美容扮靚

跳至

首頁
12345...74

尾頁

珍珠宮

me920 發表於 23-8-3 20:33
我用舊版會出粒粒。

你睇下你係邊種問題

防曬前停看聽
https://www.makehappyskin.com/info.php?info=122

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 23-8-3 20:42
你睇下你係邊種問題

防曬前停看聽

用舊版時係第二種,而家用dermacept冇出粒粒

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-3 05:42
問題係無醫生提供低能量+長時間呢個選項,呢個咁完美嘅做法只存在係文獻之中。

醫生嘅時間更加值錢,1秒鐘 ...

我買了深藍射頻年卡,也是低能量+長時間,每2星期做1次,3、4個月開始有效果。

既然文獻也說有效果,我明年還會買。

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-3 06:15
今年我有打返m22 resurfx,¥1980全臉包括眼周,都係廣州小珂麗格。今次無打得上次咁重手,加上用勁啲嘅修 ...

甚麼更好的修復產品?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-3 20:30
大小姐睇完小紅書充滿期待買咗呢支UVMUNE 400,用1次上面已經話仲係油膩,勉強搽手腳用咗大半樽。

有新版 ...

臉有曬黑嗎?

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-4 07:23
臉有曬黑嗎?

面我試緊呢支Za,不過有用防曬傘,年紀大咗唔敢下下直接拎塊面試。

試用裝1支仔得3.5ml太少,試得唔真。¥18/2支比買正裝貴!好耐無遇到試用裝比正裝貴,諗住買支正裝試真啲。
attach0/tmp/phpi96VaN

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-4 07:21
甚麼更好的修復產品?

呢3個都可以侵入性醫美項目之後用
1.bioderma再生水
2.endocare sca40
3.alastin inhance post-injection serum
attach0/tmp/phpnDriEZ

男爵府

回覆樓主:

Manning 今日好多防曬都做買一送一呀

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-4 07:20
我買了深藍射頻年卡,也是低能量+長時間,每2星期做1次,3、4個月開始有效果。

既然文獻也說有效果,我明 ...

我睇返上個帖,你嗰深藍射頻年卡係醫生同護士都有操作。但係內地規定公立醫院護士唔可以操作光電儀器,你要考慮清楚再買。

本來係了解美迪邁過程中覺得射頻嗰部份唔錯,機又比較新,都有諗過叫我媽去做。當時我心儀一間貴價私營連鎖醫美診所,有10次套票,講明由護士操作。

然後我問返美迪邁,係就係射頻有護士認證,但無名單可查,明顯有問題先唔公開。
attach0/tmp/php0A8jFB

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 10:03
Manning 今日好多防曬都做買一送一呀

多謝報料,我要買sunplay小粉瓶!

你係amour打pico效果好嗎?
attach0/tmp/php7NJsil

男爵府

greentea000 發表於 23-8-4 10:14
多謝報料,我要買sunplay小粉瓶!

你係amour打pico效果好嗎?

我想搵紫色防曬,請問呢枝防曬力如同?

Allie 其實 ok, 不過想試下其他。thx
attach0/tmp/phpPRAYeQ

男爵府

回覆樓主:

我系 amour 前後打左三次
第一次trial ,能量unknown, 即時同之後無乜分別。

一個月後打第二次,能量 1J, 即時又紅又醜,之後幾日塊面好油同爆小小粒粒,但一星期後整體膚色白左,但最大粒既斑我都係覺得淡得好小,我都滿意既

兩個月後左右打第三次,能量1.2J, 同上次一樣,打完塊面油幾日。因為剛打完幾日,遲 d再報告

我見小紅書,d人打斑之後個皮膚反應勁好多,我用緊呢個能量系咪太保守呢

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 10:38
我想搵紫色防曬,請問呢枝防曬力如同?

Allie 其實 ok, 不過想試下其他。thx

我睇完防曬劑組合同濃度就唔係幾放心防曬力啦,除非只要調色效果,另外會加搽其他防曬霜。
attach0/tmp/phpX3pfF0

珍珠宮

fundfund 發表於 23-8-3 15:44
呢隻好用嗎?

mad hippie face cream、eye cream、aha exfoliating peel呢3個我會長期回購,性價比好高!

mad hippie價錢完全無壓力,想分多少少護膚預算去做醫美都平衡到。就算我可以用到retinol 0.5,做醫美期間轉用主打peptides嘅mad hippie,點都安全啲方便啲。

不過我都有新眼霜目標,各用過5g,等好價回購正裝中。
attach0/tmp/php1mk0uj

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 10:46
我系 amour 前後打左三次
第一次trial ,能量unknown, 即時同之後無乜分別。

amour你係揀醫生定治療師打picoway?

你2次正式打嘅能量係正常範圍內下限,要打高啲能量都要膚色偏浅同埋當時無黑色素活躍。

男爵府

greentea000 發表於 23-8-4 15:30
我睇完防曬劑組合同濃度就唔係幾放心防曬力啦,除非只要調色效果,另外會加搽其他防曬霜。

...

伸手黨問下 甘有無防曬力夠而又係紫色既推介?(我會補擦的)
Thanks

男爵府

greentea000 發表於 23-8-4 15:58
amour你係揀醫生定治療師打picoway?

你2次正式打嘅能量係正常範圍內下限,要打高啲能量都要膚色偏浅同埋 ...

我揀治療師呀

正常範圍即係幾多呢?

子爵府

我今日陪朋友去咗protop到, 佢買咗一部韓國hifu家用機, 現場幫佢試做, 我無留意開里間店, 但朋友有睇直播有心動想買, 店員話面個頭就有4mm, 眼頭有2mm, 朋友打面完全ok有小小拮拮下嘅感覺, 打眼就打一下就彈起, 話好痛, 即場係有小小提拉嘅,我都半信半疑, 等佢用一段時間先知有無用, 部機都唔平, 要$9999

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-4 10:04
我睇返上個帖,你嗰深藍射頻年卡係醫生同護士都有操作。但係內地規定公立醫院護士唔可以操作光電儀器,你 ...

那麼我下次問問有沒有醫生操作的深藍射頻套票

珍珠宮

回覆樓主:

門市同價
attach0/tmp/phpVTOf2B

首頁
12345...74

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊