自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

winnielong 發表於 24-4-19 00:37
same 後生時真係唔識驚、宜家我地年紀大左睇返宜家佢地後生一輩咁玩都明嘅、所以好多野係整定:thin ...

same 我系佢哋個年紀(2x年前)揸highway踩140好hyper傢。揸車果個唔覺得快。夷加~安全安全安全至上。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

瑪瑙宮

唉 , 時也命也 RIP

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

winnielong 發表於 24-4-19 00:37
same 後生時真係唔識驚、宜家我地年紀大左睇返宜家佢地後生一輩咁玩都明嘅、所以好多野係整定:thin ...
當年後生時無人無物, 無乜好驚, 意外就當整定
到年紀大左有下一代, 就小心左,起碼要養大D仔女先 ...

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

回覆樓主:

死者為大加上無連累圍外人
不作評論了
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

littlefunpig 發表於 24-4-19 10:04
當年後生時無人無物, 無乜好驚, 意外就當整定
到年紀大左有下一代, 就小心左,起碼要養大D仔女先 ...
係, 依家上有高堂下有女兒..真係揸車都小心啲......

公爵府

2024年龍年勳章

Fatima_melanie 發表於 24-4-18 18:11
揸車見到呢d車都保持距離,而且做乘客都要用安全帶

成架車撞到咁、安全帶都幫唔到喎

公爵府

2024年龍年勳章

Debbie0331 發表於 24-4-19 10:01
same 我系佢哋個年紀(2x年前)揸highway踩140好hyper傢。揸車果個唔覺得快。夷加~安全安全安全至 ...

你老嘞

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

[img=500,400][/img]

侯爵府

牛年勳章

littlefunpig 發表於 24-4-19 00:02
有待查看
屯公有段路面係話奇奇怪怪
好似東張有報過某段路太平好易ball out 失控,新手不宜渣太快

你講果個係所謂屯公拓海彎, 係出九龍方向近汀九位置, 出事位置係近小欖掃管笏出口, 兩個位置之間仲有好一大段路, 拓海彎經常出意外有唔同因素, 主要係彎位弧度同斜水等問題, 但其實該位置限速70, 如果跟車速行係會減少好多意外, 而家仲加設左個白鴿籠, 希望所有駕駛人士都小心為上注意安全, 不過出事位置日中車速都係好高, 長暗斜後入彎, 出事車輛應該都係超高速準備入彎時失控

珍珠宮

canies 發表於 24-4-19 09:52
黏人籮柚真係好冇品, 尤其係高速公路太危險! 當年學車嘅時候喺紅山半島單程,後面條友就係嫌我開得慢, ...
嗰度限速80,我都成80多,又唔係冇位cut, 如果唔係架車狂響,我都唔知佢貼住我尾cut, 佢想死,我唔想呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊