自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

bananaGi 發表於 24-4-24 07:32
仲有同事話唔比小朋友打hpv針

唔打有咩問題。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

RIP

珍珠宮

manfatcentre 發表於 24-4-24 07:47
唔打有咩問題。

你自己研究下先

侯爵府

uns 發表於 24-4-22 21:08
我唸起河國榮同佢太太,患了cancer都唔用西醫,用自然療法,最後都係走左。

我有個朋友,有肺癌四期,用 ...

我有個朋友乳癌做咗手術電療化療,現在情況穩定,佢接觸自然療法後走火入魔,所有抗癌藥都唔食,仲不停叫認識嘅病友唔好做手術,唔好電療化療,咁樣真係會害死人。

侯爵府

raicherry 發表於 24-4-22 10:00
我記得我好耐之前去台灣個的士司機都係咁講,話好多人唔受得呢個字

我聽過住嘅屋苑名稱太勁有啲人都會受唔起,會住到破產

男爵府

littlefunpig 發表於 24-4-22 09:24
改名真係唔好用個天字
尤其女仔 (天鳳、天愉、天允)
Rip

大鑊啦 、我bb都有個天字

男爵府

畀面勳章

成日都睇佢片,ig
好勇敢又正面

伯爵府

bananaGi 發表於 24-4-24 12:28
你自己研究下先

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/33968/%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E5%BE%8C%E4%B8%8D%E8%83%BD%E8%B5%B0%E8%B7%AF-%E5%AD%90%E5%AE%AE%E9%A0%B8%E7%99%8C%E7%96%AB%E8%8B%97%E6%9C%89%E5%89%AF%E4%BD%9C%E7%94%A8-%E6%97%A563%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%8E%A7%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%8F%8A%E8%97%A5%E5%BB%A0?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0O8icipRtJDRiYoH8F9R8AmyP7K0K6XkjPHleYsedlFK0qkKIcd0eiFPg_aem_AZVMYBVOZO0JcAK4g6Uv695iiiqO5o5qJ60dyTdAbLMv5FuTClrLpkZ_i0GgO8ZgsdQ1ti8KicoNo3SOz9DV9KYC

伯爵府

bananaGi 發表於 24-4-24 12:28
你自己研究下先

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/33968/%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E5%BE%8C%E4%B8%8D%E8%83%BD%E8%B5%B0%E8%B7%AF-%E5%AD%90%E5%AE%AE%E9%A0%B8%E7%99%8C%E7%96%AB%E8%8B%97%E6%9C%89%E5%89%AF%E4%BD%9C%E7%94%A8-%E6%97%A563%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%8E%A7%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%8F%8A%E8%97%A5%E5%BB%A0?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0O8icipRtJDRiYoH8F9R8AmyP7K0K6XkjPHleYsedlFK0qkKIcd0eiFPg_aem_AZVMYBVOZO0JcAK4g6Uv695iiiqO5o5qJ60dyTdAbLMv5FuTClrLpkZ_i0GgO8ZgsdQ1ti8KicoNo3SOz9DV9KYC

伯爵府

alau2021 發表於 24-4-24 19:08
我有個朋友乳癌做咗手術電療化療,現在情況穩定,佢接觸自然療法後走火入魔,所有抗癌藥都唔食,仲不停叫 ...

好多人一時信中一時信西一時信自然,真係。。。玩死自己

男爵府

回覆樓主:

聽到呢個消息真係覺得好可惜。

男爵府

bananaGi 發表於 24-4-24 07:32
仲有同事話唔比小朋友打hpv針

點解要打? 我都唔會畀小朋友打呢啲針㗎喎。 好人好姐,得個九歲十歲做咩要呢啲針? 講白啲,如果支針係要自費,你會唔會打?

伯爵府

回覆樓主:

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

近日再睇返tiffany既訪問
原來佢係初期係唔肯做化療電療
佢諗住係2期,
試下中醫等等,
最多咪變3期,
點知一轉就係4期

水晶宮

littlefunpig 發表於 24-4-22 09:24
改名真係唔好用個天字
Rip

或者有個龍字都要避免
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

onlam2005 發表於 24-4-26 09:18
近日再睇返tiffany既訪問
原來佢係初期係唔肯做化療電療
佢諗住係2期,

REALLY? 我睇到話有做, 但無效, 停左?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

改名真係唔好用個天字
Rip

認同!以前聽過有風水師話李小龍唔適合住九龍塘,話小龍不敵九龍。

男爵府

yuyueng 發表於 24-4-26 10:29
認同!以前聽過有風水師話李小龍唔適合住九龍塘,話小龍不敵九龍。

咁即係話個名有龍字唔適合住九龍,只適合住港島新界?!呢個風水師講得咁大包圍,實講中啦

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

RIP

侯爵府

環保接龍勳章

bananaGi 發表於 24-4-26 10:24
REALLY? 我睇到話有做, 但無效, 停左?

係youtube揾下,
佢同媽媽一齊接受訪問.
佢話一電內在器官就死.
會開始更年期,
當時佢27歲,
醫生話2期有80-90% 痊癒.
佢話如果好返但又更年期之後成世人流流長咪好慘.
佢想博下.
佢係臨做電療前一日先決定唔早.
1年後點知轉咗4期, 先做咋.
唉... 有時人生就係好多呢D交叉點..

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊