在職全職

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

大小同價 發表於 24-3-27 15:16
有時你比下, 有時我比下
有來有往最好
餐餐清又冇左拍拖嘅感覺, 會似朋友夾錢食飯貢 ...

exactly

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chrischo2002 發表於 24-3-27 15:16
如果而家要公平, 真係結左婚, 女唔好要家用,
買什咩都夾!

通常都係一早傾好咗一人夾一份,頭家大家都有份,又唔會話完全唔俾

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-27 14:42
應該唔會唔收㗎,因為講咗現金係法定貨幣,一定要收,最多佢哋冇錢找咋
...

真係唔收呀! 衛生哇! 難忍難得唸住買包大樹菠蘿吔下,去到收銀話只收豬付佬,現金唔收,V7唔收,銀聯唔收! 跟住可以走人

禾上次同阿少去做車牌,車管局都唔收現金架,只收V7/銀聯,咁Q禾V7唔夠錢,好彩銀聯攪掂咋! 現金正負雞關嘟可以唔收啦! 有咩法定啫

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

99-01 發表於 24-3-27 15:19
真係唔收呀! 衛生哇! 難忍難得唸住買包大樹菠蘿吔下,去到收銀話只收豬付佬,現金唔收,V7唔收,銀聯唔收! 跟 ...

因為我睇就話如果比現金可能要等吓,又或者冇錢找囉,如果冇錢找你OK佢應該冇問題
我睇鄉土仲有人成日返大陸食嘢去玩都係俾現金,因為個叔叔唔識手機支付
,但係佢個個星期放假都自己上去食嘢按腳

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-27 15:21
因為我睇就話如果比現金可能要等吓,又或者冇錢找囉,如果冇錢找你OK佢應該冇問題
我睇鄉土仲有人成日返大 ...

唔係唔找錢呀! 係唔收現金呀! 寫明架! 真人真事試左2單啦! 洗咩信香桃啫

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-27 15:21
我睇鄉土仲有人成日返大 ...

里遇到收既咪里好彩囉就係咁簡單

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大小同價 發表於 24-3-27 11:04
貢我刀可以呻下悶哇

Met 手指

侯爵府

99-01 發表於 24-3-27 15:26
里遇到收既咪里好彩囉就係咁簡單
其十我對上心震真械胡械貢大引

侯爵府

pomanlife 發表於 24-3-27 15:31
Met 手指
吹水巧過MET手指哇

侯爵府

大小同價 發表於 24-3-27 16:04
其十我對上心震真械胡械貢大引

其十禾以前嘟械茅咩性脆,拔,留係魚川又燒肺又貴又受氣,有時行開去透下氣條氣真械巧似噶D貢哇...

侯爵府

99-01 發表於 24-3-27 16:13
其十禾以前嘟械茅咩性脆,拔,留係魚川又燒肺又貴又受氣,有時行開去透下氣條氣真械巧似噶D貢哇...
...
禾住山卡拉, 來回4粒鐘, 即日來回真係好頻撲

侯爵府

大小同價 發表於 24-3-27 16:17
禾住山卡拉, 來回4粒鐘, 即日來回真係好頻撲

里搭去甘中轉咪得囉,個日講開,難忍班FD 4元過到關啦,平令正,有D粉領親戚,$2 一小時來回,企地話仲平令正過去尖咀哇

侯爵府

99-01 發表於 24-3-27 16:20
里搭去甘中轉咪得囉,個日講開,難忍班FD 4元過到關啦,平令正,有D粉領親戚,$2 一小時來回,企地話仲平令正過 ...
禾上一上去要舊幾水架
成本好膠

侯爵府

大小同價 發表於 24-3-27 16:24
禾上一上去要舊幾水架
成本好膠

貢禾嘟一樣...所以上去會做埋其他野... 例如食巧西,買電子野,馬沙池...等等,拉返均個cost

侯爵府

禾又met下手指先

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

我仲等緊收工

侯爵府

chrischo2002 發表於 24-3-27 18:04
我仲等緊收工

扮埋聽日又放假啦

水晶宮

99-01 發表於 24-3-27 18:30
扮埋聽日又放假啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

早晨

侯爵府

早晨

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊