自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

點解呢...雙方點樣去點算結果會甘唔同...
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

成日都係甘?-(

伯爵府

次次都係架啦,粉飾太平嘛

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 54heima 於 09-6-4 23:04 發表
點解呢...雙方點樣去點算結果會甘唔同...

點完再折ma!!! 特衰政府次次都係咁.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

翡翠宮

原帖由 emmypun 於 09-6-4 23:09 發表

點完再折ma!!! 特衰政府次次都係咁.

一個死人燈籠報大數,一個驚亞爺詐型報細數...中間落墨就最啱數!

侯爵府

警方專登報細數之外....其實主辦單位都可能會報鬆手D....

各為其主麻...

其實將警方+主辦單既2條數加埋再除2, 會準D~

anyway, 不論警方條數or主辦單條數... 係多左人, 仲要多左禁多, 已經好值得開心~

禁止訪問

水晶宮

原帖由 櫺囹桼 於 09-6-4 23:15 發表

一個死人燈籠報大數,一個驚亞爺詐型報細數...中間落墨就最啱數!

有道理...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Henrymama 於 09-6-4 23:21 發表

等北大人諗下野都好, 等佢知道人唔同豬, 唔係喂飽就得.

香港人除咗錢之外, 仲有良心呀!! 錢唔係萬能, 良心更無價!!!

大宅

去得遊行,當然"人神共憤",主辦單位將神都計埋就梗係多啦,而差佬只計人就會計少囉~~~
(禾講下笑,唔好炳禾...)

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我為我身為"香港人"而驕傲

禁止訪問

水晶宮

原帖由 mrsright 於 09-6-4 23:26 發表
佢地個數目一樣, 我先驚.

不過差左個0女誇張D...

子爵府

歷年參加人數
========
六四週年 年份 大會公佈人數 警方估計人數
1週年 1990年  150,000  80,000
2週年 1991年  100,000  60,000
3週年 1992年   80,000   28,000
4週年 1993年   40,000   12,000
5週年 1994年   40,000   12,000
6週年 1995年   35,000   16,000
7週年 1996年   45,000   16,000
8週年 1997年   55,000   沒有公佈
9週年 1998年   40,000   16,000
10週年 1999年   70,000   沒有公佈
11週年 2000年   45,000   沒有公佈
12週年 2001年   48,000   沒有公佈
13週年 2002年   45,000   沒有公佈
14週年 2003年  50,000   沒有公佈
15週年 2004年  82,000   48,000
16週年 2005年  45,000   22,000
17週年 2006年  44,000   19,000
18週年 2007年  55,000   27,000
19週年 2008年  48,000   18,000
20週年 2009年  150,000  62,800

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實有數得計, 一個球場坐滿要幾多人, 只要知開放左幾多個球場就計到。 頭先去, 知草地都坐埋, 連台後地方都開埋都唔夠坐, 我就打死都唔信政府公怖果個數:;pppp:

同埋, 人人一燭光, 派左幾多枝唔知架咩?!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 viewer 於 09-6-4 23:34 發表
歷年參加人數
========
六四週年 年份 大會公佈人數 警方估計人數
1週年 1990年  150,000  80,000
2週年 1991年  100,000  60,000
3週年 1992年   80,000   28,0 ...

頭先華叔話, 1990年係10萬人。

男爵府

Yes.

原帖由 牛精仔 於 09-6-4 23:39 發表
其實有數得計, 一個球場坐滿要幾多人, 只要知開放左幾多個球場就計到。 頭先去, 知草地都坐埋, 連台後地方都開埋都唔夠坐, 我就打死都唔信政府公怖果個數:;pppp:

同埋, 人人一燭光, 派左幾多枝唔知架咩?! ...

水晶宮

臘燭系政府派的嗎...定系大會...

男爵府

原帖由 牛精仔 於 09-6-4 23:39 發表

同埋, 人人一燭光, 派左幾多枝唔知架咩?! ...
計派臘燭數人數都未必準確~

我坐草地場,見到只有約一成人有臘燭咋(可能人數遠超預算,所以唔夠派)......重有小部份人係自携臘燭入場 (因為外型同大會派發 ge 唔相同)

子爵府

今年明顯唔夠蠟燭, 好多人都冇蠟燭.

原帖由 鵝老太 於 09-6-4 23:52 發表
所以計派臘燭數人數都未必準確~

我坐草地場,見到只有約一成人有臘燭咋(可能人數遠超預算,所以唔夠派)......重有小部份人係自携臘燭入場 (因為外型同大會派發 ge 唔相同) ...

首頁

尾頁

跳至