自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

toffeechoco 發表於 24-1-24 09:47
丫丫去北動因為戶藉喺北動, 戶藉係跟佢媽媽既, 亦無謂將熊貓擬人化, 熊貓各有各自己場地接觸唔到又談何萌 ...

唔係架. 萌蘭隔住個網會同其他熊貓傾計,玩和送D竹比佢地食. 胖大海起初好社恐下.係萌蘭同佢隔住網溝通和比D竹葉胖大海.胖大海跟住適應很好.
萌蘭係少見又聰明又暖心的熊貓

象牙宮

Charlotte_mom 發表於 24-1-23 20:20
【爱宝乐园:向大家传递福宝回国的消息-哔哩哔哩】 https://b23.tv/qelmdpr

4月初福寶返中國了,兩位爺爺 ...

旅韓大熊貓「福寶」也即將回國「相親」

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

ballonbb 發表於 24-1-24 14:59
唔係架. 萌蘭隔住個網會同其他熊貓傾計,玩和送D竹比佢地食. 胖大海起初好社恐下.係萌蘭同佢隔住網溝通和比 ...

"傾計"本身已相當擬人...不過大家睇得高興就好

伯爵府

toffeechoco 發表於 24-1-24 15:13

動物有自己語言架.阿寶比7仔咬都識學事非話比樂樂知.

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

waiyuktsoi 發表於 24-1-23 20:27
驚佢返中國唔適應,點解唔可以續簽呢?
福寶要番家做媽媽呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔係架. 萌蘭隔住個網會同其他熊貓傾計,玩和送D竹比佢地食. 胖大海起初好社恐下.係萌蘭同佢隔住網溝通和比 ...

圈粉無數,包括我
好想去北動睇佢

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 24-1-24 15:19
圈粉無數,包括我
好想去北動睇佢

我都好鍾意萌蘭.佢咬手手好得意

伯爵府

ballonbb 發表於 24-1-24 15:15
動物有自己語言架.阿寶比7仔咬都識學事非話比樂樂知.
7仔真係學得好似

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 24-1-24 15:19
圈粉無數,包括我
好想去北動睇佢

不過而家有傳話係返去四川愛寶、樂寶家鄉

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好想睇吓

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

toffeechoco 發表於 24-1-24 15:13

如果無有睇萌蘭d片,就明點解咁多人鍾意佢
佢會特登走去兩個籠中間遞嘢俾隔離食,會坐低同隔離social做個賣萌樣(佢知人類鍾意呢個樣)
個梯壞咗佢會追住奶爸叫,然後自己返入屋等人可以開工維修
粉絲嚟睇佢,佢會擺post, 走埋玻璃哄人,拎d竹去玻璃旁好似請人食咁(佢平時就係咁請隔離熊貓食,係從窿仔塞過去)

佢係暖男嘅㗎

王國長老

ballonbb 發表於 24-1-24 15:21
我都好鍾意萌蘭.佢咬手手好得意

係啊啊啊啊啊

王國長老

尋日我妹send俾我睇,渝寶渝愛
話唔係鬧都無人信

https://youtu.be/Q0kv9HXxmrA?si=-ZPoNHu9AJS8JUS-

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 24-1-24 15:25
如果無有睇萌蘭d片,就明點解咁多人鍾意佢
佢會特登走去兩個籠中間遞嘢俾隔離食,會坐低同隔離social做個 ...

佢仲有識得養雀仔.而渝愛就鍾意玩死雀

公爵府

hashtag影視迷勳章

amy730 發表於 24-1-23 20:36
所有熊貓寶寶係4歲前都要歸還中國,我記得有簽條約,返中國有利種類繁殖
...

我記得兩個爺爺講過福寶大個女,必須要認識異性和繁殖(大意如此)先係對佢貓生最好的,所以雖然唔捨得,都要比福寶回國。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

福寶會回去愛寶的戶口四川碧峰峽.

題外話, 花花的弟弟葉子現確定為女熊, 由姊弟變成姊妹了, 這是由譚爺爺口中說出的

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 24-1-24 15:27
尋日我妹send俾我睇,渝寶渝愛
話唔係鬧都無人信
係渝可(哥哥), 渝愛(妹妹), 可可愛愛

瑪瑙宮

回覆樓主:

還有幾多國寶,仲響外國生活緊,受到不完善對待?最好全部送回中國,咪比外國去虐待我國既國寶。

男爵府

Danjunior 發表於 24-1-23 21:05
應該淨係識聽韓文。。。點算。 希望佢認竹,唔認人啦

姜爺爺為了福寶,專登學普通話等福寶適應。真係好擔心福寶無咗姜奶爸會唔會適應

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

moonlight9198 發表於 24-1-24 15:55
還有幾多國寶,仲響外國生活緊,受到不完善對待?最好全部送回中國,咪比外國去虐待我國既國寶。
...

中國都有壞人,愛寶未去韓國嗰時比大陸奶爸打到飛起,好彩去咗韓國咋。
我的生命由我主宰.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊