1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由大概入秋開始有一塊塊紅色,bb(22個月)成日R。睇左兩次醫生,醫生話唔係濕疹,係皮膚敏感,開左啲藥膏搽左好返,但一停又番發。
用過幾款保濕乳霜,qv,aveeno,D365,加醫生推薦嘅physiogel,搽左都係唔見有好。
我問醫生飲食上是否需要注意,佢話海鮮唔好食,其他都唔大事。但係我唔知道係咩令到bb咁樣,又唔知係咪一番發就睇醫生,不停搽藥膏。

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-12-18 21:53
由大概入秋開始有一塊塊紅色,bb(22個月)成日R。睇左兩次醫生,醫生話唔係濕疹,係皮膚敏感,開左啲藥膏 ...

係濕疹,我女都係咁
你試下用cetaphil ad,我女用呢隻好啲,同埋搽完藥膏都要密啲搽cream,因為乾燥

禁止訪問

複式洋房

sandylly 發表於 20-12-18 22:00
係濕疹,我女都係咁
你試下用cetaphil ad,我女用呢隻好啲,同埋搽完藥膏都要密啲搽cream,因為乾燥

我今日買左呢支黎試,幫女女搽手臂時,佢“la”到大喊。然後我自己試左搽面,好刺痛。(我懷疑係咪皮膚太乾燥所以會la),請問你女用會咁樣嗎?

複式洋房

FrancesLam_FB 發表於 21-1-11 23:21
我今日買左呢支黎試,幫女女搽手臂時,佢“la”到大喊。然後我自己試左搽面,好刺痛。(我懷疑係咪皮膚太 ...

我仔都係拉到痛,但係以前我女用過一樣嘎但係印有baby字樣唔會有呢個問題,我買時見到ad沒特登留意baby就買左

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

係咪冬天乾燥先會咁生?

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-12-18 21:53
由大概入秋開始有一塊塊紅色,bb(22個月)成日R。睇左兩次醫生,醫生話唔係濕疹,係皮膚敏感,開左啲藥膏 ...

試下最基本既 俄羅納英加Vaseline

大宅

木瓜膏都可以

首頁

尾頁

跳至