想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

chpolly 發表於 24-1-24 14:18
好詳細資訊。祝你成功💪

我仲諗緊系香港仁安做定去深圳中山做。

謝謝Polly祝福

我果陣冇諗過係香港做,一來價錢已經夠我係大陸做2次,果陣都驚第一次唔成功要做第2次。二來都多人分享深中成功率高。

深中基本上一日有10幾個人經IVF確定大肚,成層都係想做ivf既女人,感覺上開間醫院就係用Ivf賺錢咁,好似baby factory 咁,流水作業,所以一定熟手過香港呱(個人感覺,不喜勿插)

香港某公立醫院既陰超棒會兩支交替換,用左一支係A既陰道,除左condom後會放係消毒機,同時用第2支係第2個女人陰道。深中我見佢得一支棒,換condom就next 女人(唔肯定有冇其他消毒),如果呢樣係你concern既位都可以問清楚

同時要考慮既可能係遠近問題,價錢問題

別墅

我就擔心緊要上去幾多次同見到你d資料都感覺到好攰。上上落落。同請假嘅問題。
但就因為價錢同技術好多人都話深中系好好。想試下。

複式洋房

chpolly 發表於 24-1-25 08:24
我就擔心緊要上去幾多次同見到你d資料都感覺到好攰。上上落落。同請假嘅問題。
但就因為價錢同技術好多人都 ...

你番工時間係幾至幾,佢有埋夜診開到21:30,可能唔洗請假都得

別墅

回覆 丐幫牛奶妹 的帖子

我返9-5pm 星期一至五
你今日系咪已經擺左等bingo 啊。希望你好快中獎🎉

別墅

丐幫牛奶妹 發表於 24-1-24 15:20
謝謝newnew
你果陣點樣養子宮的

睇中醫、針灸同中醫要介口都有跟足

複式洋房

chpolly 發表於 24-1-25 11:22
回覆 丐幫牛奶妹 的帖子

我返9-5pm 星期一至五

我未擺呀,應該3-4月擺

覺得身體好虛,想做下運動同埋調理下先

複式洋房

NewNewE 發表於 24-1-25 13:28
睇中醫、針灸同中醫要介口都有跟足

好乖

複式洋房

今日番去聽養囊情況

周未超級多人

之前跟開莫主任條team, 後尾佢條team調左去特需(VIP),要額外比錢先睇到。後尾唔想洗多成萬幾蚊入VIP, 所以轉番普通隊。但唔知點解我每次都要過特需由徐芬幫我開促排藥,但收普通價錢。

今日覆診,助理問我轉邊條team

佢依家有3條team (如圖)我簡左轉胡主任team, 但好多人睇佢,等好耐

attach1/tmp/phpJ9yGjQ

複式洋房

我每次睇醫生前,會經wechat由助理幫我book定位,然後去分診台active個code.

佢有個mon, 留意住個mon叫號,如果過左number, 要再去分診台re-active code.再等叫number

幾時先到我既number呀~~

D相冇人樣,唔好批鬥我
attach1/tmp/phpzzkEhD
attach2/tmp/phpxu6Kbe

複式洋房

回覆樓主:

聽完,最好果粒4AA,跟住5BB, 4BA…..最差4BC(有6粒都係4BC)

胡主任話見到子宮3線同埋冇黏連,所以唔做宮腔鏡都得,同埋後生,如果第一次失敗左先再做都ok。但同時又話就算做左都冇乜影響,可以安心d

我話我唔做啦,同埋話想4月先植入。佢就話,咁仲有好多時間,可以做埋個宮腔鏡。我話唔做。

我覺得一開始佢都講到我冇必要要做,係成個過程中,我做左好多extra 既check up + repeat check up已經洗多左好多錢同埋抽多好多次血。已經唔想因為一d現階段冇必要既檢查再suffer + waste money.

Looking forward to April

4月再見啦

複式洋房

好開心,可以識到一班互相支持打氣嘅未來媽媽,特別係Newnew 同埋Jenny

Jenny知道我將會植入,就send左一段野提醒我好多野

得到Jenny consent後,佢同意我係到同大家開心share(Jenny原文直出):

「慎閱,有d長
放胎前一日,可以去做按摩, 我自已就有做開暖宮(類似令身體血液循環)
早一日開始食菠蘿芯/丸
如果中泌有睇開中醫,可以去做針灸同開定d安胎藥同穴位貼(攞返屋企自已貼5日)
帶糖入手術室
飲水要急尿到7成, 唔夠又被趕返出黎
佢地話放完可以去廁所,但我忍到做埋中醫治療先去,仲要去1樓中醫個邊個馬桶,唔好蹲
做完有個宣教聽,之後問你做唔做中醫治療, 好似抽完卵咁有部機電下咁, 自費2百幾
放完我返香港有食薯條
沖涼唔好沖到太熱 我就40度,但我早晚沖2次涼
頭5日空肚食黑朱古力同菠蘿芯
祝大家順順利利」

同時,有d食物會令宮縮加劇,例如蕉瓜木耳等,詳情可以上網睇。

以上都係一個建議,跟唔跟都係見人見志,但我覺得做多好過做小

民房

想知最後係咪都成功左?

複式洋房

charityyc 發表於 24-4-3 20:26
想知最後係咪都成功左?

未植入呀

複式洋房

距離上次經期已經相隔67日,番左中泌睇醫生

照完陰超之後等睇醫生,醫生要我驗一次孕先開藥比我食

排藥直接比我,唔洗落藥房拎,亦都冇收我錢,食7日每次2粒,7日後再睇下黎唔黎m啦

大宅

丐幫牛奶妹 發表於 24-4-5 10:55
距離上次經期已經相隔67日,番左中泌睇醫生

照完陰超之後等睇醫生,醫生要我驗一次孕先開藥比我食

初診到抽卵用左有冇3個月?我未初診了解中,但7月又要旅行唔知係咪應該依段時間去睇,主要問題我係高0又唔想晒時間

複式洋房

manabcd 發表於 24-4-6 18:31
初診到抽卵用左有冇3個月?我未初診了解中,但7月又要旅行唔知係咪應該依段時間去睇,主要問題我係高0又唔 ...

你m準可以3個月內抽到卵

第一個月body check

Body check冇大問題可以第二個月黎m第2-3日開始促排,促8-12日,就可以抽

可以抽左先再去玩,但雪卵都要錢

民房

丐幫牛奶妹 發表於 24-1-6 12:35
係VIP房睇莫主任,我問佢係咪之後抽卵同埋植入都係同一個人,佢話如果唔係VIP就由番工既醫生隨機處理。而 ...

你好,我想問下你地係做第一代定第二代試管?因為我今日都見左醫生,她提議我做第一代。

複式洋房

c8eea6be248b9c 發表於 24-4-18 22:22
你好,我想問下你地係做第一代定第二代試管?因為我今日都見左醫生,她提議我做第一代。
...

我做第1代,老公d精冇問題應該1代就ok

禁止訪問

複式洋房

Scarlettttt 發表於 24-4-23 10:49
深圳中山婦產醫院 IVF 11/23。 喺呢度開始consult主任,同埋做返一啲檢查,好仔細咁解釋下一步計劃同過程。 ...

Thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊