自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

每個月拎旅行袋出糧? 好似人地交贖金咁?

FiFiMa    發表於 20-11-30 11:31
katy_mama    發表於 20-11-29 17:58

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Janetboyyan 發表於 20-11-28 07:46
佢每個月出幾十萬糧喎
我幻想梗個情境,佢收工要塞哂幾十萬入個手袋仔度,再帶返屋企
...

我幻想緊 佢好努力係度數銀紙
唔知有冇叫埋老公幫手

翡翠宮

fanny590 發表於 20-11-28 07:59
咩國際協定先, 呢個制裁只係美國玩野, 中資銀行如果配合制裁咪犯左國安法; 同埋唔只係制裁林鄭, 仲有其他 ...

我都覺得係…佢應該吹大左

翡翠宮

Celine524 發表於 20-11-28 09:07
美國狂印紙幣,又只准特首持有紙幣,直接令她的資產快速貶值

侵好似呼籲外資銀行凍結佢地既戶口
我諗中資係唔受限制

翡翠宮

Sumyeema1 發表於 20-11-28 09:16
香港特首都用唔到香港銀行服務, 香港仲點做金融中心?
...

好難想像成屋都係錢
好難想像每個月 特首有段時間走去數銀紙
佢2個仔唔係香港,有乜突發事…要錢使點算? 叫邊個拎d 現金比佢地? 出入境都有現金限制

首頁

尾頁

跳至