自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

popocat 發表於 24-4-16 13:28
謝危係咪都有前世記憶?
我喺第二個網睇到,話原著仲有一個人有前世記憶,唔係謝危,不過套劇無將呢點拍出嚟。

珍珠宮

回覆 Wingooo 的帖子

內地叫"寧安如夢", 入面有首歌係周深唱, 叫"借夢", 好聽好多

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

Rita 發表於 24-4-16 13:10
燕臨個輪廓似鄧兆尊,我都唔like佢

連我老公都話燕臨唔掂
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

子爵府

回覆 Lihoma 的帖子

好 sweet 呀!

男爵府

回覆 紫翹 的帖子

係喎~大陸真係好聽好多.....

大宅

Lihoma 發表於 24-4-16 15:43
我喺第二個網睇到,話原著仲有一個人有前世記憶,唔係謝危,不過套劇無將呢點拍出嚟。
...

係張遮,我睇咗小說,但劇唔可以拍兩個都係重生

公爵府

2024年龍年勳章

...
那是張遮,原著張遮都係重生

男爵府

Wingooo 發表於 24-4-16 12:27
回覆 minisheep 的帖子

係呀大陸版好睇好多!
呢段有播呀tvb我有睇到呀!

男爵府

回覆 redbeancola 的帖子

書係唔係大部分都係同劇差不多??
張遮都係重生呀!
但佢係想愛寧而不愛定知寧永遠唔會屬於佢?

男爵府

我睇完之後連佢地個綜藝 100萬個約定都睇埋

假薜世子好攪笑

珍珠宮

首"借夢"劇組特登搵人寫要搭套劇, 仲要係女主白鹿自己搵周深唱架, 配合劇情好多

大宅

Wingooo 發表於 24-4-16 14:26
回覆 angiehouse 的帖子

白鹿都靚既成日影仕傑, 都會有風吹起佢D 蔭咁明明其他無....

呢個我都發現左好耐!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

redbeancola 發表於 24-4-16 15:53
係張遮,我睇咗小說,但劇唔可以拍兩個都係重生
點解唔可以拍兩個都係重生,受到限制?

複式洋房

minisheep 發表於 24-4-16 10:58
真係好鍾意睇佢地兩個, 燕臨真係好鍾意好鍾意好鍾意寧寧.

大宅

Wingooo 發表於 24-4-16 15:59

書係唔係大部分都係同劇差不多??

Ok 差唔多,其實芳吟係書度前世浸親後係穿越女,張遮重生都愛寧二,如果只得寧二一個重生其實可以一齊,但係寧二知道咗張遮都係重生之後,大家都知大家上世D嘢,同埋上世寧二累咗張遮之後間接累死張遮媽媽,所以佢先會話白瓷有隙,就算佢哋一齊,但人一世總有吵㗎時間,唔難保將來會唸返上一世嘅事,佢唔想寧二成世懷着欠咗佢嘅心情一齊,所以不如唔一齊,我嘅理解係咁,劇其實後面我未睇晒,所以唔知改成點,但前面係ok 嘅

大宅

Lihoma 發表於 24-4-16 16:22
點解唔可以拍兩個都係重生,受到限制?

我唸係掛,大陸劇好多限制

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

我估係張遮

伯爵府

牛年勳章

uhtcl2006 發表於 24-4-16 11:14
tbb係咪又cut左,幾時講寧寧已經拒絕燕臨?
其實我鐘意寧二同定非世子一齊
...

冇cut到喎,我睇到

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我鍾意睇命轉皇后,830個套只是開著電視,冇專心看。

男爵府

咁芳吟係書度, 幸唔幸福嫁??係劇, 佢既結局唔好~

雖然, 張遮同寧寧好虐心
但我都覺得, 寧都係同謝襯D

首頁
23456...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊