跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

sophy

我琴晚同禮禮報咗個英語小廚師呀,同你淳淳做同學仔呀

大宅

原帖由 禮媽 於 09-6-13 10:43 發表
sophy

我琴晚同禮禮報咗個英語小廚師呀,同你淳淳做同學仔呀

有個伴呀, 好嘢
不過淳淳8月中開學, 所以有幾堂上唔到.
咦, 妳之前唔係話返學校d summer course咩?

大宅

原帖由 禮媽 於 09-6-13 10:42 發表
eeee,有分別ge咩?我唔知老公讀上午定下午校喎,要問清楚先,唔係有得加分咁簡單咋咩,c火,我真係咩都唔知呀

9月嗰時要帶畢業證書入表的, Daddy係上午校定下午校畢業? 原則上要同一間先有得加分, 但早2年我同事個女(港島區)又係上下午ge分別, 但學校都酌情收咗, 我睇係視乎間學校收唔收遮.

上午留在原址轉全日制, 下午會同何小下合併搬新校舍轉全日.
睇呢幾年的資料胡小下第一round都收唔足, 如果唔介意下午 & 要搬, 第一round選胡小下冇分加都一定入.

大宅

哥哥都係用雙妹嘜花露水, 轉用之後真係在學校少咗俾蚊咬, 最近那次係在跳舞堂時咬了腳後, 因舞衣是黑色短褲, 又黑色又是短褲, 仲唔咬佢

原帖由 sophyma 於 09-6-13 00:36 發表

淳淳都係用雙妹嘜花露水, 夠香夠天然吖嘛.
但花露水只last到 3 hrs, 所以去戶外地方玩要帶埋去補補ka.
禮媽, 會唔會over了3 hrs所以冇效呀?

大宅

報料:
星島日報報頭 +$48 可換升小一指南

大宅

原帖由 candybarhk 於 09-6-14 08:18 發表
哥哥都係用雙妹嘜花露水, 轉用之後真係在學校少咗俾蚊咬, 最近那次係在跳舞堂時咬了腳後, 因舞衣是黑色短褲, 又黑色又是短褲, 仲唔咬佢

有次同淳淳噴晒手腳頸露出嚟ge 地方, 點知d蚊咬佢塊面呀! 攪到塊面又紅又腫, 搽毛比膏又"乸"住隻眼, 幾慘.
而家我噴d花露水落隻手度再拍埋佢塊面呀.

即係呢, 用花露水係就係有效, 但冇搽到ge地方一樣照俾蚊咬, 所以每一吋露出的皮膚都要搽先得.

大宅

3年前d屯門區小學討論嚟ge, 大家當參考吓啦:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-742289-6-366.html

http://forum.baby-kingdom.com/thread-816516-4-301.html

子爵府

原帖由 sophyma 於 09-6-13 13:15 發表

有個伴呀, 好嘢
不過淳淳8月中開學, 所以有幾堂上唔到.
咦, 妳之前唔係話返學校d summer course咩?

你地學校咁早開學ge?我地呢邊未定呀,我同老師傾過,佢地話好大可能睇吓呢個停課要停幾耐喎先決定喎,而家打亂咗佢地d planning 呀

我本來係諗住同佢報學校d course架,不過,原來佢地今年唔攪summer course喎,佢地可能要用暑假時間嚟裝修呀,所以我咪要去會所報囉

同埋,我睇過晒明愛呀,仁愛堂呀,小樂豆呀嗰d,佢地一班收好多個學生,我唔想呀,我貪會所d course限制收人數呀,感覺衛生d囉

子爵府

原帖由 sophyma 於 09-6-13 13:33 發表

9月嗰時要帶畢業證書入表的, Daddy係上午校定下午校畢業? 原則上要同一間先有得加分, 但早2年我同事個女(港島區)又係上下午ge分別, 但學校都酌情收咗, 我睇係視乎間學校收唔收遮.

上午留在原址轉全日制, 下午會同 ...

請教~~

9月入表時係咪唔使我地去interview先?淨係填表交資料比學校就得?

即係,我要交埋daddy張畢業証書?仲有d咩文件要交架?咁我比禮禮99揍,係咪可以報佢地址?咁先係同一區喎,如果報番我地地址係無著數?

同埋,呢次交表會大約幾時知結果架,係咪喺統一派位前?

c 火啦,我愈睇d資料愈攪亂晒,個個講d嘢都有唔同ge

我信你架喇sophy大師

子爵府

原帖由 candybarhk 於 09-6-14 14:31 發表
報料:
星島日報報頭 +$48 可換升小一指南

candy

你諗住同哥哥報邊間?

珍珠宮

醒目開學勳章

禮媽:

保蔡剛剛整左個 talk 比我地家長,先知自行收生係九月學校派表,十月家長自己拎去心儀小學入表,咁到十一月自行收生就會知結果喇!

原帖由 禮媽 於 09-6-15 09:40 發表

candy

你諗住同哥哥報邊間?

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-15 10:13 發表
禮媽:

保蔡剛剛整左個 talk 比我地家長,先知自行收生係九月學校派表,十月家長自己拎去心儀小學入表,咁到十一月自行收生就會知結果喇!

...

唉,一攪呢d嘢,我又血壓高,胃痛乜痛物痛都出埋架喇,好煩呀

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-6-15 11:02 發表

唉,一攪呢d嘢,我又血壓高,胃痛乜痛物痛都出埋架喇,好煩呀

你5駛擔心咁多la,你起碼有一間一定收禮禮,我地仲驚呀,咩分都無

珍珠宮

醒目開學勳章

四廁紙 本含菌消委會籲勿抹嘴....

4款品牌分別為超值牌、富貴竹、福和及花夢。

好彩我用果d無樹!

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-6-15 11:30 發表

你5駛擔心咁多la,你起碼有一間一定收禮禮,我地仲驚呀,咩分都無

喂喂,禮禮有個同學仔媽咪好好人呀,e咗d資料比我,我transfer咗比你地,你地check e-mail 啦

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-15 11:33 發表
四廁紙 本含菌消委會籲勿抹嘴....

4款品牌分別為超值牌、富貴竹、福和及花夢。

好彩我用果d無樹!

撞鬼,我公司就係用呢4款,e 吔,會唔會發炎架,我用嚟去厠所用咕喎,啋

珍珠宮

醒目開學勳章

thank you thank you! 真係好姊妹呀!

原帖由 禮媽 於 09-6-15 11:42 發表

喂喂,禮禮有個同學仔媽咪好好人呀,e咗d資料比我,我transfer咗比你地,你地check e-mail 啦

珍珠宮

醒目開學勳章

哎呀! 有無q成咁呀! 5g就話傘,g你咪用啦! 啋!

原帖由 禮媽 於 09-6-15 11:43 發表

撞鬼,我公司就係用呢4款,e 吔,會唔會發炎架,我用嚟去厠所用咕喎,啋

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-6-15 11:42 發表

Thank You,Thank You

子爵府

原帖由 禮媽 於 09-6-15 11:43 發表

首頁

尾頁

跳至