自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我媽12/3打電話約咗自費14/3睇中醫(牛頭角),佢初初唔知14/3開始有10次免費睇,同埋都唔識點申請,14/3去睇嗰陣佢問姑娘確診康復係咪有免費?(佢有陽性SMS),啲人都唔清唔楚咁,最後都要自費$400,佢原本已book埋下次自費覆診,但之後有姑娘打俾佢話幫佢登記咗免費嗰個,就改咗去免費個期睇,佢啱啱已睇咗第二次,係免費,已俾埋下次覆診個期佢

子爵府

我約到
相信間間唔同做法
而且確診越來越多,又越來越多人知呢項服務
而家好爆
我今日睇第三次,診所越來越多人,兼且難預約下一次

伯爵府

回覆樓主:

我約吾到, 改付費睇
$120/5日葯
都好抵

牛頭角真係吾通/無人聽/留言信箱full
我改打去樂富的

男爵府

可以打咩電話?
屯門元朗會有嘛?

男爵府

honthont 發表於 22-3-26 13:44
我約吾到, 改付費睇
$120/5日葯
都好抵

可以去邊度睇?

男爵府

諾諾BABY 發表於 22-3-26 11:36
睇完可唔可以約埋下次,定係要再打過電話?

是約埋下次的,每次四日藥,但好多人,都不能接著第五天睇,要再遲幾天

子爵府

CiCiTang 發表於 22-3-26 14:12
可以打咩電話?
屯門元朗會有嘛?

https://cmk.ha.org.hk/zh-cht/services/SpecialCMOPProg

好番之後可以去政府中醫診所調理 有10次免費 每次最多5日藥
不過,而家間間都爆

伯爵府

CiCiTang 發表於 22-3-26 14:12
可以去邊度睇?

政府轄下18區中醫診所

男爵府

Wwwoooo 發表於 22-3-26 08:59
有冇人成功預約到,電話do do兩下斷咗,可以點做
有冇人知牛頭角個間walk-in預約得唔得?Thx
...

牛頭角嗰間我今日直接上去問,職員話呢排D期滿曬,最快四月中,佢叫留低名同電話,到時佢哋再打來通知。仲比了張表返屋企預先填咗先。

男爵府

cupid0627 發表於 22-3-26 21:43
https://cmk.ha.org.hk/zh-cht/services/SpecialCMOPProg

好番之後可以去政府中醫診所調理 有10次免費 每 ...

唔該你

子爵府

虎到金來勳章

...

牛頭角, 如果你係長者可以試直接上去, 睇下姑娘肯唔肯即場比個期你, 否則都係叫你留電話再約。

試將軍澳, 早幾日打通, 約到4月尾

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

我3月中到而家都book唔到

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

...

沙田博愛又係永世打晤通,有日試打,通了。但姑娘話上晝8點半開放,每日60名額。

伯爵府

回覆樓主:

我同同事不同區都約到,要用有重撥功能勁打,我已睇了一次,費用全免,中醫叫我食曬藥未ok就約多次。我媽個case 睇完,直接約了下一次

大宅

係網上睇定係親身去睇?

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

想問藥粉定自己煲?

瑪瑙宮

...

我令願自費去睇番平時睇開既中醫,睇醫生講夾既,冇睇開既,都唔知藥岩唔岩自己。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

2024勳章 2023年兔年勳章

...

我唔係確診者,長期去開牛頭角覆診,尋日登記處簡直淪陷!一條隊,有冇預約都同一條隊,只係排隊登記都花45分鐘,登記處職員做到個個都好燥!排我前前後後差不多個個都係黎約免費10次!見到有表格要填,排得前果d,隱約聽到俾到兩星期後個期,但排得後果d,直情唔俾期,留電話,話有位通知!電話長響的確冇人聽,但我見有藥房staff幫手聽!以上係尋日牛頭角既實況!

子爵府

雙子豬 發表於 22-3-27 12:51
我唔係確診者,長期去開牛頭角覆診,尋日登記處簡直淪陷!一條隊,有冇預約都同一條隊,只係排隊登記都花4 ...

我都聽朋友講佢尋日11點幾睇第一次,一去到見到登記處淪陷,職員好q忙,叫人分開2條隊。佢排已預約隊,佢話裹面有18個中醫師,但系出面職員攪唔惦,中醫師索性出去病人推揾預約病人入去睇証。

男爵府

笑嘻嘻 發表於 22-3-27 11:36
想問藥粉定自己煲?

兩樣都有比你揀,我揀藥粉

首頁

尾頁

跳至