自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

話説阿女整唔見咗隻華為手表,唯有嗱嗱淋買過隻,今次試下360,揀咗10X,貪佢4G及有微信、QQ,多啲通訊方式。

拼多多¥350人仔+運費¥9,用咗鴨聊佳年卡,插卡開機即連上網絡,手機裝360儿童卫士綁定手機;當中所有賬號註冊、聯絡人電話設置等,都有世界區號選擇,非常易用。

試埋定位都幾準,地圖用高德,問題嚟啦!高德只有中國地圖,出國死直,只適合喺香港及北上使用;以前隻華為用百度係世界地圖。

另外可以裝Apps,有字典、聽歌、故事之類……
attach0/tmp/phpP64lgD
attach1/tmp/phpU7atfY
attach2/tmp/phpNdLGej
attach3/tmp/phpcJCXdE

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

lyh80115 發表於 23-5-2 22:58
話説阿女整唔見咗隻華為手表,唯有嗱嗱淋買過隻,今次試下360,揀咗10X,貪佢4G及有微信、QQ,多啲通訊方式 ...

360可以用香港電話註冊?華為係咪要用大陸電話?我用緊小尋,定位都唔差

複式洋房

好似幾好咁,定位準倍安心

翡翠宮

竇漪房 發表於 23-5-2 23:03
360可以用香港電話註冊?華為係咪要用大陸電話?我用緊小尋,定位都唔差
...

360可以呀,父母手機各自裝app,都用到香港號註冊。

華為唔好用,父、母要用大陸號註冊,連小朋友本身都要註冊一個,即要3個大陸號碼,我養開5個號先玩得掂;……仲有另一問題,如果用開華為手機又登錄香港賬號係用唔到手表app,超麻煩!非華為手機仲好。

首頁

尾頁

跳至