自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

返工嗰d皮鞋, 不論高踭定平底, 由二百零蚊一對, 到五千幾蚊一對嗰d, 唔同牌子都差唔多試過晒. 每一對都摑腳. 尤其係越貴嗰d就越整到對腳痛.

邊個可以救救我. 究竟點樣至可以令到d鞋着得舒服d呢?

我今日嬲到着咗對波鞋返工呀.

子爵府

我買過對橡筋果d婆仔鞋, $60 冇括腳

侯爵府

買大半至一個碼

珊瑚宮

環保接龍勳章

Me too,真係貴定平都好,試著行1陣就唔刮,買左就刮腳.
我好相信,一分錢,一分貨.
買果時都會Check 下,無問題....
點知著著下,又刮腳

珍珠宮

我都係.. 著到頂碼咯.. 都冇可能再買大半個碼啦.. 認命好耐啦.. 有冇考慮過訂做呀.. 我尼世人有兩對高跟鞋係完全冇痛過架..

大宅

原帖由 anma 於 09-6-2 17:19 發表
買大半至一個碼

我都試過呢個方法. 不過高踭鞋呢照唔work. 因為行行吓成對腳會tun前咗, 結果行一步就及一吓. 着得好辛苦架呢.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我轉左著100蚊樓下果d, 無刮過~

大宅

原帖由 tkkmama 於 09-6-2 17:22 發表
我都係.. 著到頂碼咯.. 都冇可能再買大半個碼啦.. 認命好耐啦.. 有冇考慮過訂做呀.. 我尼世人有兩對高跟鞋係完全冇痛過架..

我呢世人訂造過一對鞋咁大巴, 就係結婚嗰日着. 不過..... 都係刮既!!!

侯爵府

有人教過我, 每次著新鞋時, 用D 潤手霜採下後跟, 甘就無甘'畫'腳

同埋有一隻膠墊, 係比我們貼係對鞋的後跟位置, 貼左, 又真係無'畫'腳架, 去試下買啦

複式洋房

Have you try the shoes of Geox? I don't have any problem since I switch to this brand!

珍珠宮

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:29 發表

我呢世人訂造過一對鞋咁大巴, 就係結婚嗰日着. 不過..... 都係刮既!!!

我一對做好友姊妹, 另一對就係結婚紅鞋..完全冇刮.. 正到..

大宅

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-2 17:30 發表
有人教過我, 每次著新鞋時, 用D 潤手霜採下後跟, 甘就無甘'畫'腳

同埋有一隻膠墊, 係比我們貼係對鞋的後跟位置, 貼左, 又真係無'畫'腳架, 去試下買啦 ...

多謝你意見. 嗰膠墊我都試過啦. 用咗仲衰呀. 因為行行吓會移位, 搞到對鞋既踭位痴笠笠.

不過你講呢個搽潤手霜方法好似幾好咁喎. 等我試吓先. 唔該.

大宅

原帖由 Aline 於 09-6-2 17:31 發表
Have you try the shoes of Geox? I don't have any problem since I switch to this brand!

我當然有試過呢個牌子啦. 都覺得幾好. 我已有兩對. 不過d款比較casual. 我星期六日會着. 但返工想着過第二d高踭款呀嘛.

大宅

我用過嗰隻係好似厚啲嘅"布" 膠布, 塊雙面膠紙好強力o架! 我用咗都 ok 喎, 爽健的.

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:34 發表

多謝你意見. 嗰膠墊我都試過啦. 用咗仲衰呀. 因為行行吓會移位, 搞到對鞋既踭位痴笠笠.

不過你講呢個搽潤手霜方法好似幾好咁喎. 等我試吓先. 唔該. ...
Our anniversary[br]

大宅

原帖由 小bon 於 09-6-2 17:40 發表
我用過嗰隻係好似厚啲嘅"布" 膠布, 塊雙面膠紙好強力o架! 我用咗都 ok 喎, 爽健的.

其實話時話, 唔同牌子既墊鞋pad, 墊鞋膠布..... 我都試過, 包括爽健. 雖然係好強力, 但行行吓會甩架.

侯爵府

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:34 發表

不過你講呢個搽潤手霜方法好似幾好咁喎. 等我試吓先. 唔該. ...

係LAW, 我用果隻無甩架WOR, 還好實淨
我試過C9D, 諗縮數, 將D 舊鞋入邊果塊野MIT 出黎放係對新鞋樹, 之後對新鞋都還貼得好實, 無甩WOR

又或者, 另一個方法就係, 你有無發覺, D 新鞋, 係公司著, EVEN 每日行黎行去, 行出行入, 都無痛?

我發覺呢, 行係地毯上邊, D 鞋係無甘'畫'腳架

所以我依家買新鞋, 都會放係公司, 返到公司先換對新鞋, 甘樣著多幾次, 加埋頭先既方法, 再出街著都無問題LAW

還有, DR KONX 的鞋, 又話舒服, 佢係我著過甘多對鞋最差的一對, 我返工未行到去巴士站咋, 對後跟已經流晒血

打去問佢地, 佢地話因為係真皮, 所以係會'畫'腳架WOR, 就係佢地介紹我買果D 後跟貼架啦, 自此之後, 我無再買過DR KONX 的鞋比我D 仔女啦, 自己著過先知原來甘幸苦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實如果樓主試過哂, 可能係腳形根本唔適合著高跟鞋, 我阿媽就係, 佢話著左起唔到步~

大宅

原帖由 newcook 於 09-6-2 17:45 發表
其實如果樓主試過哂, 可能係腳形根本唔適合著高跟鞋, 我阿媽就係, 佢話著左起唔到步~

我都懷疑自己係咁. 唔但只係高跟鞋, 我係所有皮鞋都有問題, 包括平底鞋呀. 慘. 唔同公可d大function, 着條靚靚裙出嚟, 要配對波鞋.

珍珠宮

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:49 發表

我都懷疑自己係咁. 唔但只係高跟鞋, 我係所有皮鞋都有問題, 包括平底鞋呀. 慘. 唔同公可d大function, 着條靚靚裙出嚟, 要配對波鞋.

唔好著, 畫對鞋落隻腳度, haha, 講笑!

無計架啦, 唯有貼哂膠布囉~

珍珠宮

呀, 一係著長裙, come哂成隻腳果d, 咁咪著乜鞋都無人見囉~

首頁

尾頁

跳至