論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問現在請工人agent fee是否要15000至18000左右呀,謝謝🙏

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

newlive08 發表於 21-7-10 17:04
請問現在請工人agent fee是否要15000至18000左右呀,謝謝🙏

大宅

yanyan-mummy 發表於 21-7-10 19:10
你平呀,我果間約16000

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

newlive08 發表於 21-7-10 22:29

你呢個係本地定海外價錢呀?海外工人仲要隔離費呢

大宅

yanyan-mummy 發表於 21-7-10 22:30
你呢個係本地定海外價錢呀?海外工人仲要隔離費呢
本地呀

男爵府

newlive08 發表於 21-7-10 22:29

其寶去 Xelp Librxxx 自己上網揾會比較平

男爵府

kl2010 發表於 21-7-11 12:23

其實本地工人 Agent 都係介紹你地自己傾下 然後從中取利 僱主真係惨 Agent 冇咩責任咁 aAgent 只有幫忙整文件囉
但收得好貴

雲母殿

newlive08 發表於 21-7-11 09:53
本地呀

本地而家冇咩工人,咩收16k又有d貴

雲母殿

kl2010 發表於 21-7-11 12:28
其實本地工人 Agent 都係介紹你地自己傾下 然後從中取利 僱主真係惨 Agent 冇咩責任咁 aAgent 只有幫忙整 ...

如果請印尼上網好難自己搵,而且手續自己都做吾到,感覺菲比較古惑印純品d,而且照顧老人家要識廣東話先得

男爵府

回覆 yanyan-mummy 的帖子

我都揾緊好難揾,只想大家都用最便宜方法去揾 你知啦 佢地一陣話吾做 損失又是我們

雲母殿

kl2010 發表於 21-7-11 14:01
回覆 yanyan-mummy 的帖子

我都揾緊好難揾,只想大家都用最便宜方法去揾 你知啦 佢地一陣話吾做 損失又是 ...

都係,不過問題係而家市場根本係冇咩本地印尼工人

大宅

yanyan-mummy 發表於 21-7-11 13:52
如果請印尼上網好難自己搵,而且手續自己都做吾到,感覺菲比較古惑印純品d,而且照顧老人家要識廣東話先得 ...

我昨天請是菲的,識講,聽小小廣東話,主要是照顧老人家一個,加埋保險其他雜費,要18xxx, 所以才想請教大家現在的收費。

大宅

原來可以這樣,謝謝你。

男爵府

newlive08 發表於 21-7-11 14:11
我昨天請是菲的,識講,聽小小廣東話,主要是照顧老人家一個,加埋保險其他雜費,要18xxx, 所以才想請教大 ...

請問你係唔係經agent揾?

雲母殿

newlive08 發表於 21-7-11 14:11
我昨天請是菲的,識講,聽小小廣東話,主要是照顧老人家一個,加埋保險其他雜費,要18xxx, 所以才想請教大 ...

我間12500吾包保險

大宅

yanyan-mummy 發表於 21-7-11 14:28
我間12500吾包保險

我也是唔包, 算啦, 希望大家工人都乖

公爵府

做咗兩個月member,一個都搵唔到,個個都嗌六千起跳,仲要要求多多

男爵府

yeikaki 發表於 21-7-11 22:58
做咗兩個月member,一個都搵唔到,個個都嗌六千起跳,仲要要求多多

所以希望政府俾佢地飛過黎 再吾俾我們便很惨

大宅

垃圾網,個個獅子開大口

別墅

回覆樓主:

我一月請$13800

首頁

尾頁

跳至