夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾年前,老公出軌過一次,當時我地段三角關係搞咗成兩年,分居紙都簽埋,最後老公斷咗小三,真心改過,用咗一年時間等我返佢身邊,最後我決定原諒佢,一齊返。之後我哋生咗兩個小朋友,一路都生活得好開心,佢又對我好好。由我哋重新一齊開始,佢就講咗電話密碼我知,佢話明俾我知個密碼佢唔會轉。
直至最近,我發覺佢喺屋企成日匿埋嚟上ws。有兩次我見到佢望住電話笑笑口,但我一行過佢身邊佢就即刻熄screen,等我一行開,佢又繼續。於是我就懷疑啦,想偷睇佢電話,點知發現佢密碼轉咗。佢係咪似又再次出軌?我唔想自己冤枉咗佢,但我個心又唔可以當無事發生。點先可以睇到佢電話或知道佢有無出軌?

男爵府

陪月勳章

minibmu 發表於 21-9-20 04:16
幾年前,老公出軌過一次,當時我地段三角關係搞咗成兩年,分居紙都簽埋,最後老公斷咗小三,真心改過,用咗 ...

揾到證據又如何?
你帶住兩個小朋友想離婚嗎?
離婚後生活比現在更好嗎?

題外話:隔離貼仲大把人歌頌偷情係真愛,報應只係死於自然

伯爵府

幾年前,老公出軌過一次,當時我地段三角關係搞咗成兩年,分居紙都簽埋,最後老公斷咗小三,真心改過,用咗 ...

你諗咗後路先!你諗清楚,如果係真,你會點?你要點?會離婚?會原諒?定係你非常愛佢,唔想離婚、唔想小朋友冇爸爸?如果係最後,你唔好諗,做好d,拉返個老公埋嚟,多啲話佢知你哋有幾愛佢幾咁需要佢。
如果你係唔會原諒佢嘅,而家都未夠料爆佢大鑊,一邊收集證據,一邊cap水喺呢度jm 成日講㗎

大宅

真相可能好殘酷ミ●﹏☉ミ
你係咪真係有心理準備先?俾你証實到,你又係咪真係捨得離開?
先諗清楚自己要去証實呢樣野係為乜,搞完一大輪,自己重傷,重要走唔到,日日都二次傷害
真係要諗下自己承唔承到個事實,夠唔夠決絕(;ŏ﹏ŏ)

侯爵府

回覆樓主:

你預左係嘅機會好高,咁你會點?有無明確自己會點做?
唔好點評我

複式洋房

如果今次真係,我唔會再原諒。諗到對仔女,我喺度諗,就算唔離婚,我同佢無感情貌合神離,自己情緒唔好,對仔女都遲早會知,始終點都會影響到佢哋,與其係咁,不如唔好忍,起碼有個解脫。係咪可以共同撫養?又或者佢俾多啲贍養費我湊小朋友?

複式洋房

minibmu 發表於 21-9-20 11:23
如果今次真係,我唔會再原諒。諗到對仔女,我喺度諗,就算唔離婚,我同佢無感情貌合神離,自己情緒唔好,對 ...

其實唔係話會唔會原諒,係值唔值得去原諒,佢再重犯的機會有幾大。佢已經試過一次仲攪到差點離婚,到而家有埋小朋友都依然會再犯的話,可以睇得到佢並沒有記著過往的教訓,亦沒有顧及家人的感受。事實告訴了是出軌的人並不會因為受到什麼大教訓而怕左唔敢做,劣根性是很難改的。
現實是有很多人犯法的人入獄後再重犯都會被判得更重,因為看不到他改過的決心。
值不值得原諒自己心中有數吧,反而是該想想如果去放開,什至多為自己及子女著想。

大宅

如果今次真係,我唔會再原諒。諗到對仔女,我喺度諗,就算唔離婚,我同佢無感情貌合神離,自己情緒唔好,對 ...

單親無問題,其實呢個年代都唔少
你自己湊返小朋友定點?
我記我媽當年贍養費只填左1蚊,可以要求幾多真係唔清楚

子爵府

其實唔需要揾證明,感覺就是證明,你可以提出離婚,經常上一次的不忠,其實你C6 的行為都唔需要估,我唔信會有誤會,只系對方死唔認,佢唔認就由得佢,你都唔需要同佢糾結,因為佢的行為已令你無信心和唔舒服,已經足夠去離婚。

複式洋房

回覆 aryemyem 的帖子

係,而家啲人嘅道德觀好低甚至無,自私自利,總之自己感覺開心行先。

大宅

小虎豬媽媽 發表於 21-9-20 13:29 其實唔需要揾證明,感覺就是證明,你可以提出離婚,經常上一次的不忠,其實你C6 的行為都唔需要估,我唔信會有誤會,只系對方死唔認,佢唔認就由得佢,你都唔需要同佢糾結,因為佢的行為已令你無信心和唔舒服,已經足夠去離婚。
你第時娶了新抱,記得照咁樣同你新抱講,「感覺就係證明,你覺得我個仔有出軌就係有出軌」。

子爵府

wholemilk 發表於 21-9-20 16:04
你第時娶了新抱,記得照咁樣同你新抱講,「感覺就係證明,你覺得我個仔有出軌就係有出軌」。

...

你唔需要甘激動,女人的第六靈感通常都好準,唔會無緣無故甘懷疑和感覺不舒服,樓主老公已經唔系第一次,相信樓主都感受過和經歷過,佢自己都估到八九成。如果我有仔佢都有婚外情,我絕對認同我新抱同佢離婚。

複式洋房

小虎豬媽媽 發表於 21-9-20 16:32

你唔需要甘激動,女人的第六靈感通常都好準,唔會無緣無 ...

估計個感覺係源自一些異常表現,好似無端端改密碼同埋對住個電話自己笑笑口,行到埋去就熄晒畫面,鬼鬼祟祟咁樣。

男爵府

"佢就講咗電話密碼我知,佢話明俾我知個密碼佢唔會轉。"
其他唔講,剩係佢轉左密碼,你心知肚明

BingSo    發表於 21-9-20 18:30

大宅

小虎豬媽媽 發表於 21-9-20 16:32
女人的第六靈感通常都好準,唔會無緣無故甘懷疑和感覺不舒服
女人嘅第六感好準?
咁你嫁俾佢時無第六感嗎?
點解嫁時唔知佢將來會出軌?

子爵府

wholemilk 發表於 21-9-20 18:37
女人嘅第六感好準?
咁你嫁俾佢時無第六感嗎?
點解嫁時唔知佢將來會出軌?

你唔好甘激動,我地唔好答來答去就好似騎劫樓主的post, 你有無好的提意和意見給樓主。

大宅

小虎豬媽媽 發表於 21-9-20 18:45
樓主有講過嫁的時間原來已有婚外情???樓主好似無講過。
無錯,我就係想你明白呢點,第六感係唔存在嘅,如果真有第六感,就唔會有咁多悲歡離合,唔好再信第六感,信證據,搵唔到證據前,應該假設清白。

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 21-9-20 18:45

你唔好甘激動,我地唔好答來答去就好似騎劫樓主的post, ...

你EQ好高

Seki1983    發表於 21-10-7 16:08
futurew    發表於 21-9-29 06:48
Purpletsuipur    發表於 21-9-27 00:10
happylife28    發表於 21-9-20 21:24

侯爵府

改密碼無通知你,同匿埋陰陰咀笑wts,講真,好大機會重蹈覆轍,而且佢唔係第一次,點解你唔直接問佢點解改左密碼?btw,我從來唔會check對方電話,覺得真係無意思,如果一段關係無左信任,其實真係咩都做唔到,不如諗下如果佢又係咁,你後路想點?

子爵府

下次再發現佢講電話笑哂口,你就突登行埋去,如佢冇任何掩飾行為就當自己經過而已,但如佢即轉畫面或遮遮掩掩,你就光明正大要佢開返部機畫面你睇!如佢唔肯,你就知有嘢!

然後光明正大咁問点解唔比你睇,如佢不理會重熄埋機,更加要攞佢部機開機,如真係轉咗密碼咪問佢點解要轉?當初係佢話密唔轉的,而家轉咗,睇佢如何答你!

即時佢冇防範一定答唔到你,你都心裏有數,只係你想要證據,免得比人話你屈佢啫!

RAA    發表於 22-5-12 10:35

首頁

尾頁

跳至