自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

有無高人指點下 謝謝各位
attach0/tmp/phpzm5ZMQ

男爵府

珍珠宮

唔係高人,純粹路過

命主性情溫和同外表斯文
需注意財帛宮(身宮),巨門(陷)化忌,多口舌是非、財務糾紛

男爵府

好媽媽勳章

留毛學嘢

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 grand2005 的帖子

大家研究研究樓主離開出生地發展會比較好D
小朋友聽教聽話
容易嫁比自己大得多及性別斯文配偶

大宅

業餘愛好,講錯莫怪!
首先是信息俾得太小,連男女都未知,其實如果有心睇,就莫遮遮掩掩。暫且當女仔命盤睇先。
乍睇上去,命主比較適合做公務員,或者大公司嘅管理層,因為有“機月同梁格”。雖然做唔到最高層,但都比較舒服,同事關係都OK。但是再細細睇,命主更似一個低調嘅富二代。什麼都不張揚,但其實都幾好,只是外人唔知。
感情方面都幾好,心思活躍不寂寞,閨房之中亦多樂趣。談過幾段戀愛之后才結婚。結婚之后,男方會比女方強勢啲。
父母方面唔知發生過乜事,似乎不太完美。有小小美中不足的感覺。
命主算係低調,不太招搖,賺錢唔俾人知,蝕錢又唔俾人知,總體來講,尼個八字都過得去,很有可能是個富二代,低調奢華有內涵,適合悶聲發大財。
(其實睇完之后,覺得更似一個男仔嘅命盤)

男爵府

2024勳章

本人路過單純看盤自己學下嘢,有錯請見諒。夫妻宮看貴主在認識異性時多數會看對方外表,所以認識的內子/先生有機會是俊男美女。又貴主兄弟宮多有陽性強的星辰照耀,表示貴主在認識朋友方便多是不打不相識或兄弟姊妹多是以武為業的類別。父母星耀較不突出,跟父母緣較薄,子女運多是有女兒多於兒子的機會。你先生/妻子會比富足生活你,生活會在婚後美滿開來。財運會在是非之中比較動蕩, 一生會有多次移民機會,身心健康需要注意一下保養,不用過於計較而累致影響心理健康上的問題。看開一些,多走動外出,有利事事順境。

希望樓主講下現況,參考下。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

留毛

複式洋房

本命空宮, 本身冇乜特性, 借左對面天機太陰+鈴星, 份人比較自尋煩惱
簡單黎講後生時期份人係冇乜方向同目標

公爵府

反物質 發表於 22-10-17 01:09
業餘愛好,講錯莫怪!
首先是信息俾得太小,連男女都未知,其實如果有心睇,就莫遮遮掩掩。暫且當女仔命盤 ...

女來的。。不過富二代就唔係喇
唔張揚都係我性格既,我比較咩都唔出聲個類。我同父母關 係唔太好。。
多謝你既解釋

不過婚姻就。。。。

公爵府

boobooli 發表於 22-10-17 11:47
本命空宮, 本身冇乜特性, 借左對面天機太陰+鈴星, 份人比較自尋煩惱
簡單黎講後生時期份人係冇乜方向同目標 ...

自尋煩惱,yeah... 好多人都咁講。。
不過真係好難改。。

公爵府

ShingLing88 發表於 22-10-17 08:53
本人路過單純看盤自己學下嘢,有錯請見諒。夫妻宮看貴主在認識異性時多數會看對方外表,所以認識的內子/先 ...

異性外表就唔岩,其實我識個啲,好多人都話,佢完全唔靚仔,都唔明點解你會揀佢。。

我做女個時男性比較多,武業又唔係。。不過我父母緣真係薄,至細都唔係同佢地一齊住了。

我老公暫時都可以比我地夠生活,但唔會儲到錢個啲,但會家暴。移民我暫時無考慮過。。睇開啲?都岩既。不過就唔係計較方面。

多謝你既解釋

公爵府

karenlohy 發表於 22-10-16 12:54
回覆 grand2005 的帖子

大家研究研究樓主離開出生地發展會比較好D

不過我暫時仲好鐘意香港
又未有錢移民,可能未到時候啦

不過我其實想知自己婚姻係未咁差

珊瑚宮

回覆樓主:

留毛學野

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

米腸 發表於 22-10-18 22:33
不過我暫時仲好鐘意香港
又未有錢移民,可能未到時候啦
夫妻宮會哂祿科權,命主另一半條件相信幾好,有錢有地位,行內亦有名氣,只是怕有女人埋身啫。

珍珠宮

回覆樓主:

你想睇夫妻關係
就咁睇你夫妻宮有文昌無煞星,又三合祿權科,照睇唔會差

你結婚之前,有無其他戀情係長達6年或以上,又或者有無同過一任同居?
如果有就唔應該再睇夫妻宮呢格

公爵府

karenlohy 發表於 22-10-18 23:00
夫妻宮會哂祿科權,命主另一半條件相信幾好,有錢有地位,行內亦有名氣,只是怕有女人埋身啫。
...

但呢樣真係完全錯哂
或者我有第二段婚姻掛

公爵府

秋天與楓葉 發表於 22-10-18 23:07
你想睇夫妻關係
就咁睇你夫妻宮有文昌無煞星,又三合祿權科,照睇唔會差

6年就無,但有一個3年同居過

珍珠宮

聽過學命理嘅人講,如果曾經同過居會改咗命運
我無考究過,亦無話信定唔信,純粹聽過覆述呢個講法,歡迎各方人士指正

你身宮巨門化忌,你同老公平日係咪好多口舌爭拗?
我信命理學,但我更相信心態決定命運
夫妻關係出現問題,可以先改善自身,或者去見社工/婚姻輔導聽聽其他意見

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

米腸 發表於 22-10-15 23:01
有無高人指點下 謝謝各位
多口舌是非, 容易為錢財同人有爭執 / 有官非?

首頁

尾頁

跳至