自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆 Pa123 的帖子

但佢出道前好過出道後好多,出道後反而係有好大陣娘味
不過我記得佢以前其實有話過自己係好玩得好活潑嘅女仔嚟,最鍾意打排球,但香港好悶冇朋友陪佢玩,嗰陣佢好似冇乜女性朋友同嘉玲佢哋唔熟,多數同beyond 軟硬 阿pal 佢哋一齊,成日去音樂會,其實香港北京佢都冇乜親人,喺晒台灣美國,但佢對香港真係冇乜感情一攞咗身份證已經諗住移民加拿大兼已經獲批咗,係佢嗰時男友冇良民證唔批所以過唔到去,之後先真係返北京

複式洋房

回覆 caryfox 的帖子

但嗰陣佢已經叫Faye ,其實我以前以為王菲係藝名王靖雯係真名,以為佢中文名係王靖雯但因為佢英文名叫Faye 同埋菲字又幾潮所以先中途改名叫王菲

珍珠宮

2024年龍年勳章

hkgra 發表於 24-4-10 11:45
回覆 蜜蜂糖 的帖子

去到呢個年紀仲任性~我仲以為世界有童話

唔知點講,但你信唔信得一個女人。
互相利用又好,任性又好,面子又好。事實菲幫到謝好多。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

zanabe 發表於 24-4-10 09:07
回覆 zanabe 的帖子

正式出道後

個期係咪興咁樣架?反而出道前係我地而家哩刻睇返係靚係正常同有氣質?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 蜜蜂糖 的帖子

我認我單純, 我以為佢地之間係愛情童話~雖然我覺得張靚好多, 同檸檬襯0的~
檸檬+張, 生活感覺會比較幸福

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

zanabe 發表於 24-4-10 12:05

但嗰陣佢已經叫Faye ,其實我以前以為王菲係藝名王靖雯係真名,以為佢中文名係王靖雯 ...

歪理

子爵府

2024年龍年勳章

都係咁嘅樣,應該冇整過
Be Happy

複式洋房

點解係歪理,嗰陣佢返嚟之後改咗英文名嘛,由Shirley 變Faye 不過Shirley 嗰陣已經唱多得他靜夜的單簧管開始彈起

大宅

ARabbit 發表於 24-4-10 09:36
唔鍾意佢

Me too

珍珠宮

個鼻好細,好南方人
成隻貓咁

複式洋房

回覆 lovemisha 的帖子

佢正式出道後又換咗髮型扮鄧麗君,嗰陣鄧麗君style已經代表娘啦,同埋佢把聲根本唔似鄧麗君,佢把聲明明係冷金屬感覺清冷然之後好似知衰咁即刻再剪短啲頭髮轉style諗住扮型格(相入面嗰個髮型嗰期興),但反而成陣娘味出晒嚟,走去學林憶蓮張曼玉佢哋散發女人味做都市女性但完全唔係嗰回事,一啲性感女人味都冇反而成陣娘味,學曼玉著緊身褲嗰陣睇見佢都覺得好娘好北姑
佢出道前未出唱片嗰長髮look其實嗰陣嚟講算特別,我睇返啲雜誌評價,對佢嗰陣評價好高話佢嗰陣唱歌麻麻唔多好,但見過佢嘅都讚佢外型氣質突出又靚又獨特,淨係佢外型氣質已經夠佢走紅,反而個個係對佢唱歌有所保留

複式洋房

回覆 BKFinder 的帖子

佢根本似北方多啲喎,高大皮膚白五官扁平,佢祖籍甚至哈爾濱嚟

男爵府

hkgra 發表於 24-4-10 09:12
回覆 野原美冴 的帖子

唔知點解檸檬甘迷佢

王同張最大分別係把聲

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

zanabe 發表於 24-4-10 15:52
回覆 lovemisha 的帖子

佢正式出道後又換咗髮型扮鄧麗君,嗰陣鄧麗君style已經代表娘啦,同埋佢把聲根本唔 ...

鄧麗君係佢嘅偶像嚟㗎,佢曾經出過一隻碟,全碟13首都係翻唱鄧麗君嘅歌,當然係新嘅編曲混音版本啦!我以前唔識欣賞鄧麗君嘅歌,但係因為王菲呢隻碟,而重新欣賞呢d老歌,佢嘅版本好好聽㗎,王菲呢隻碟我好鍾意,依家仲成日聽,令下一個generation 嘅樂迷都欣賞到鄧麗君!

attach1/tmp/phpFPg5Ka

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

zanabe 發表於 24-4-10 08:55
未正式出道出唱片前

佢初出道都係咁,點解好似好驚訝咁?

複式洋房

回覆 Anpanmama 的帖子

以為佢出道前會好娘點知反而冇乜娘味幾好睇,反而正式出道後變晒,因為佢初出道真係好娘好北姑一睇就知係大陸嚟,衣著打扮妝容甚至髮型全部出晒事

侯爵府

野原美冴 發表於 24-4-10 09:10
佢用王靖雯呢個名出碟時,對記者、對歌迷、上電視都是一般有問有答有禮貌。後尾話去外國進修一段時間,進修 ...

早幾日喺其他頻道睇到佢初出道時上tbb啲節目玩遊戲幾enjoy無架子,到走紅後就360度轉變鍾意黑面扮cool,佢越黑面啲fan越愛,犯賤

侯爵府

從來唔覺佢靚,亦唔覺佢有個性,只係作狀扮嘢。

子爵府

牛年勳章

zanabe 發表於 24-4-10 09:44
回覆 granja 的帖子

以前鍾意聽佢唱R & B 同埋抒情歌,靜夜的單簧管 多得他 重燃 把鎖匙投進信箱,有自己 ...

把鎖匙投於信箱,我都係超級鍾意!佢嗰陣嗰幾隻碟我係超級無限Loop,流非非,冷戰,藉口,長大同有緣的話等等,到今時今日依然係好鍾意聽!

複式洋房

回覆 KUDOS 的帖子

但佢真係唔似鄧麗君,鄧麗君無論氣質同把聲都好sweet甜美可人,佢外型氣質尤其眼神都係清冷風格,把聲都係冷金屬清冷feel,根本同鄧麗君唔同扮鄧麗君根本玩自己,仲要鄧麗君style 嗰陣已經唔興 ,反而佢本身自己嘅風格其實仲有市場,bjork 其實都唔係好啱佢本身風格,但佢係都要扮人連人哋嘅言行舉止都要模仿埋,喪失自我風格以前初出道就扮林憶蓮佢哋,其實佢都好自卑最睇唔起佢係佢自己,記得微博仲hit緊嗰陣我有睇佢微博佢啲fans成日同佢提王靖雯佢反問其實王靖雯有乜咁值得人鍾意值得佢哋懷念

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊