自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問用PCCW固網電話你地續約幾錢,可傾到最平係幾多,幾耐合約??
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

ppp123 發表於 21-4-17 19:30
想請問用PCCW固網電話你地續約幾錢,可傾到最平係幾多,幾耐合約??

公屋剛填左cut form, 每月$49,無野送,1年約,考慮中,唔知抵唔抵

大宅

填咗cut form之後幾日就收到call要一再堅持
才傾到簽24個月免12個月
即由$110正價變成半價$55

Sales 打電話來 c6 renew 左
2年 每月110
7個月免費
$250超級市場禮券
Avg $67.5

Discounted $72.75/month
$110/月, 24個月合約
合約期內 第4/7/10/13/16/19個月 回贈$99
$300 禮券 (惠康)

AVG$55.55
正價$110
12月合約
合約期內5期回贈$110
家居電話服務 - 回贈服務計劃 $110 回贈 (第4, 5, 7, 8及10個月)
附有增值服務:通話組合 (通話組合包括來電顯示、來電候接I、本地來電轉駁會議、拒接停示者及音樂暫候)
Club 積分有效期延期
450 Club 積分 (可於The Club兌換HK$100 指定超級市場禮券)
附加服務指南 – Club 積分作為禮品
禮品 – 450 Club積分兌換HK$100超市禮券
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

ppp123 發表於 21-4-17 19:36
填咗cut form之後幾日就收到call要一再堅持
才傾到簽24個月免12個月
即由$110正價變成半價$55

有冇平均3X ~ 4X renew plan?

男爵府

ppp123 發表於 21-4-17 19:30

我係寄埋已經簽好的cut form,佢打電話嚟confirm我要cut嗰一刻,佢offer$40一個月(折實),簽12個月。我本來真係唔想再續,續約後12個月又要同佢哋傾,過程c好多細胞!

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都就快要完約,諗緊HGC的「本地 Hello喂」家居電話服務,唔知有無過來人用過或者用緊?

https://www.hgcbroadband.com/tc/phone-idd/phone-idd/phone-idd/helloway

子爵府

lastpass 發表於 21-4-17 21:56
我係寄埋已經簽好的cut form,佢打電話嚟confirm我要cut嗰一刻,佢offer$40一個月(折實),簽12個月。我本 ...

我每次renew都填cut form, 佢都offer唔到$40,家有老人,pccw服務穩定,維修快,$40簽3年我都肯制,可否pm我sales電話,謝謝你!

水晶宮

PaPa 發表於 21-4-18 00:23
我都就快要完約,諗緊HGC的「本地 Hello喂」家居電話服務,唔知有無過來人用過或者用緊?

https://www.hgc ...

呢個應該唔係帶號轉台
係咪只係比一個 2/3 字頭O既number 比你用流動設備 打出/打入嗎

男爵府

AMYCHAN3 發表於 21-4-18 07:14
我每次renew都填cut form, 佢都offer唔到$40,家有老人,pccw服務穩定,維修快,$40簽3年我都肯制,可否pm ...

唔係sales打電玩嚟,係個主任,因為之前我要求cut個sales遲遲唔寄張form,等我miss咗個deadline ! 跟住我投訴個sales,然後個主任打電話嚟follow up ,跟住confirm要cut嗰一刻個主任offer這個價錢。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-4-18 11:00
呢個應該唔係帶號轉台
係咪只係比一個 2/3 字頭O既number 比你用流動設備 打出/打入嗎

可以帶自己的固網電話號碼轉去這個服務,而且月費平,只不過是用佢個Apps嚟打出打入。

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-4-17 19:38
有冇平均3X ~ 4X renew plan?

Pccw家居固網電話收費表

正價$110
24月合約
合約期內有8期月費回贈$90
(第1,4,7,10,13,16,19,22期)

包來電待接,顯示,三人會議
可支援傳真及平安鐘
額外有$1,000超市現金券贈
*平均$38*

wcpcelia    發表於 21-4-19 15:41

水晶宮

[quote]Ivan1023 發表於 21-4-18 16:01

正價$110[/quote我就係想要返呢個38.xx plan

但呢個plan唔做續約客
街霸表示愛莫能助

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-4-18 16:19
[quote]Ivan1023 發表於 21-4-18 16:01

我都係續約,但sales會有辦法攪到

珍珠宮

2024年龍年勳章

Ivan1023 發表於 21-4-18 16:32

有無你個sales的聯絡?

大宅

回覆 Ivan1023 的帖子

我都係續約(私樓 )可唔可以PM Sales 嘅電話俾我? Tks🙏

子爵府

Ivan1023 發表於 21-4-18 16:32

求sales電話,謝謝

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我而家用緊和記,一個月要$48,pccw好平喎,唔知新客有冇優惠呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

lovebobo 發表於 21-4-19 01:43
我而家用緊和記,一個月要$48,pccw好平喎,唔知新客有冇優惠呢?

你的$48是真固網電話嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PaPa 發表於 21-4-19 08:06
你的$48是真固網電話嗎?

係,用左好多年

珍珠宮

2024年龍年勳章

lovebobo 發表於 21-4-19 12:31
係,用左好多年

請問你知道$48是否適用於居屋、公屋、私樓嗎?

首頁

尾頁

跳至