想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我係38歲先同現任老公結婚嘅,上一段婚姻離婚收埸主因都係為左生小朋友問題,我想生但佢唔想要BB,我地最後不歡而散。我都知自己而家已經係高齡產婦,所以同現任老公一結婚就開始做人,自然懷孕試左成年幾都冇消息。我去左做身體檢查,發現有卵巢早衰,AMH得1.73,FSH就10,醫生話卵巢年齡已經去到46歲。

我依家都已經差唔多40,我地最希望係可以搏到自然懷孕,但睇完報告都知道機會好微,睇西醫都係建議我去做人工受孕,我真係好後悔好想有自己嘅小朋友,有冇同路人可以分享下你哋嘅經驗?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

去做人工受孕

別墅

我都屬於高齡產婦 成34歲先開始籌備生BB
其都好後悔點解唔早啲生
一直覺得自己仲後生唔急唔急
同老公造成兩年人都無BB 我先去婦科檢查
點知驗完AMH指數得2.3 我都無諗過
醫生都話我成功率唔高 我正準備做IVF
而家調理緊身體 兩個月後去做第一次

大宅

回覆樓主:

有冇問過係咪IUI都做唔到?

別墅

yukipunmiss 發表於 23-6-12 15:28
我係38歲先同現任老公結婚嘅,上一段婚姻離婚收埸主因都係為左生小朋友問題,我想生但佢唔想要BB,我地最後 ...

我37歲,Amh 得1.04, 已經歷ivf 兩次失敗, 但會再試, 覺得數字最少唔係零, 試埋最後人可以做的就無悔了。

所以你還有機會有b ,只要抽到有卵, 丈夫有精就可以。另外受孕, 男人既精都好重要, 如數量、形態、mobility 差, 其實都難自然受孕, 咁就要靠ivf 幫手。

別墅

子爵府

回覆 yukipunmiss 的帖子

如果你真係好想有自己的小朋友,咁真係唔好再等,聽醫生建議做IVF,你FSH都高,好似高過唔知幾多就開唔到針

唔好等到最後咩都改變唔到先後悔,如果經濟負擔到,IVF真係無咩大不了

加油

大宅

回覆 yukipunmiss 的帖子

你咁想要bb的話,仲有乜好諗,嗱嗱聲去做ivf啦!唔好俾自己後悔

大宅

我同你情況相近, 我AMH得1.4幾, 我年紀唔細成39歲, 一直嚟M都有各種問題, 其實已經預左數字會唔靚仔, 但係收到報告一刻真係喊左出嚟, 唔知點算好, 好唔想行IVF條路, 一來又貴又辛苦, 最慘係未必成功…

之後有朋友話我知中醫幫人生仔好勁, 咁我諗住乜都試下喇 , 睇左3個月中醫+針灸, AMH居然可以上返去2.5 ,先知原來中藥+針灸可以改善到卵巢早衰, 好開心!!!!我下個月16號就係預產期喇, 不如你都去試下睇中醫, 當買個機會, 就算最後都要去做IVF, 做之前調理下個身體都會好啲,成功率都高啲 希望你都可以快D有好消息!!!

複式洋房

jensiu 發表於 23-6-13 17:26
我同你情況相近, 我AMH得1.4幾, 我年紀唔細成39歲, 一直嚟M都有各種問題, 其實已經預左數字會唔靚仔, 但係 ...

jm 想問可唔可以pm中醫資料比我(emoji)(emoji)感激你

大宅

kellyyklly 發表於 23-6-13 18:43
jm 想問可唔可以pm中醫資料比我(emoji)(emoji)感激你

好, 我pm你

別墅

我同你情況相近, 我AMH得1.4幾, 我年紀唔細成39歲, 一直嚟M都有各種問題, 其實已經預左數字會唔靚仔, 但係 ...

想問可pm中醫和針灸資料?(emoji)(emoji)我amh 都弱…

男爵府

可唔可以pm埋我

大宅

Moc7coal 發表於 23-6-14 11:35
想問可pm中醫和針灸資料?(emoji)(emoji)我amh 都弱…

Pm左

大宅

HFGL 發表於 23-6-14 12:12
可唔可以pm埋我

Pm左

男爵府

可唔可以pm中醫資料給我

複式洋房

可以pm中醫嗎

男爵府

可唔可以pm埋我, thx

洋房

可以pm中醫資料比我嗎?thanks

複式洋房

heilyto 發表於 23-6-12 18:05
我都屬於高齡產婦 成34歲先開始籌備生BB
其都好後悔點解唔早啲生
一直覺得自己仲後生唔急唔急

我睇完IVF個價錢真係嚇親,仲要見到好多JM分享做到第4次都未必成功,我就越睇越唔開心,我同老公都好期待BB,如果去到最後真係無辦法,就唯有選擇IVF

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊