美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-8 12:40
咁個原因都好明顯了
最重要應該是解決問題的根源吧?!
係嘅,情況已經改善咗,所以我都唔知點解仲成日失眠,你咁提我都係要探下我個中醫睇下會唔會係同更年期有關,如果咁早都幾驚下。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-8 14:14
正常45~55歲絕經,40~45歲絕經叫做「早絕經」,呢兩年我同事之中有3個。早到40歲之前,小心係卵巢早衰。

...
我一直以為45歲先到更年期,我即刻book我個中醫睇

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-8 20:07
Check更年期唔係睇婦科嗎?
依類調理我會睇中醫,想延緩衰老我信中醫多啲。病同做body check我會睇西醫,本身有食下supplement, 但都係嗰句,無乜事唔食太多chemical,亦唔想造成依賴。

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-8 23:32
我意思是中醫不知道你是不是更年期的啊!因為我都問過中醫
西醫就可以驗血知
不過我都無驗
其實我嘅諗法係反正自己已經入四,更年期將會係必經階段,無論如何,搵中醫調理,可以推遲就好,唔得就舒緩到症狀都好過咩都唔做。西醫我兩年做一次婦科檢查,過多幾個月夠期都會做,所以想先睇中醫。我已經接受咗當係架啦,我隔離嗰個仲話由同我拍拖開始以為我已經係更年期,成日都爆佢,佢認為應該無得再差

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-9 15:30
helius小紫彈又多幾間散貨,呢間係1盒21支,仲¥99包郵到港。
茶妹,依隻抗衰安瓶係咪你試過有效呀?我見介紹都吸引,如果好用我都跟住團貨啊

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-9 23:32
helius小紫彈我覺得35+效果比較明顯,30都未有就唔使買住。

你試1盒15支先,1星期用完,無出咩問題膚感又 ...
咁勁架,即刻落order

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-14 07:44
我唔想打thermage㗎,但我姨打完眼部,我估計自己最大機會都係打眼部啦!

打面部我一直留意anna,佢每2年 ...
我有個細一年嘅朋友,佢個萍果肌無下咩下垂,但有啲朋友同樣肥肥地,但萍果肌都扁平咗。我估計同笑用唔用到嗰組肌肉有關

伯爵府

Helius 小紫瓶收到21支整盒包裝,25年6月到期,另外買咗5小瓶換肌面霜,不過全部年尾到期,好在打算618先買紅寶面霜,依家用完helius再買。

伯爵府

尋日得閒diy果酸,今日自我感覺白咗,好多個月無做,依家的煩事告訴段落,開始花啲心機响美容同調理。中醫仲未搵到時間睇,但之前醫師話我氣虛,食完中藥淘咗啲黃芪自己間中煲下,今日飲完好似好攰咁,唔知係將我今個月積埋啲睡眠債清一清,定撞正就m到,今晚應該好好瞓,如果飲完睡眠同身體有改善再分享啦。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-22 14:28
大小姐打咗1次jeisys,最滿意係毛孔都有收細。佢心思思想再去打㗎,有問過我佢生日禮物會唔會送醫美。 :ha ...
茶妹,你講完我好有興趣,我做完2次m22感覺上般,特別係毛孔,依期毛孔明顯咗,我有個幾月無做,因為去中山無時間去做,香港又好耐無去美容院,隨時以前去嗰間執咗都唔定,你介紹依個建議幾耐做一次呢?如果可以1次隔3個月,可以用嚟代替m22

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-25 00:31
如果你主要目的係改善毛孔,其實所有射頻微針都做得到,甚至單獨只做微針都得。

打得輕手嘅話,每2月1次 ...

我主要想提升,面下垂只會越來越明顯,毛孔都比以前明顯,所以又要執執佢。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-27 01:15
大家買京東匯率幾多?

我用微信支付香港,竟然計我1 HKD=0.97644 CNY,比市價優惠好多。

依期人仔抵,我早幾日用雲閃付兌1.0825,為起0.924,可能依2日又兌高咗

不過你依個價仲抵過正常價,叻女

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-27 19:02
我微信支付香港由中銀信用卡扣數,你雲閃付綁邊張卡?
我綁信銀灣區卡,每月1111有4%rebate, 另外綁earnmore, 用嚟入八達通交稅,有1%回贈。中銀回贈都好似唔錯,不過已有2張,無再研究啦

伯爵府

茶妹,Jmoon極萌膠原炮有無研究過呀?大陸都幾hit下

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-30 05:50
Jmoon極萌膠原炮主打微電流+紅黃光,先唔講效果,紅黃光呢部分唔見提及對眼睛嘅保護設計。
...
我上小紅書最近都無咩文章可參考

伯爵府

greentea000 發表於 24-5-2 03:50
家用美容儀主流係射頻,但係內地新例仲未有牌子批核成功,大家只可以繼續等待。

如果你更加有興趣微電流 ...

我已經有 nuface啦, 返工前會用,不過依家keep住用覺得反應無開始用時咁明顯,所以睇下其他會唔會勁啲,rf都有部,不過怕瘦面,所以無用好耐啦

伯爵府

茶姐,如果大小姐係單身,唔洗急住買樓啦,除非佢打算當投資,set個限期如32歲未有結婚對像再買啦,買完總會想換,不如慢慢睇,睇岩先。息口除非真開始放風下次議息會減息,否則樓市未企定,預期都唔會有大升可能,跌嘅風險更大,慢慢睇岩儲下錢先啦。

伯爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
greentea000 發表於 24-5-16 17:28
我想換成全部用玻璃,有無人用過圖1、2?

過渡時間我求其用瓷碟當埋蓋叮住先,都OK。
我午餐飯盒之前我直都用glasslock, 我唔仲意佢重。但如果你係想要實淨玻璃器皿,响屋企用唔嫌佢重,咁應該襟用。我之前轉咗用日本輕身玻璃盒,爛咗之後响淘寶買國產貨,無日本牌子靚同無咁輕,但性格比高。

伯爵府

發表於 前天 20:23 |顯示全部帖子
greentea000 發表於 24-5-18 03:58
三個小姐帶飯用呢款cuitisan,我買之前睇他人評價話叮完上熱下凍,加上未用過分格,貪新鮮就買咗呢款。呢 ...
午餐盒我唔仲意用不鏽鋼,我多數⼀路做野⼀路食lunch, 唔用玻璃盒食到時半已經凍凍地啦,有個放咗屋企都無用過。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊