自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

我家老人打科興貪佢樓下醫療中心已可打,本身老人家有高血壓,但穩定嘅,打完暫時冇任何反應

公爵府

L.O.V.E. 發表於 22-1-13 15:53
我家老人打科興貪佢樓下醫療中心已可打,本身老人家有高血壓,但穩定嘅,打完暫時冇任何反應 ...

我家老人家有高血壓, 86 歲, 打左2 針復必泰, 準備打第3針

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我家老人打科興貪佢樓下醫療中心已可打,本身老人家有高血壓,但穩定嘅,打完暫時冇任何反應 ...

診所好,夠近又有醫生量下血壓先
放下自在

伯爵府

三大長老都係打兩針科興,全部無特別反應,來緊第三針都會係。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我媽咪71歲,曾經中風,又有高血壓(不過好穩定),佢打復必泰,已經打咗第三針,三針乜事都冇、冇不良反應,只係第三針針口有小小痛同埋痕~

侯爵府

我爸爸係睇咗一次政府,兩次家庭醫生(有醫療劵),等血壓穩定先打,因為係私家診所所以打科興

佢打完出疹,又可以去返家庭醫生攞藥同再monitor住血壓先打第二針,安心啲

子爵府

我自己會傾向老人家打科興既,反應無咁大嘛
我奶奶打復,媽媽爸爸打科,touchwood都無咩事
奶奶因為自己會周圍去,所以自己揀復保護性強d(唔好打頭,純粹討論)

珍珠宮

6299會打科興

侯爵府

阿媽, 80, 紅斑狼瘡, 打咗兩針科興, touchwood冇咩特別反應, 佢仲話放下心頭大石, 打咗了有保護也可以去飲茶(而家冇去了, 講之後)

首頁

尾頁

跳至