美容扮靚

跳至

首頁
45678...74

尾頁

子爵府

greentea000 發表於 23-8-6 18:55
你覺得香港買拼多多麻煩嗎?
我成日見拼多多價錢比淘寶平好多,好心動。
...

其實同淘寶一樣,可以用私集到港
另外幾個月前拼多多都開通咗香港集運,8月31前用 極兔 仲可免首重(¥9)到自取點,續重¥2.9/0.5kg
attach1/tmp/phpw8Gj8g
attach2/tmp/phpQGAoHJ

珍珠宮

回覆樓主:

身邊的人對日本要排放核污水都沒有反應,好像只有我太緊張!
我今年改吃Hyabest,已經囤了兩年份量。魚罐頭和凍海鮮也買了一些,下一步想想買甚麼日本化妝品。

珍珠宮

回覆樓主:

我睇返家族群組討論,個個都話影響唔大,用日本嘢唔多。同病毒共存完,唔使咩準備,即刻可以同核污水共存。

日本人表嫂好快手咁囤咗幾個日本牌子口服膠原蛋白產品,加埋有3年份量。

我媽買咗2萬蚊海味,護膚品叫我見平就買定rice force藍色系列俾佢今年過冬用埋再算。

大小姐鍾意用樂而雅淨肌呵護系列,前排買一送一我買咗半年份量。

我自己就買咗20盒伊藤園玄米茶包,帶走5盒。

珍珠宮

回覆樓主:

今日好神奇,一連線就睇到小紅書,反而下午幾個鐘都登入唔到bk。
attach0/tmp/phpJM7XKV
attach1/tmp/phpqXcRIt

珍珠宮

回覆樓主:

rice force 主打成分rice power no.11原料商勇心酒造原來都有自己護膚品牌,就叫做rice power.

rice power no.11都升級叫做rice power no.11+,因為日本厚生省已經認證為抗皺成分。
attach0/tmp/phpddlwPB
attach1/tmp/phpASUsFd
attach2/tmp/phpnxprvP
attach3/tmp/phpwGPrlr
attach4/tmp/php9tltb3
attach5/tmp/phpAOdx1E

珍珠宮

!PO 發表於 23-8-8 01:49
其實同淘寶一樣,可以用私集到港
另外幾個月前拼多多都開通咗香港集運,8月31前用 極兔 仲可免首重(¥9) ...

你覺得拼多多售後服務OK嗎?

淘寶留得住我主要係售後服務,京東就價格保護吸引我。

京東的確好討厭,會每個月計住你購買力,一下降就用京值做警告用拎唔到券做懲罰。

我無做京東實名,好早就拎唔到京豆同券。不過如果京東平過淘寶好多我都會買京東,反正兩間大多數嘢都一樣無包郵到港。

我有神州,拼多多嘅神州運費比淘寶同京東平,都係一個優點。

珍珠宮

回覆樓主:

上星期有买京東自营暴肌獨角獸三色免煮雜糧飯嘅快手申請價保,又有差價退啦!

前幾日嘅券都未用,今日又有券。仲當咗我係新人,叫我拎新人券。

未買嘅無包郵到港,買過嘅又貴咗好多。用埋券都唔抵,所以有券都唔想拎。

包郵到港又延長1星期,去到14/8。
attach0/tmp/php1ji1zD
attach1/tmp/phpFbaMDw
attach2/tmp/phpBgDCHp

伯爵府

茶妹,終於等到你返嚟啦今個星期六追post,唔好到時爆到幾百post, 追唔切啊

子爵府

greentea000 發表於 23-8-8 19:05
你覺得拼多多售後服務OK嗎?

淘寶留得住我主要係售後服務,京東就價格保護吸引我。

唔知你想買咩,我喺拼多多主力都係買平均¥30以下既嘢,都係生活雜貨類,同埋睇銷售+評價,未試過貨不對辦所以冇用過售後(就算有我都當跌咗錢)。暫時只係試過一次落咗單原來冇貨賣家都主動搵我退款。

京東種類比較少所以我好少用,最近見到有包郵想買一個炖盅但好多型號都冇得送香港。不過京東價保真係退到錢,而淘寶一鍵價保暫時未成功過!

珍珠宮

9157 發表於 23-8-8 20:18
茶妹,終於等到你返嚟啦今個星期六追post,唔好到時爆到幾百post, 追唔切啊 ...

昨日已經立秋,天氣無咁火熱啦,夜晚落街行下無再身水身汗!

我只係上個月幾個下午開過冷氣,夜晚唔使開。估計係內地過咗幾個月無冷氣日子,我身體溫度調節能力又好咗。

珍珠宮

!PO 發表於 23-8-9 00:26
唔知你想買咩,我喺拼多多主力都係買平均¥30以下既嘢,都係生活雜貨類,同埋睇銷售+評價,未試過貨不對辦 ...

我打算拼多多先試買護膚品,同樣係旗艦店,真係比淘寶平好多。然後就係水果啦,成日係公司群組見到內地同事收貨曬圖又平又靚。

8月已過1/3,都係等返內地再搞。

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-7 22:23
系 wor
佢 d 防曬%仲低過kose

台灣改例之後,唔再顯示二氧化鈦濃度。一定要記得睇返全成分表有無二氧化鈦,同埋位置有幾前。主要係評估泛白程度,二氧化鈦就算納米化泛白依然幾明顯。

呢個台灣醫學美容產品網站我大學時買過,估唔到仲有保留部份原始數據。
attach0/tmp/phpwkhvk9

珍珠宮

回覆樓主:

花西子小黛傘都係我呃阿媽好氣色道具之一,用得少買試用裝就夠。

呢支一般膚色搽起碼提亮2度,扮唔到裸妝(同just skin比較),搽咗肯定睇得出。

男博主只搽咗右邊面,就算光源係右邊,不同角度都睇到右邊面明顯泛白。
attach0/tmp/php2Cja3G
attach1/tmp/phpVKFTKi
attach2/tmp/phpQbyFsU
attach3/tmp/phpLTpuaw
attach4/tmp/phpWXmlS7

珍珠宮

回覆樓主:

如果唔係大活動淘寶有海外優惠碼(一定要用官集)可以平多少少,其他時間買淘寶我都改用神州。

神州有180日存倉期,每月仲有3張優惠券。
attach0/tmp/phpVkzq0L
attach1/tmp/phpue5xyi

珍珠宮

回覆樓主:

6pm啦,外面仲好好太陽,uvi仲有2。

我都會懶,無搽防曬霜。只係着有帽防曬外套+防曬口罩+防曬手套+防曬傘,就衝咗落街!

樓下超市呢幾日生果唔靚,今日打算去街市買,要行10分鐘露天地方。又唔可以等無太陽先去,街市6:30pm就開始收檔。

珍珠宮

回覆樓主:

茶在小紅書關注了誰呢?

珍珠宮

回覆樓主:

問了,沒有醫生做的深藍射頻套票。
建議我做熱拉提,1年3次,效果更好,又省時間。

珍珠宮

回覆樓主:

我又用返物理防曬霜打底,再搽物化/化學防曬霜(通常配搭圖6)呢個方法。咁就要求支物理防曬霜有一定防水能力,即係要成膜,否則根本起唔到阻隔化學防曬劑成分嘅作用。

又係為咗慳住用makehappyskin防曬霜,次選揀咗proya雲朵。

大部份人單獨搽泛白好明顯,慎入手。真係忍唔住就買個15ml試用裝先,幾個買過嘅女同事搽咗1次就無再用,搽手都唔肯。

本來右邊男博主仲有埋搽上面,估計效果太驚嚇被投訴剪咗。換上左邊男博主搽面,自然好多,不過油潤感又係一個問題。
attach0/tmp/phpkcl3yD
attach1/tmp/phpg5VlSN
attach2/tmp/php6mdJbY
attach3/tmp/phpK4J8u8
attach4/tmp/phpkjuBOi
attach5/tmp/phpyJna8s

珍珠宮

回覆樓主:

仲係想買proya雲朵嘅人,記得用呢個官方手法搽。
attach0/tmp/phpDcGimf
attach1/tmp/phpMJM9GI
attach2/tmp/phpnxE21b
attach3/tmp/phpYaxXmF
attach4/tmp/php3tgVH8
attach5/tmp/phpOIZX2B
attach6/tmp/phpz463n5

男爵府

greentea000 發表於 23-8-9 14:14
台灣改例之後,唔再顯示二氧化鈦濃度。一定要記得睇返全成分表有無二氧化鈦,同埋位置有幾前。主要係評估 ...

Thanks
你真係好多資訊
好期待遲 d去台灣,我可以研究防曬同影下 d包裝先

首頁
45678...74

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊