自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

情況1
剛入lift既人想按關門,佢應該係袋想拎枝消毒筆/紙巾出黎㩒關門制,但搵極都搵唔到,前後等左6至7秒先關到,中途lift入面有人「吱」左一聲。成件事你會覺得係
A) 㩒lift人麻煩,如果直接用手指㩒就得
B) 「吱」既人無禮貌
C)其他想法

情況2
A係一年輕女子,BC係一對母女。LiFt已經滿滿地人,A先入,BC後入,一入就超重,但B掛住同個囡C講野,完全無意識出lift (唔知有心定無心) ,呢個情況你會覺得
A) 開聲叫對母女出去,因為先到先得
B )開聲叫年輕女仔出去,讓下小朋友
C) 其他想法

男爵府

गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

1A嗰人應該一係彈開一係早就搵定枝嘢出嚟啦
2C 睇佢扮傻扮得幾耐,唔會出聲

珍珠宮

Tracyman0801 發表於 22-8-24 22:59
情況1
剛入lift既人想按關門,佢應該係袋想拎枝消毒筆/紙巾出黎㩒關門制,但搵極都搵唔到,前後等左6至7秒 ...

情況2 肯定係 A 啦

情況 1 摺人嗰個好心自己㩒啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

1c, 無簽合同最遲入果個要按關門
2a
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

情況1
無規定入左去要㩒關門掣
吱人無禮貌(應該離開時先吱)

情況2
只須講:超重呀喂

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主:

1A
我會拎定神器先入lift,唔想直接手按lift就企埋一邊唔好企咁前,如果一定企正button前面會直接用手按

2C
唔趕時間就唔出聲,趕時間就會講一句「超重wor」,但唔會指明邊個出lift

首頁

尾頁

跳至