夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔畀。
香港冇車搭?
如果因為好夜… 根本唔應該和異性出夜街

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

一定唔比
香港夜一夜都有車搭

男爵府

唔比, 不過老公呢方面好避忌, 非必要都唔會同異性獨處,
佢話除左唔想我亂諗之外都怕公司d人誤會比人講閒話

侯爵府

owla 發表於 24-1-30 01:24
唔比, 不過老公呢方面好避忌, 非必要都唔會同異性獨處,
佢話除左唔想我亂諗之外都怕公司d人誤會比人講閒話 ...

珍珠宮

回覆樓主:

我老公有時都幾有風度嘅,如果係比較熟嘅女性朋友,佢會車ga~當然係順路果種,即係聚會完車埋佢走咁~le D我都覺得無問題~
但如果係唔熟,或者係要專登去車,佢就一定唔會~

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果偶然一次又順路,我無所謂,但我反而介意第二樣野,我唔鍾意第二個女人坐我車頭個位,就算我D囡都唔會坐,學Man姐話齋,睇吓邊個敢坐我個位。

複式洋房

靚靚C9 發表於 24-1-30 09:27
如果偶然一次又順路,我無所謂,但我反而介意第二樣野,我唔鍾意第二個女人坐我車頭個位,就算我D囡都唔會 ...

但如果只有2個人,其實正常禮儀係應該坐司機旁邊,如果對方坐後面,就搞到你老公好似的士司機咁

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

jessiej520 發表於 24-1-30 09:46
但如果只有2個人,其實正常禮儀係應該坐司機旁邊,如果對方坐後面,就搞到你老公好似的士司機咁
...

所以結論我係介意,但唔係一般人諗的原因,不過應該無機會發生。

大宅

我老公只要順路又不趕時間不論男女都會車, 另外我更加冇諗車頭個位邊個唔坐得,尤其太陽特別猛嘅日子,我怕曬寧願坐後面添。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果係熟既女性朋友, 又順路我又唔介意我老公車埋佢返屋企. 車頭位置我無諗過唔坐得

別墅

回覆樓主:

點解要做人地司機

複式洋房

靚靚C9 發表於 24-1-30 09:27
如果偶然一次又順路,我無所謂,但我反而介意第二樣野,我唔鍾意第二個女人坐我車頭個位,就算我D囡都唔會 ...
知啦知啦, 俾我是你老公女性朋友, 聽到前頭果位係佢老婆, 我會甘答佢--知啦知啦, 但會俾D 朋友笑佢多, 一係晒無朋友.

複式洋房

大家如果方便,請去睇我另一個貼,我更新左想請教大家睇法

珊瑚宮

Rckp0623 發表於 24-1-30 14:49
知啦知啦, 俾我是你老公女性朋友, 聽到前頭果位係佢老婆, 我會甘答佢--知啦知啦, 但會俾D 朋友笑佢多, 一係 ...

我老公無異性朋友喎,乜妳老公好多架咩?

複式洋房

靚靚C9 發表於 24-1-30 14:52
我老公無異性朋友喎,乜妳老公好多架咩?
我的朋友有男, 有女, 如佢老婆甘惡死, 聚會只會越來越少, 朋友都怕左啦, 難怪你老公無異性朋友.

珊瑚宮

Rckp0623 發表於 24-1-30 15:53
我的朋友有男, 有女, 如佢老婆甘惡死, 聚會只會越來越少, 朋友都怕左啦, 難怪你老公無異性朋友.
...

無異性朋友咪好囉,乜妳好想妳老公好多異性朋友咩?咁就祝佢異性朋友一蘿蘿啦!

大宅

回覆 jessiej520 的帖子

覺得似司機, 以後咪唔好送囉, 我都係唔比其他女性坐副駕駛座.

大宅

知啦知啦, 俾我是你老公女性朋友, 聽到前頭果位係佢老婆, 我會甘答佢--知啦知啦, 但會俾D 朋友笑佢多, 一係 ...

咁既異性或同性朋友, 不要也吧.
我都有好多異性朋友, 出來聚會, 有男有女, 從無諗過要異性送回家, 通常都係各自走, 極其量咪一齊搭車.

大宅

我明你諗法,我係女人都好怕一些嚴管妻在朋友面前唔比面老公,但見到呢啲老婆更加要識避忌,會尊重朋友老婆想法,或者架車係老婆送,一家唔知一家事,仲加把咀講咁多,無謂害朋友。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊