自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

kmbb519 發表於 23-5-15 16:25
我都岩岩今日買左 CX有得即刻揀位, 每人加 $135........... 我冇揀到呀...

如果係特別membership,如silver, gold等, CX就可以買時免費即刻揀位

公爵府

fundfund 發表於 23-5-16 08:56
可以,免費的

ok 謝謝你

別墅

bbc2018 發表於 23-5-16 09:58
如果係特別membership,如silver, gold等, CX就可以買時免費即刻揀位

請問怎樣去到silver grade?

珍珠宮

Varanasi 發表於 23-5-17 23:10
請問怎樣去到silver grade?

俾多d 錢 cx 賺就可以了

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

EstrellaDamm 發表於 23-5-14 16:47
有啲公司(例如SQ)有小朋友同行 買票時已可以免費揀位。

我喺trip.com買CX Econ 8月去日本,可能因為有小朋友 ,出咗飛上CX 管理航班,可即時免費為來回程揀位(一般座位)。我順便揀埋兒童餐,及入哂所有人passport info

p.s. 我只係green card CX member

伯爵府

我復活節坐 HK Airlines 去泰國, 揀位都係比多二百左右啫, 我就照比, 唔想分開坐.
來回程其實都係坐滿人的, 有一程有一對情侶, 冇比錢揀位, 最後分開坐, 有問人肯唔肯換位, 但人家唔肯換, 最後都係分開坐.
所以我通常都比錢揀位.

子爵府

0q.cathy 發表於 23-5-15 15:09
正常,明明比左錢,點會肯轉,除非佢比返錢我,咁先會考慮下

我一定唔會讓囉,唔明要一齊坐仲再左慳右慳,要人地成全自己先得,唔讓仲要怪人

子爵府

chanwendy 發表於 23-5-18 12:19
我復活節坐 HK Airlines 去泰國, 揀位都係比多二百左右啫, 我就照比, 唔想分開坐.
來回程其實都係坐滿人的, ...

大人大姐咪分開坐囉,佢地成年人識字架咩,都知道有關條款可能會分開坐,唔比錢無問題的,左問右問真係好肉酸

子爵府

又唔係小朋友
唔比就要預分開坐
飛泰國都係三個鐘
煲下劇話咁快就到啦

伯爵府

想生BB熱投

我唔選
去到再比地勤幫我選

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

唔換係正常,只好自己唔行多步俾d錢揀位

大宅

回覆樓主:

剛買xmas CX温哥華去香港來回
因為兩個女放xmas
Cx姐姐叫我唔駛加錢,
24小時online check in揀位
但驚兩姐妹分開坐
最後俾左$1480揀位
十幾個鐘呢d錢唔慳得
題外話:
依家加拿大機票超貴
summer 來回$17000/1
xmas來回$21500/1
好肉赤

大宅

babyislove 發表於 23-5-17 23:20
我喺trip.com買CX Econ 8月去日本,可能因為有小朋友 ,出咗飛上CX 管理航班,可即時免費為來 ...

我都係喎,係cx倒買,最平個種,可以即時mark位,可能因為有小朋友。但我見好多人都話CX 要比錢先可以預先劃位 (除左48小時內)。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Maksin 發表於 23-5-18 21:16
我都係喎,係cx倒買,最平個種,可以即時mark位,可能因為有小朋友。但我見好多人都話CX 要比錢先可以預先 ...

咁可能真係因為有小朋友
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

上月坐 HKExpree 去清邁,飛之前48小時內 check in, 我老公坐18 F,我坐 19A, 唔同行,頭尾遙望,我唔想比錢劃位 ,分開坐之嗎,我覺得冇問題

子爵府

Become 發表於 23-5-14 11:47
我買最平個種機票,見ONLINE CHECK IN 選座位要比錢
想問一定要比錢定去櫃檯可以免費比座位??

我明晚飛,已經一早比$$ mark 位,剛24 小時可以check in 時,登入睇吓坐位表,全部只剩單丁三文治位,好彩比咗錢。

伯爵府

哈比族 發表於 23-5-18 12:28
大人大姐咪分開坐囉,佢地成年人識字架咩,都知道有關條款可能會分開坐,唔比錢無問題的,左問右問真係好 ...
咁我又覺得試吓問吓有冇人肯換都唔係大問題嘅, 如果對方冇比錢揀位或者肯換呢, 咁真係唔肯咪算囉.

首頁

尾頁

跳至