跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你們小朋友,有沒有在以上其中一間讀幼稚園呢?這幾間學校有沒有外籍老師長時間在校呢?而學習語文是較淺或合當呢?老師又好唔好呢?請指教?Thanks

大宅

原帖由 QueenieYan 於 09-6-12 16:45 發表
請問你們小朋友,有沒有在以上其中一間讀幼稚園呢?這幾間學校有沒有外籍老師長時間在校呢?而學習語文是較淺或合當呢?老師又好唔好呢?請指教?Thanks ...

queenieyan,
你好,我囡囡在張祝珊(幼兒園)讀,一星期有一天有外籍老師教英文,另可報英文興趣班(1星期1hr),同一位外籍老師,不過要另外收費.
英文用longman storybook series,用重復性句子,小朋友較易掌握.學校重視閱讀計劃及朗讀圖書計劃(中/英文),我自己就很欣賞.校長同老師都好好,我囡囡很開心.

大宅

Connie, Thank you!

別墅

我有個朋友個小朋友係向張祝珊讀,佢話有個外籍老師教英文係好,不過佢講比我知個老師都幾唔好,個小朋友番去同媽媽講個老師上堂都有講中文,同埋如果個小朋友頑皮d,個老師會叫個小朋友出去唔比佢上堂,一班上堂人數都好多,成二十幾個咁,得佢一個人,好似睇唔到咁多個小朋友咁,個朋友同我講個時都幾嬲,佢話佢比錢小朋友學英文,唔係比錢比佢個小朋友唔上堂,所以佢報左一期就冇學啦。
不過佢話畫班個個老師就好好,個班都有十幾個人,不過有成三個老師,仲有個老師成日都會比機會小朋友去參加比賽,仲成日都見有小朋友拎獎既信貼向門口,都好似幾好咁。

複式洋房

我小朋友也是在張祝珊(幼兒園)讀,也一直有報英文興趣班. 我問啊仔英文老師是否有講中文, 佢話只係小朋友頑皮時才用一句半句中文鬧佢哋, 其他時間是一直用英文的, 小朋友傾解也要他們用英文. 我仔也說的確有小朋友唔聽話俾老師叫出去, 但就不是整堂唔俾返來上課, 要小朋友道了歉才俾返入去上課.
學校的確重視閱讀計劃及朗讀圖書計劃,我自己就很欣賞.校長同老師都好好.

水晶宮

原帖由 QueenieYan 於 09-6-12 16:45 發表
請問你們小朋友,有沒有在以上其中一間讀幼稚園呢?這幾間學校有沒有外籍老師長時間在校呢?而學習語文是較淺或合當呢?老師又好唔好呢?請指教?Thanks ...
你好~我囝囝讀樂富禮賢
k3,今年畢業,可惜佢學d野,等於我囡囡依家k1學個d野~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

回覆 1# kcpak 的文章

今你女女現在那間幼稚園讀呀?
可以講你女女讀這間幼稚園嗎?

水晶宮

原帖由 carmenwg 於 09-6-22 10:50 發表
今你女女現在那間幼稚園讀呀?
可以講你女女讀這間幼稚園嗎?
我囡讀聖母~
其實唔係單講學習程度,有好多方面有比較之下....我好後悔比囝囝讀呢間,我唔想講人壞話咁,事實上我都無同佢地有過節
每個人要求唔同,我唔可以話佢好差好差囉~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

原帖由 kcpak 於 09-6-21 15:15 發表
你好~我囝囝讀樂富禮賢
k3,今年畢業,可惜佢學d野,等於我囡囡依家k1學個d野~

是嗎? 唔該哂

民房

我朋友個女又係讀張xx, 佢話老師就很好,但校長就要

大宅

原帖由 大公子 於 09-7-3 11:57 發表
我朋友個女又係讀張xx, 佢話老師就很好,但校長就要

我囡囡讀張祝珊,校長是超好 ,囡囡都很喜歡校長.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至