自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

800米、倒立、拱橋讀書都有試過,
最記得中四/五學校籃球場成日都維修,變相幾乎每次PE堂都跑800

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

3Qlove 發表於 22-10-15 19:21
個個跳高我係超驚

係呀但老師迫我哋跳,淨係堅跳過兩次囉,整親根本又咪係自己承受

男爵府

laukkk 發表於 22-10-14 23:44
個個都講PE堂,即刻勾起我以前慘痛回憶,細個最憎PE堂,誇欄跳馬低桿樣樣都整到我受傷,都唔明做乜學校只俾 ...

俾個Like你爸爸

男爵府

pauline_c 發表於 22-10-15 00:29
我記起有個女同學 PE 堂受傷,傷得好重,唔可以懷孕。以前對學生保護,真係不足。
...

咁慘呀!可以告間學校啦!我pE堂好hea,肥就肥,會考唔考,A level又唔考,話之佢

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

KTKTKT5 發表於 22-10-14 21:08
我記得有一年PE考試係要倒立或者側手翻一定要是但做一樣。真係痴線!武術表演咩
...

我學校都有考呢d喎,仲要考埋高低桿。

珍珠宮

以前中學需要考Needlework,year-end project係3件自己設計嘅產品,記得最癲有同學媽咪係在家做裁縫嘅,佢嘅project係一件blink blink晚裝、一套行政套裝,加一件one-piece,真係中學生做得出咩?
自始覺得integrity比一切都珍貴!

大宅

跑level

子爵府

被訓導老師剪頭髪!已經係短頭髮!兩邊「的水」突出小小都唔得!剪到齊晒!校服裙唔蓋過膝頭就即塲拆裙!勁核突

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

有PE 堂嘅日子唔可以著PE衫回校
上PE堂前及後要換衫

學年第一堂PE堂要全部人跑9分鐘
同學數圈
有人認真跑到斷氣咁滯
有人散步9分鐘

珍珠宮

cancan^^ 發表於 22-10-14 22:45
原來咁多人都識側手翻
呢度啲人好勁
仲等我細個覺得twins 識側手翻好勁添

其實真係唔難,又唔駛好柔軟又唔駛好好力,絕大部分人,尤其女仔體能上係做到,不過要有少少方向感,識用個頭去帶動個人轉

伯爵府

kckkck 發表於 22-10-15 02:46
你間再嚴,我間女校最緊要札起,發現你頭髮少少啡色都叫你即染黑。裙吾可短过失頭2吋,定期就要檢查
...

我應該同你同校

珍珠宮

回覆樓主:

冇乜好癲既要求,不過我個女好搞笑,話說課外活動可以揀hiking,其實都係係學校附近行下山咁,結果佢第二次去行就執左支樹支返嚟,落校車佢好開心咁show比我睇支樹支幾咁靚(都成2尺長,普通棍咁粗)而家支樹支佢收好左
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

ANGE_FB 發表於 22-10-15 15:52
要求高低槓, 出咗意外;
講真, 唔係專業真係唔好開;

下?學校玩高低槓?冇專業教練我會寫信唔比個女上囉!有咩事真係一世架喎!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我哋音樂老師得一個,全校都係佢教,佢唱女高音,全校都要唱高音,好記得考試全校都係考同一首歌,到而家我仲記得點唱

男爵府

回覆樓主:

中學家政堂考試要做條半截裙,全級女同學要lunch或放學排嗰十部衣車,結果到左deadline前兩日都係車得兩行線,我亞嫲勁醒,拎左去商場車窗簾嗰度叫佢車,叫佢唔好車得太靚先有得交!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

Jumboli 發表於 22-10-16 02:04
咁慘呀!可以告間學校啦!我pE堂好hea,肥就肥,會考唔考,A level又唔考,話之佢
...

我都係。所有pe堂都做樣。跳馬就坐在馬上。因為我真係驚受傷呀。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁

尾頁

跳至