美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

又到星期五,京東又做全場包郵到港送貨上門。

之不過一張單好可能會分開幾日送貨,咁又算唔算方便呢?!
attach0/tmp/php7ulsGW
attach1/tmp/phpfMHVgv

男爵府

paulinewong 發表於 24-4-25 19:15
greentea :
請問有atorrege ad+ 卸妝啫喱0號的替代品嗎?或者有其他好用的卸妝產品牌子介紹? 卸妝油除外, ...

我完全用唔到呢個牌子卸妝,都係勁出粒粒
我用至本嗰隻豬油糕,非常好

珍珠宮

回覆樓主:

我今年開始唔再買貴價蛋卷,即係$100/罐以上嗰啲。

超市平替之中,暫時幾鍾意山姆黃油雞蛋卷、御品皇蜂巢蛋卷,後者耐不耐做買1送1。
attach0/tmp/php4YoYfA
attach1/tmp/php62gUwi

珍珠宮

回覆樓主:

射頻微針指南建議敷麻30~40分鐘,我怕痛最少60分鐘,仲食埋止痛藥。
attach0/tmp/phpcG6zdp
attach1/tmp/phplwGfPj

男爵府

greentea000 發表於 24-4-26 15:15
卸妝啫喱似乎係日系特色產品,國貨/其他國家牌子搵唔到。

如果你介意日產,咁aupres係國產中日合作品牌, ...
我不完全介意日產,有好用的替代品就替代,沒有就算數,因為有些日本護膚品真的好用而且適合敏感肌,例如我喜歡用haba ,我只是想找平替和認識多些好用品牌。
例如卸妝產品類型是否只有3種,卸妝水、卸妝啫喱及卸妝油,有其他質地的卸妝產品嗎?

男爵府

bbbchoco 發表於 24-4-26 16:17
我完全用唔到呢個牌子卸妝,都係勁出粒粒
我用至本嗰隻豬油糕,非常好
...
我不是對這個品牌卸妝出粒粒,我是對卸妝油比較容易出粉刺油脂粒,想找其他牌子是因為之前香港官網有生日禮物送,現在取消了,便覺得更貴了,所以想找平替或者會日本網購了

珍珠宮

paulinewong 發表於 24-4-26 21:09
我不完全介意日產,有好用的替代品就替代,沒有就算數,因為有些日本護膚品真的好用而且適合敏感肌,例如我 ...

日系仲有好多卸妝乳,不過我完全唔知邊支好用。用開卸妝膏嘅女同事呢幾年都轉曬國貨,話平靚正。
attach0/tmp/php42CdBD

珍珠宮

回覆樓主:

京東包郵到港的確係有效對抗淘寶,睇下貓超仲頂到幾耐唔做返包郵到港。
attach0/tmp/phppSqpuq
attach1/tmp/phpG0ujbf
attach2/tmp/phpXi9ES3

珍珠宮

回覆樓主:

大家買京東匯率幾多?

我用微信支付香港,竟然計我1 HKD=0.97644 CNY,比市價優惠好多。
attach0/tmp/phpSOPDzO

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-27 01:15
大家買京東匯率幾多?

我用微信支付香港,竟然計我1 HKD=0.97644 CNY,比市價優惠好多。

依期人仔抵,我早幾日用雲閃付兌1.0825,為起0.924,可能依2日又兌高咗

不過你依個價仲抵過正常價,叻女

珍珠宮

回覆樓主:

免費申領嘅珀萊雅盾護同自己買嘅且初柚子水到手,柚子水带去新加坡,咁熱只可以搽水啦!

珀萊雅盾護我自己仍然會買返15ml裝,又平又方便。

且初柚子水日常旗艦店耐不耐¥59,仲有贈品。
attach0/tmp/phplANlcS

珍珠宮

9157 發表於 24-4-27 08:14
依期人仔抵,我早幾日用雲閃付兌1.0825,為起0.924,可能依2日又兌高咗

不過你依個價仲抵過正常價,叻女

我微信支付香港由中銀信用卡扣數,你雲閃付綁邊張卡?
attach0/tmp/php23lJ0e

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-27 19:02
我微信支付香港由中銀信用卡扣數,你雲閃付綁邊張卡?
我綁信銀灣區卡,每月1111有4%rebate, 另外綁earnmore, 用嚟入八達通交稅,有1%回贈。中銀回贈都好似唔錯,不過已有2張,無再研究啦

珍珠宮

回覆樓主:

茶買的那堆抗老面霜裏,A-9 Code重構面霜排第幾呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

https://www.sundaymore.com/skin-care/apbeauty-緊緻-1303964/4/

Greentea 有冇聽過呢個牌子呀?

伯爵府

茶妹,Jmoon極萌膠原炮有無研究過呀?大陸都幾hit下

男爵府

greentea000 發表於 24-4-27 00:20
日系仲有好多卸妝乳,不過我完全唔知邊支好用。用開卸妝膏嘅女同事呢幾年都轉曬國貨,話平靚正。

...

有邊隻國貨卸妝好用呢?

男爵府

greentea000 發表於 24-4-26 18:22
射頻微針指南建議敷麻30~40分鐘,我怕痛最少60分鐘,仲食埋止痛藥。

敷60分鐘,做幾耐呢?
做完係咪會毛孔細咗?無咁油呢?

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-28 00:30
茶買的那堆抗老面霜裏,A-9 Code重構面霜排第幾呢?

呢3個我未有完整測試,雖然各自起碼有一個吸引我嘅抗衰老成分,整體配方又唔錯。

但係同前面講過嘅比較始終無咁有口碑,牌子唔夠大,宣傳唔夠多,用過嘅人太少,40+仍然建議試咗之前幾個先。
attach0/tmp/phpy6ZFBv

珍珠宮

me920 發表於 24-4-28 08:28
https://www.sundaymore.com/skin-care/apbeauty-緊緻-1303964/4/

Greentea 有冇聽過呢個牌子呀?

完全唔識

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊