自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

伯爵府

christyheihei 發表於 22-11-14 20:38
次次上機都戰戰兢兢,真係好羨慕果d一臉唔在乎嘅乘客

係呀,佢哋完全好relax, 自己就坐得僵硬
我有2 個朋友,同佢搭飛機,佢哋第一次搭飛機(我巳搭過幾次),佢哋完全冇嘢咁,羡慕

別墅

christyheihei 發表於 22-11-14 20:38
次次上機都戰戰兢兢,真係好羨慕果d一臉唔在乎嘅乘客

我好羨慕我家姐,佢話好鐘意坐飛機,因為一上機就可以訓(emoji)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

華妹妹 發表於 22-11-14 20:42

係呀,我記錯,我係坐日航大機,飛6次都好定。

個氣氛好緊張咁,空姐叫人扣好安全帶,坐低晒,部機係咁震,剛起飛不久出面仲落緊雨

別墅

Sweetbabymom 發表於 22-11-14 20:42
係呀,佢哋完全好relax, 自己就坐得僵硬
我有2 個朋友,同佢搭飛機,佢哋第一次搭飛機(我巳搭過幾次), ...

我以前後生坐飛機都唔驚架,係生完個仔之後,再加上上次坐廉航機尾,由起飛震到落機。驚足成程機之後,就有陰影(emoji)

別墅

pomanlife 發表於 22-11-14 20:48
個氣氛好緊張咁,空姐叫人扣好安全帶,坐低晒,部機係咁震,剛起飛不久出面仲落緊雨
...

呢d情況就最驚最驚,我個心會不停祈禱(emoji)

子爵府

2024年龍年勳章

christyheihei 發表於 22-11-14 16:32
請問下你哋心態係點?會唔會克服左佢?定係唔會去任何旅行?

天意啦,由細到大,都有這心態。
驚都冇用,所以…..唔會去唸
Life must go on

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 20:36
原來有人同我一樣,特別攀升緊時好驚佢跌落黎

同路人你會唔會克服佢?

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 20:37
乜唔係大機先穩定咩?

嗰啲幾百人既777比細機定啲喎

我意思係佢太重

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 20:39
ANA係東京返黎都試過又大雨又強氣流,成部機震晒

聽講日本條線成日都會有氣流

侯爵府

華妹妹 發表於 22-11-14 20:42

係呀,我記錯,我係坐日航大機,飛6次都好定。

日航即係JAL?其實點先算係大機咖?

水晶宮

我識人係超驚,諗起都驚,所以佢由細到大都未坐過飛機,只會去大陸、澳門旅行

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

christyheihei 發表於 22-11-14 20:54
聽講日本條線成日都會有氣流

十幾年前去仲未有簾航架,CX ANA JPL 呢啲揀估唔到氣流咁勁

瑪瑙宮

christyheihei 發表於 22-11-14 16:32
請問下你哋心態係點?會唔會克服左佢?定係唔會去任何旅行?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

侯爵府

pomanlife 發表於 22-11-14 20:48
...

震足全程?

侯爵府

hunghungbb 發表於 22-11-14 20:50
我以前後生坐飛機都唔驚架,係生完個仔之後,再加上上次坐廉航機尾,由起飛震到落機。驚足成程機之後,就 ...

簡直係渡秒如年

彩鑽殿

christyheihei 發表於 22-11-14 20:53
我意思係佢太重

你有冇試過坐直升機?直升機仲搖呀

如果驚建議唔好坐半島嗰啲觀光直升機,個機司飛到高過ifc 玩特技咁沖落維港,比佢嚇死

彩鑽殿

christyheihei 發表於 22-11-14 20:58
震足全程?

震左十零分鐘啦

侯爵府

hunghungbb 發表於 22-11-14 20:51
呢d情況就最驚最驚,我個心會不停祈禱(emoji)

安全帶燈一著我都會成個人疆硬

別墅

christyheihei 發表於 22-11-14 21:00
安全帶燈一著我都會成個人疆硬

我都係,成個人僵硬(emoji)原來咁多同路人(emoji)

彩鑽殿

christyheihei 發表於 22-11-14 20:56
日航即係JAL?其實點先算係大機咖?

依家買機票可以睇埋咩機,例如有款機波音機成日出事就可免側免喇,如俄航馬航嗰啲⋯⋯⋯⋯都係

首頁
23456...9

尾頁

跳至