想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

開左針....要打7日....之後仲要覆診.....
都唔知要打多幾日

大宅

Cinnamoroll_B 發表於 23-12-12 21:10
開左針....要打7日....之後仲要覆診.....
都唔知要打多幾日

你應該就快打完啦!邊間做?

大宅

bkncg 發表於 23-12-14 00:55
你應該就快打完啦!邊間做?

今日最後一針了,聽日覆診
我係瑪麗做呀~

洋房

大家好呀👋👋我係新黎的,請大家多多指教😊😊

我喺威記公家做,連埋今次放左4次喇,唉,今次結果都係挨唔住流緊啡了,而家未知呀 16號先返去抽血,不過我都打定輸數了😭。

是咁的,頭3次連續都是失敗化學懷孕,然後醫生叫我照宮腔鏡 驗甲狀線 驗埋免疫,其實當時覺得勁嬲 ,乜唔係確定左我身體適合先放架咩 ,咁成日叫我去抽血到底係驗左啲乜?
結果顯示子宮有黏連,亦驗出係兩樣都唔合格,甲狀線過低,亦有自身免疫問題,類風濕科話“仲要係最惡嗰隻問題” 喎。
咁好啦,搵到問題了,咪停左中藥,開始食西藥調甲狀腺同免疫系統。
到現在為止調左3個月,其間一直有做運動,而家所有指數都正常了,今次放胎再配合埋亞士匹靈,放胎後基本上都係食同訓, 結果都係勁流啡,唉 天呀 到底要點做先可以成功呀?心灰意冷了 同老公一齊攬左喊 😭

各位JM有類似經驗可以分享下嗎?
是自身免疫系統的問題嗎?但我已食足3個月藥醫生話放得我先放胎, 唉 好苦惱 淨返3個胎

祝各位JM 一次bingo, 痴實痴實

大宅

Venus0320 發表於 23-12-14 17:37
大家好呀👋👋我係新黎的,請大家多多指教😊😊

我喺威記公家做,連埋今次放左 ...

好慘,香港嘅醫生都係咁,見你放多次都失敗先開始搵原因的
我識有谷友係免疫問題的,應該你兩個可交流吓

洋房

bkncg 發表於 23-12-18 11:36
好慘,香港嘅醫生都係咁,見你放多次都失敗先開始搵原因的
我識有谷友係免疫問題的,應該你兩個可交流吓
...

係呀 好呀 傾下大家交流下。其實好無助,老公係好肯配合,但有時同老公傾佢又比唔啲咩意見,身邊朋友又無呢啲經驗,想見醫生咩?!公家話排幾個月先有得見,所以而家直程想去第二度重新抽精抽卵再黎過。如果重頭黎過咪諗住做埋個PGT囉,其實我完全符合哂條件。唉,不過仲未決定到

大宅

Venus0320 發表於 23-12-18 16:02
係呀 好呀 傾下大家交流下。其實好無助,老公係好肯配合,但有時同老公傾佢又比唔啲咩意見,身邊朋友又無 ...

要快啲決定,時間唔等人
同埋啲事前功夫都要搞好耐

民房

11月開針,12月14日放胎,尋日clearblue 驗到pregnant,哈哈,等星期六番醫院覆診驗血。呢兩日都有少少流啡,塞緊藥,之前跌出來嘅藥粉係白色,依家係好淺的啡色!希望bb乖啦,痴實痴實。

我依家仲要大感冒,前日流鼻血(印象中我真係未試過流鼻血),跟住開始狂流鼻水、又鼻塞,今日仲有啲肚柯。又唔可以食藥,唯有狂飲水。

我自己覺得做完ivf,個人虛左好多

複式洋房

回覆樓主:

我都在公家開咗針啦,而家打緊排卵針,自己屋企打筆型gonal f, 呢款筆型唔痛,不過我返qm照us果日姑娘幫我打既gonal f 係用針筒抽藥水打的,超痛,所以有個疑問,有冇jm試過返qm由姑娘打的gonal f唔係用返帶去果支筆型,而係抽3針筒打既呢?劑量一樣,但係感覺打完肚會有漲感(屋企打就冇呢個感覺),唔知筆型vs抽針筒的係咪有分別呢?

別墅

bkncg 發表於 22-1-31 11:15
我啱啱放咗喇真係好鍾意呢間做,整個團隊都非常好。今次我飲唔夠水,要灌兩杯先夠脹,姑娘醫生都冇 ...

請問你係邊間做ivf?

別墅

請問有無得入ivf group

大宅

tpy0624 發表於 24-1-8 12:12
請問你係邊間做ivf?

我第二次開針喺寶德,第一次喺養和

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊