夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

好無耐,全家一向知大家手機,仔女同學gp有用。細路某日用佢手機同同學whatspp時,發現佢同個大6女人傾計,又叫人唔好用美顏俾個樣佢睇,最衰係,佢講到自己單身咁,明明一家人去西貢,佢就話同個fd去。明明自己個whatspp頭像係個仔幫佢整,佢就話其他人幫佢整……
最慘係個細路睇曬,仲喊話估唔到自己爸爸係咁。
請問我可以點做?

我一向無睇佢電話,我都估唔到佢扮單身
我已經安慰咗自己仔女,因佢哋講唔想過幾日係最後一次一家人過復活節。
但其實我又真係唔知應該點同C6講清楚。
有無高手,談判專家,婚姻輔導……教下我點做?
又有無男士從你角度覺得我點做比較好?
因我細路好傷心,佢喊咗幾次。

我真係好無耐呀!唉。
希望你們幫幫忙忙

複式洋房

有無人可以教我呀?!
定係將呢個post直接俾佢睇?
我好亂呀!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

鎮定D。可能大陸女人白撞,佢貪玩啫。

先諗下自己夫妻關係丶婆媳關係如何。如果ok,搵一個兩人獨處的時間,同C6講,話現在好多交友apps,連Whatsapp 都有人 hi,如果要玩,你都大把機會,但你唔想搞散頭家。話知道佢同個大陸女人Whatsapp ,問佢對方係乜人,最後問佢可唔可以停。
千祈唔好爆係仔女發現。

子爵府

點解你咁冷靜?

從文中睇得出,發現呢件事你係緊張個小朋友多過緊張呢段婚姻! 小朋友幾大?

只能講如果我係你, 我會將成件事 ,小朋友情緒、反應同C6講出嚟,先解決咗小朋友嘅問題,再同C6坐下來解決你哋之間嘅問題!要佢知道現在家中因他的行為影響了甚麼!

cathngai    發表於 21-3-29 07:32

子爵府

牛年勳章

冷靜一下先,頭家冇咁易散㗎。你老公身痕,睇佢哋言語之間你老公暫時都係玩嘅成數多。雖然唔係話咁就要原諒佢,只不過你更加要做嘅就係安撫左你啲仔女先。

同佢地講頭家冇咁易散,唔使擔心咁多。交俾媽咪處理!

複式洋房

soso1227 發表於 21-3-28 23:42

先諗下自己夫妻關係丶婆媳關係如何。如果ok,搵一個兩人獨處的時間 ...

點解唔好爆係仔女發現?我平時唔睇佢電話架。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

onlok02 發表於 21-3-28 23:55
點解唔好爆係仔女發現?我平時唔睇佢電話架。

如果話仔女發現,你C6會唔會遷怒仔女,或以後唔俾仔女玩佢電話,造成佢地之間隔閡。
你話知道佢和大陸女人Whatsapp ,唔需要話點知,亦唔需要俾証據。你可以話佢有冇做自己知道,唔係乜都要攞証據。有D嘢係唔可以玩。

複式洋房

wingyaumama 發表於 21-3-28 23:47
點解你咁冷靜?

從文中睇得出,發現呢件事你係緊張個小朋友多過緊張呢段婚姻! 小朋友幾大?

講得好,點解我咁冷靜?其實我唔係冷靜,我係無耐。
仲要係自己仔女發現講俾我知。睇到佢喊,我好心痛,覺得個c6傷害佢,我其實好嬲,c6背叛我但我又唔知可以點做,佢都有問我點解無喊……唉,我都唔知,可能我一知呢件事,我即睇呢度嘅post,見話要保持冷靜。發顛係無用。我都唔想發顛,一定要諗辦法,但我又唔知應該點做。

佢五年班。

複式洋房

carcar0909 發表於 21-3-28 23:48
冷靜一下先,頭家冇咁易散㗎。你老公身痕,睇佢哋言語之間你老公暫時都係玩嘅成數多。雖然唔係話咁就要原諒 ...

你講得啱,我唔單止唔識安慰佢,我頭先仲講咗就算離婚都唔會無咗爸爸...
其實我好嬲好想爆佢。我要忍。

複式洋房

佢仲問人住邊,羅湖,蓮塘
好想爆

別墅

soso1227 發表於 21-3-28 23:42

先諗下自己夫妻關係丶婆媳關係如何。如果ok,搵一個兩人獨處的時間 ...

我同樓主一樣,男朋友上網玩都係話自己單身,同人影哂路大比相,又約人去路營睇星星,比我睇到,同佢爆過幾次,而家上網又約人,唉,,,,,,我都唔知點算,成日為哩件事嘈,好辛苦囉

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

安安18 發表於 21-3-29 00:46
我同樓主一樣,男朋友上網玩都係話自己單身,同人影哂路大比相,又約人去路營睇星星,比我睇到,同佢爆過幾次, ...

男朋友已經咁,又不止一次發生,未結婚丶冇仔女,不如放棄佢,放過自己

cathngai    發表於 21-3-29 07:34

珍珠宮

佢好似同對方已經培養左感情~好似好沉醉追緊人~好彩宜家未通關,通左分分鐘已身體出軌。

我就唔會爆佢住,搵機會影全家福再要求整做頭像~不過我估樓主老公可能整個小號再釣過~

呢類人成日心思思,唔跟緊d唔識自律~

日日同佢做床上運動,等佢無精力再搞其他野

大宅

回覆樓主:

最重要依兩年陪亞仔考好呈分試,多陪伴。個仔喊左幾次,你同小朋友一定好傷心。注意大家情緒。祝福你地一家

別墅

soso1227 發表於 21-3-29 00:57
男朋友已經咁,又不止一次發生,未結婚丶冇仔女,不如放棄佢,放過自己
...

但係我地去到差不多結婚喎,我唔知佢係貪玩呀定真係想約人,佢話過唔會再約人㗎,而家又成日上網玩

子爵府

安安18 發表於 21-3-29 07:42
但係我地去到差不多結婚喎,我唔知佢係貪玩呀定真係想約人,佢話過唔會再約人㗎,而家又成日上網玩
...

嘩,你真係唔好急住結婚啦,睇定啲先啦,呢啲男人信唔過

男爵府

安安18 發表於 21-3-29 00:46
我同樓主一樣,男朋友上網玩都係話自己單身,同人影哂路大比相,又約人去路營睇星星,比我睇到,同佢爆過幾次, ...

男友的話,勸你,狠心D及早斬纜,唔好浪費時間,
你諗下依家都咁辛苦
唔好彩結左婚的話,一係搞到離婚,一係成世唔幸福

子爵府

趁佢未踩得深,直接等佢知道後果會係點! 但大前題係如果佢唔識悔改, ,甚至大番你話只係講下,你原諒到嗎?如佢知道後仍繼續,甚至為防範你而用其他方法去溝女,你會離婚嗎?離婚後嘅經濟 你又可以支持到嗎? 有時候面對現實就被迫啞忍!

複式洋房

mcs74 發表於 21-3-29 01:09
佢好似同對方已經培養左感情~好似好沉醉追緊人~好彩宜家未通關,通左分分鐘已身體出軌。

我就唔會爆佢住 ...

佢同大6 chat任何時候都可以,去個廁所都得。

但做女人真好麻煩,我邊有心情令佢無精力丫,見到佢想作嘔添呀!

複式洋房

wingyaumama 發表於 21-3-29 08:18
趁佢未踩得深,直接等佢知道後果會係點! 但大前題係如果佢唔識悔改, ,甚至大番你話只係講下,你原諒到嗎 ...

我經濟ok,.食少啲,着少啲應該可以嘅。
其實好想直接講。唔係睇咗其它post 話要冷靜,我應該爆咗。
講就叻,但到發生係自己身上,幾實好痛苦,無耐,傷心。

首頁
12345...8

尾頁

跳至