自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平時用開吸濕大笨象,覺得好唔環保,見有環保吸濕盒,每次見到D珠轉色就插電乾返再用,諗住幾好,買再兩隻牌子,點知其中一隻用幾日,就要叉成兩日先轉返,都唔好用

大家有冇推介邊隻好用?

民房

您用緊邊隻牌子?? 叉成兩日??

大宅

叉二日好誇張喎

象牙宮

開抽濕機又快環保。

男爵府

billyknyc 發表於 22-5-13 16:42
您用緊邊隻牌子?? 叉成兩日??

係囉,我買咗幾盒SMARTXXX,D珠珠叉幾日先轉dry), 放櫃桶一日又轉返wet,已經放棄, 超後悔

反而MOMXX好用D,叉幾個鐘就轉返dry

男爵府

mercurycc 發表於 22-5-13 16:50
開抽濕機又快環保。

放櫃桶同衣櫃入面

象牙宮

omekmh 發表於 22-5-13 16:53
放櫃桶同衣櫃入面
打開晒衣櫃開抽濕機幾個鐘,間中咁做就得。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

omekmh 發表於 22-3-25 23:00
平時用開吸濕大笨象,覺得好唔環保,見有環保吸濕盒,每次見到D珠轉色就插電乾返再用,諗住幾好,買再兩隻 ...

無用架,好快壞

男爵府

stagea 發表於 22-5-13 16:58
無用架,好快壞

我用咗先知唔好用

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

omekmh 發表於 22-3-25 23:00
平時用開吸濕大笨象,覺得好唔環保,見有環保吸濕盒,每次見到D珠轉色就插電乾返再用,諗住幾好,買再兩隻 ...

我早輪都淘左,1淘就淘左9枝,放晒去衣柜書柜,認真,係環保過用吸濕大笨象果d既,潮濕天氣好似呢幾日咁,隔日就要叉一次電,如天氣唔太濕,3-4日叉一次,每次叉2個鐘就轉返色了

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

omekmh 發表於 22-5-13 17:06
我用咗先知唔好用

之前有隻叉3日先得
用既時間,同叉電時間唔成正比

琥珀宮

uhtcl2006 發表於 22-5-13 17:07

我早輪都淘左,1淘就淘左9枝,放晒去衣柜書柜,認真,係 ...

我個兩個唔係淘寶
係香港買over HKD100+

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 22-5-13 17:08
我個兩個唔係淘寶
係香港買over HKD100+

都要計下使用范圍的,無理由1個大衣櫃用1枝除濕棒,1個柜桶仔又係用1枝掛

男爵府

我都係用左幾次就壞左

琥珀宮

uhtcl2006 發表於 22-5-13 17:10
都要計下使用范圍的,無理由1個大衣櫃用1枝除濕棒,1個柜桶仔又係用1枝掛
...

部野都壞左
唔洗計

琥珀宮

szeszephoebe 發表於 22-5-13 17:11
我都係用左幾次就壞左

X 2

琥珀宮

mercurycc 發表於 22-5-13 16:50
開抽濕機又快環保。

首頁

尾頁

跳至