美容扮靚

跳至

首頁
34567...74

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

其中一個我真愛嘅化妝品牌media出咗新系列media luxe,萬寧網店有。

上次去九龍城廣場aeon,又見到sasa有一大個media luxe貨架,仲有間真維斯!
attach0/tmp/phpgn2YE4
attach1/tmp/php15yiIf
attach2/tmp/php0c6ILq

珍珠宮

BHT 發表於 23-8-2 20:10
妳回來了,真好

我返內地半年,去好幾個地方,感覺樣樣好新鮮。不過估唔到只係離開香港半年,返港一樣咁新鮮!

你仲有無係京東買anessa baby sunscreen?

我見anessa京东自營日期2025.10,比淘寶anessa官旗嘅2027.09相差成2年。

珍珠宮

!PO 發表於 23-8-3 09:36
Welcome back !

你覺得香港買拼多多麻煩嗎?
我成日見拼多多價錢比淘寶平好多,好心動。

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:38
我覺得里間野影到做完即時效果太誇張, 我就唔係好信, 不過見朋友(剛剛認識唔耐嘅朋友)好想買就唔方便比 ...

對的,交情淡薄,不便出聲。
而且也阻止不了,就更懶得說了。說多了,還有酸朋友變美變好之嫌。

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-6 09:07
我有睇啊
Allie我用過緊,不過想睇下有無平d代替品haha

我有回購幾次SUNPLAY小粉瓶,茶也有買的話,防曬力估計還行吧!

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-6 18:55
你覺得香港買拼多多麻煩嗎?
我成日見拼多多價錢比淘寶平好多,好心動。
...

我在廣州和同事拼單買過幾次拼多多水果,便宜好吃。你回内地之後,先試水果,沒有運輸問題!

珍珠宮

回覆樓主:

茶還是那麼留意日本生產的護膚品,是繼續用嗎?

MICLOH168    發表於 23-8-6 22:16

子爵府

greentea000 發表於 23-8-6 16:35
vichy c15已經改完包裝,成分就無大變動,香港都上市好耐啦!新包裝份量由10ml加到20ml,價錢就平咗好多。 ...

Pura真係好抵用, 我就係買嚟查埋身

珍珠宮

回覆樓主:

mad hippie face cream 換咗新包裝,amazon已經賣緊新包裝,iherb仲有77件舊包裝。

因為有一定滋潤度,無冷氣我未咁快用到度住,可以等iherb上架新包裝再買。
attach0/tmp/phpY77dPS
attach1/tmp/phpkFpiFW
attach2/tmp/phpAmIqv0

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-6 20:58
茶還是那麼留意日本生產的護膚品,是繼續用嗎?

其實價錢原因我之前幾年逐漸同我媽轉用國貨,唔用日本產護膚品無好大影響。唯一係防曬霜麻煩啲,國貨未完全代替到。

大小姐就十五十六,想用又驚,見我開咗支atorrege ad c5佢今朝都有搽。
attach0/tmp/phpBUbDQ2

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-6 07:02
你還有用makehappyskin甚麼產品呢?

makehappyskin 8月有2個快閃活動,父親節價錢已經出咗係優惠館。我會買前5個先,七夕情人節好可能趕唔切收貨。

快速修復精華乳都有興趣,不過見到有10%修復角質縫隙所需油脂我應該又用唔到住。
attach0/tmp/phpx9aXRE
attach1/tmp/php0E9piA
attach2/tmp/phpxFLYIv
attach3/tmp/phpqjrC9q
attach4/tmp/phproZkAm
attach5/tmp/phpAHo80h
attach6/tmp/phpj3B0rd

珍珠宮

回覆樓主:

我用冰大師20L保溫箱,放護膚品、補充劑、電池。只可以放8成滿,否則影響保溫效果。又無得每日更換冰磚,有時成3日先換。

是但啦,叫做好過咩保護措施都唔做!

所以要就住買,精挑細選咁買。
attach0/tmp/phpASSvMt

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-6 07:09
你多用左旋C,是少用果酸了嗎?
還會帶甚麼護膚品走呢?

咁又唔係你諗嘅主打返左旋C,只係夏天呢幾個月用多少少。要精簡,無辦法,左旋C話曬抗氧化、美白淡斑、抗皺都好打得。

的確夏天需要少用果酸,尤其面部包唔曬。用都要溫和嘅,趁係香港呢2個月我每星期用3次mad hippie aha exfoliating peel。如果最後無位放,好可能唔會帶呢支返去。內地買iherb都算方便,但係價錢貴過香港。

已經買咗又肯定會帶返去
1.bioderma再生水
2.neostrata lotion plus
3.shiseido the perfect protector
4.la roche posay anthelios uvmune 400
5.sunplay小粉瓶

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-6 09:07
我有睇啊
Allie我用過緊,不過想睇下有無平d代替品haha

allie紫色防曬力比我預期差好多,相比之下kose suncut紫色好啲啲。
attach0/tmp/phpydc56Z

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-6 09:04
我系一般出街
但而家真係好曬丫,又熱皮膚又笠 補防曬我覺得好煩,不過煩都要做
...

戶外逗留時間唔多嘅話,加把防曬傘咁防曬霜選擇就自由好多。仲有空間顧及其他皮膚問題,例如調色。

講真,好多防曬霜防曬效果比唔上求其一把黑膠防曬傘。

組員都無紫色防曬霜推介你,如果面部皮膚需要比較多修飾,佢地寧願用強力防曬霜打好個底再化個淡妝。

我除咗makehappyskin防曬霜最放心,次選就la roche posay uvidea anthelios系列。可惜全部無紫色,一定要紫色你就要係防曬力方面妥協下。
attach0/tmp/phpIKgy5h
attach1/tmp/phpgEqeI6

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

greentea000 發表於 23-8-6 18:48
我返內地半年,去好幾個地方,感覺樣樣好新鮮。不過估唔到只係離開香港半年,返港一樣咁新鮮!

...

沒有在京東買已經2-3年,我之前明明草了4xxx 京值,有日突然下降到150,跟住就完全拎唔到優惠卷,連一般簽到領京豆都唔得,話太擠擁,活動太火爆等,總之無得拎卷。無優惠就唔幫趁

珍珠宮

回覆樓主:

呢把係天堂傘,甩膠位置可以見到透出紫色,無甩膠位置就睇唔到外面格仔圖案。
attach0/tmp/phpV4fpEX
attach1/tmp/php6gszTG

珍珠宮

回覆樓主:

唔好買luckySIM數據卡,好多地方無訊號,連小紅書都睇唔到!
attach0/tmp/php6DIcAX

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-6 20:52
我有回購幾次SUNPLAY小粉瓶,茶也有買的話,防曬力估計還行吧!

sunplay小藍瓶、小粉瓶防曬力都唔係幾掂㗎,見有內地博主做過機測。

我仲有買小粉瓶係唔想我媽咁多關心,自拍/視頻之前搽下,唔使考慮防曬效果,又唔可以太多整色整水俾佢睇得出。

makehappyskin防曬霜唔平,要慳住用。
attach0/tmp/phpuV4HWs

男爵府

greentea000 發表於 23-8-7 16:22
allie紫色防曬力比我預期差好多,相比之下kose suncut紫色好啲啲。

系 wor
佢 d 防曬%仲低過kose

原來臺灣包裝 d info 甘詳盡,我下次都可以自己 search 下

Thanks

首頁
34567...74

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊