美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

greentea000 發表於 24-4-22 14:22
或者你加入限制條件,幫助重新規劃醫美。

例如,以最近1年醫美開支作為醫美年度預算,每個月1次醫美減到1 ...

我最大問題係一到一個月,就想去美容院做下treatment ,但而家又覺得如果個個月都做醫美機,好像對塊面太大負擔咁,尤其是我有點越做越強傾向
如果只是做Eilixis ultra 360和laser, 其實都比較溫和,不大問題
但考慮到效果,而家又想做些更強的treatment,例如: 微針、果酸、thermage
如果做呢啲,又不可能個個月做
我思考緊係咪要改做中間做人手facial呢?
不過我又對人手facial不大興趣,而且本身已經每個月上一次深圳做身體按摩

珍珠宮

回覆樓主:

上星期五京東包郵到港包埋送上門20KG內,我好唔鍾意係屋企等收貨都落咗單,一次過補充牛奶、米麵、粗糧。

食物方面慳咗嘅錢都用返係提高食物質素,例如今年會每日食100g藍莓/車喱子+100g其他生果。

兩個小姐嘅健康零食之一由即食栗子改為即食鷹嘴豆,鮮8我稱過幾次,每包實際有45g。
attach0/tmp/phpWgFwsT

男爵府

greentea000 發表於 24-4-22 15:09
上星期五京東包郵到港包埋送上門20KG內,我好唔鍾意係屋企等收貨都落咗單,一次過補充牛奶、米麵、粗糧。

...

你哋好認真
我C6公司今年提高了身體檢查的budget,所以我去了做DEXA
先前我一直擔心自己缺鈣,因為我無食補充品,杏仁奶和乳酪在無減肥後亦沒有固定食,加上每日兩杯咖啡
不過DEXA出來結果竟然有2!
我諗,係咪先天因素更大?我媽亦係2

男爵府

想問吓有無人去香港心做m22?
佢部機系aopt,我見佢$1200 -次真係幾抵

伯爵府

Helius 小紫瓶收到21支整盒包裝,25年6月到期,另外買咗5小瓶換肌面霜,不過全部年尾到期,好在打算618先買紅寶面霜,依家用完helius再買。

伯爵府

尋日得閒diy果酸,今日自我感覺白咗,好多個月無做,依家的煩事告訴段落,開始花啲心機响美容同調理。中醫仲未搵到時間睇,但之前醫師話我氣虛,食完中藥淘咗啲黃芪自己間中煲下,今日飲完好似好攰咁,唔知係將我今個月積埋啲睡眠債清一清,定撞正就m到,今晚應該好好瞓,如果飲完睡眠同身體有改善再分享啦。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-22 14:28
大小姐打咗1次jeisys,最滿意係毛孔都有收細。佢心思思想再去打㗎,有問過我佢生日禮物會唔會送醫美。 :ha ...
茶妹,你講完我好有興趣,我做完2次m22感覺上般,特別係毛孔,依期毛孔明顯咗,我有個幾月無做,因為去中山無時間去做,香港又好耐無去美容院,隨時以前去嗰間執咗都唔定,你介紹依個建議幾耐做一次呢?如果可以1次隔3個月,可以用嚟代替m22

珍珠宮

回覆樓主:

scarlet mrf終於肯講一個頭幾多發數,同埋面頸要打幾多先效果好!
attach0/tmp/phpgeeuC7
attach1/tmp/phpPqoeqg
attach2/tmp/phpkf67dp
attach3/tmp/phpNi0a2x

珍珠宮

回覆樓主:

endymed mrf 咁鬼老實,相隔3、4個月先可以做下一次,好倒自己米!
attach0/tmp/phpbKDqRm
attach1/tmp/phppCpuTX
attach2/tmp/phpHFPEVy

男爵府

bbbchoco 發表於 24-4-22 18:05
想問吓有無人去香港心做m22?
佢部機系aopt,我見佢$1200 -次真係幾抵

我都打算去

珍珠宮

9157 發表於 24-4-22 20:05
Helius 小紫瓶收到21支整盒包裝,25年6月到期,另外買咗5小瓶換肌面霜,不過全部年尾到期,好在打算618先買 ...

我搽埋今晚就用完15支裝helius小紫彈,然後有羽西鎏金面霜1.0版本15g、a-9 code重構面霜15g接力。大概5月尾會買返helius小紫彈,6月再用1盒15支装。

暑假之前我都唔會再做醫美,所以護膚品要用好啲嘅,同時觀察眉心紋幾時出返。

珍珠宮

me920 發表於 24-4-22 10:05
greentea有冇聽過VOLNEWMER黃金樁?
星期六做facial時治療師話呢個係美容師版的thermage,冇thermage咁勁同貴 ...

你打算做VOLNEWMER黃金樁?
記得報告!

珍珠宮

greentea000 發表於 24-4-22 21:45
我搽埋今晚就用完15支裝helius小紫彈,然後有羽西鎏金面霜1.0版本15g、a-9 code重構面霜15g接力。大概5月 ...

茶是在收集清倉好物嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

asweetmom 發表於 24-4-23 00:02
你打算做VOLNEWMER黃金樁?
記得報告!

未打算有,不過聽治療師提起所以問吓

珍珠宮

me920 發表於 24-4-23 08:00
未打算有,不過聽治療師提起所以問吓

我看了Amour的介紹,Volnewmer連續打3次膠原蛋白增長效果6個月。感覺效果不怎樣,但是不痛有點吸引我。

珍珠宮

greentea000 發表於 24-4-22 21:28
endymed mrf 咁鬼老實,相隔3、4個月先可以做下一次,好倒自己米!

要效果的話是不是Endymed最好呢?

珍珠宮

回覆樓主:

iherb又有驚喜!
attach0/tmp/phpq76sQg
attach1/tmp/phpYhxXQT
attach2/tmp/phpCPiARw

珍珠宮

回覆樓主:

見到有博主講clinique 10% vc 就快回歸,仲有埋美白特証!
attach0/tmp/phphvNBKz
attach1/tmp/phppZ6UxX
attach2/tmp/phpRg6lll
attach3/tmp/phpHSAQ8I
attach4/tmp/phpt9trW6

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-22 15:39
你哋好認真
我C6公司今年提高了身體檢查的budget,所以我去了做DEXA
先前我一直擔心自己缺鈣,因為 ...

dexa我內地公立醫院做過,全身掃描唔使¥200,仲一次過出脂肪、肌肉、骨組織報告。

前幾年我媽香港做每個部位計錢,今年發現都平咗好多。
attach0/tmp/phpJiuNMv
attach1/tmp/phpMWnUtG

男爵府

greentea000 發表於 24-4-24 11:10
dexa我內地公立醫院做過,全身掃描唔使¥200,仲一次過出脂肪、肌肉、骨組織報告。

前幾年我媽香港做每個 ...

我去Trinity 做,都覺得平呀!好像$680,不過不是全身
Trinity環境幾好,我應該會keep住响佢度做,佢有好多種檢查
等退休自己俾錢就去深圳做啦!聽講深圳港大醫院相當好
題外話,我老公見而家已經不少外藉人做放射師,呢個行業係咪前景麻麻呢?感覺越來越多引入既人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊