時政擂台

跳至

首頁

尾頁

洋房

91歲陳日君FB透露正留醫‎ 梵蒂岡之行身體響警號年初一呼吸突困難
https://www.hk01.com/article/862362?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

希望佢快啲好返

洋房

回覆樓主:

希望佢冇事

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

2024勳章

快啲好返,接受法律裁決,可能仲有精彩人生等住佢

子爵府

天堂吾会收佢

洋房

czl115 發表於 23-2-4 17:22
快啲好返,接受法律裁決,可能仲有精彩人生等住佢

現年91歲、天主教香港教區榮休主教陳日君樞機目前正在留院。他早前出發到梵蒂岡出席榮休教宗本篤十六世的喪禮前,肩膊發炎、背脊疼痛、雙手麻痹;回港後雙手腫脹,至年初一晚上呼吸更開始感到困難,要入院檢查。陳日君亦不忘向一眾囚友問好,指已多天沒有與他們見面,稱很關心對方。

洋房

lalapurplelee 發表於 23-2-4 16:32
91歲陳日君FB透露正留醫‎ 梵蒂岡之行身體響警號年初一呼吸突困難
https://www.hk01.com/article/862362?u ...

有消息指,陳日君患病緊期間,其實一直住係聖保祿醫院既私家病房,據聞仲要係最正既優質套房。收費每晚要$11,000。,仲未計醫生診症費、手術費、手術室費、物理治療費、放射科檢查費、化驗費、施用氧氣費、藥費及其他雜項費等等…

係人都知私家病房嘅費用唔係一般人能夠負擔,樣樣雜費都同你計錢,棉花逐粒計,加埋可能都要成十萬蚊一晚。陳日君住咗咁多日,埋單應該都唔平,粗略估計淨房租都最少都要幾十萬啦,其實佢有無需要住頭等房呢?

洋房

lalapurplelee 發表於 23-2-4 17:45
有消息指,陳日君患病緊期間,其實一直住係聖保祿醫院既私家病房,據聞仲要係最正既優質套房。收費每晚要$ ...

唔知陳日君今次住院,係佢自己埋單,定係教會幫佢埋單既呢? 咁究竟錢從何來呢?神職人員唔係應該好節檢既咩? 莫非持住有前樞機既身份就會有優待? 可以豪住頭等房? 天主教會真係富貴! 對得住啲教友咩?

原來做神職人員可以有咁樣揮霍式消費生活,睇黎人人都想辭職轉工啦。

侯爵府

lalapurplelee 發表於 23-2-4 17:45
有消息指,陳日君患病緊期間,其實一直住係聖保祿醫院既私家病房,據聞仲要係最正既優質套房。收費每晚要$ ...

佢大把唔見得光嘅錢,使同佢擔憂?

伯爵府

Lilyforest 發表於 23-2-5 10:27
佢大把唔見得光嘅錢,使同佢擔憂?

無錯!正所謂「冤枉嚟,瘟疫去」收咁多黑金,害咗咁多人,而家係報應。

首頁

尾頁

跳至