影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-14 23:15
練定歌單喇~

我已經日聽夜聽,不過可能年紀大聽極都唔係好識唱,返而呀女俾我日日熏陶下佢竟然識唱7-8成!我同佢講佢唔學多重外語真係浪費!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mytigger 發表於 24-1-16 15:31
我已經日聽夜聽,不過可能年紀大聽極都唔係好識唱,返而呀女俾我日日熏陶下佢竟然識唱7-8成 ...

小朋友學嘢好快架,如果佢有心機學~肥妹之前都上韓文班,簡單韓文都識睇同講,問路都識 但古箏學咗十年都未考到8級
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-16 18:11
小朋友學嘢好快架,如果佢有心機學~肥妹之前都上韓文班,簡單韓文都識睇同講,問路都識 :hehehe ...

係!小朋友學語言真係快好多!不過呀女懶佢話無興趣⋯如果佢肯學就好啦!可以帶我去旅行方便啲
星期六我都可以一早過澳門啦!因為我怕太趕(4:30前要到排隊拎卡)我強迫我朋友請左假陪我早啲過去

瑪瑙宮

mytigger 發表於 24-1-17 13:40
係!小朋友學語言真係快好多!不過呀女懶佢話無興趣⋯如果佢肯學就好啦!可以帶我去旅行方便啲
星 ...

有咩卡拎呀 肥妹小一時,我話你咁得閒揀樣樂器學下,佢答我想學古箏 但又hea學喎

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-17 20:04
有咩卡拎呀 肥妹小一時,我話你咁得閒揀樣樂器學下,佢答我想學古箏 但又h ...

啲小朋友係咁都唔好好珍惜機會!好飲我女咁小學學過小提琴、鋼琴⋯上到中學就咩都放抵晒!真係嘥錢嘥時間!

attach1/tmp/phpmPB7t6

瑪瑙宮

mytigger 發表於 24-1-17 22:03
啲小朋友係咁都唔好好珍惜機會!好飲我女咁小學學過小提琴、鋼琴⋯上到中學就咩都放抵晒!真係 ...

我聽到佢話學古箏,我話好大部架喎,不如吹長笛吖,佢話我想學古箏喎,到學咗咁多年,我話dse前考唔考到8級呀~佢話佢未夠料 快d考咗就可以去教古箏賺錢嘛

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-17 22:06
我聽到佢話學古箏,我話好大部架喎,不如吹長笛吖,佢話我想學古箏喎,到學咗咁多年,我話dse ...

男爵府

回覆樓主:

佢昨天出左時間表,係ig俾人鬧爆!真係好誇張囉!

attach1_sign/tmp/phpAiyxdG
attach2_sign/tmp/phpvu7mG6
attach3/tmp/phpAzJv9w

瑪瑙宮

mytigger 發表於 24-1-19 09:58
佢昨天出左時間表,係ig俾人鬧爆!真係好誇張囉!

企位係咁架,你可以唔排嘅,但可能到時迫唔到前囉

瑪瑙宮

回覆樓主:

聽日後日會場附近有交通管制,大家留意喇~
attach0/tmp/php4ROoyz

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-19 14:16
聽日後日會場附近有交通管制,大家留意喇~

Thanks

瑪瑙宮

回覆樓主:

今日好多人過澳門呀~

男爵府

演唱會真係好正好有氣氛,啲粉絲好多人派應援,我都有唔少收穫!
attach1/tmp/phphhgoy5

瑪瑙宮

mytigger 發表於 24-1-23 06:01
演唱會真係好正好有氣氛,啲粉絲好多人派應援,我都有唔少收穫!

...

你收穫豐富喎,不過可能太空曠,音響覺得好差,佢地講嘢,翻譯都聽得唔清

瑪瑙宮

回覆樓主:

我到官也街都1點幾,淨係喺官也街飲飲食食,去咗hoshi應援飲咗杯咖啡,路經一間做緊隊長+淨漢應援,排長龍~
attach0/tmp/phpOGXtJU
attach1/tmp/php3hBjSz
attach2/tmp/phpGD9p1e

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-23 11:56
我到官也街都1點幾,淨係喺官也街飲飲食食,去咗hoshi應援飲咗杯咖啡,路經一間做緊隊 ...

我排左45分鐘食呢杯雪糕(emoji)(emoji)

男爵府

味道好一般
attach1/tmp/phpQ6pTG0

男爵府

ChammyMAMA 發表於 24-1-23 07:08
你收穫豐富喎,不過可能太空曠,音響覺得好差,佢地講嘢,翻譯都聽得唔清
...

我個位置聽得好清楚!我個朋友(唔係粉絲)都話啲歌好聽,好有氣氛

瑪瑙宮

mytigger 發表於 24-1-23 13:30
我排左45分鐘食呢杯雪糕(emoji)(emoji)

行咗幾個圈條龍都係咁長~

瑪瑙宮

mytigger 發表於 24-1-23 13:36
我個位置聽得好清楚!我個朋友(唔係粉絲)都話啲歌好聽,好有氣氛!
...

可能我太遠喇~本來想買貴少少,但我夜晚先入到去買,應該都唔會有前排,所以買最多坐位嘅$1099,今晚“相遇的意義”出音源,大家記得聽 越聽越好聽,個個d國語都唱得好好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊