自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

smart_lam 發表於 24-4-27 12:10

用點對點集運送貨嚟時,司機當場冇講要收停車場費,事後翌日話收$30元。兩箱貨用車仔推入大堂好難…要成部貨車入?咁如果同一座幾個客,咪收幾次好和味?

我一件貨幾公斤,再加30元停車場費,比用順豐更貴而且更慢

你樓下泊車會否被炒先? 萬一炒咗牌, 係咪你俾先?

不如你約埋同一座客一齊送貨囉, 咁咪可以大家share 停車場費

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

野原美冴 發表於 24-4-27 17:13
首先聲明我無用過呢間集運。

相信咁大間公司,網頁一定已經寫明收費條款,即係停車場費要客人自付。如果 ...

當然無免費的話客人要支付, 但好多商、住大廈都可免費上落貨. 樓主嘅可能無啦.

男爵府

用點對點集運送貨嚟時,司機當場冇講要收停車場費,事後翌日話收$30元。兩箱貨用車仔推入大堂好難…要成部 ...

用手推車講就容易
人地部車泊係邊?
泊外面,咁佢送你一件貨咪用好多時間

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

無可能貴過順豐,順豐一樣會收返停車場費,無可能蝕住做你單

複式洋房

回覆樓主:

俾,因為佢知道我屋企地址
同埋唔想個司機蝕錢送貨畀我,分担吓豪畀佢,最多下次唔叫呢間快遞。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

用點對點集運送貨嚟時,司機當場冇講要收停車場費,事後翌日話收$30元。兩箱貨用車仔推入大堂好難…要成部 ...

點對點一向都講明會收, 其實都係你屋苑車場問題, 大部份都有20-30分鐘免費,講真大貨車唔通停係街等送貨咩

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

和咩味,人哋真金白銀比左$30,好心你咪咁cheap
---生命無價,請支持領養---

大宅

運輸只會用最近你屋企既停車塲送貨
如知道屋苑收錢咪樓下交收,
佢仲開心,唔洗上上落落樓 ,又要登記資料
爭取時間做下一單唔好咩?
同埋箱頭貨都唔會貨van做,貨車擺街博抄牌咩
如果覺得和味,應該係要開運輸公司
係公司會計claim錢㗎,賺既係公司
關送貨咩事,佢只係保障自己唔被抄牌
抄牌claim邊個?公司定你?

男爵府

meko~ 發表於 24-4-28 02:11
和咩味,人哋真金白銀比左$30,好心你咪咁cheap

係啦 人地有單 架

子爵府

2024年龍年勳章

入車上樓連出車17分鐘差唔多啦
況且又係入數落公司戶口,點呃你呀

公爵府

2024年龍年勳章

既然有停車場,點解送貨要冐違泊抄牌嘅風險?
送上門慳咗你時間力氣,應該要預咗俾,唔想嘅話下次可以安排去自提。

-

男爵府

唔關貨幾少既問題,如果佢得司機一個,唔入停車場點俾貨你呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

送貨入停車場好合理,你唔問下屋苑停車場點解無免費泊車落貨?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

我屋苑頭30分鐘免費
原來17分鐘都要收費
有冇問過屋苑停車場收費規例

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

出面啲停車場,如果係落貨有半小時免費,
你這個停車場十幾分鐘都要收卅元。

侯爵府

Anka 發表於 24-4-28 10:09
我屋苑頭30分鐘免費
原來17分鐘都要收費
有冇問過屋苑停車場收費規例

我尋日喺fb睇到樓主個post。佢係送工廈,佢話一個停車場有三座工廈共用,佢覺得集運可能會送埋其他客,一單幾claim。但見張單得17分鐘

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

ensureyip 發表於 24-4-28 16:04
我尋日喺fb睇到樓主個post。佢係送工廈,佢話一個停車場有三座工廈共用,佢覺得集運可能會送埋其他客,一 ...

Fb又開post,呢度又開

侯爵府

cecelc 發表於 24-4-28 16:18
Fb又開post,呢度又開

fb果個揾唔返,尋日驟眼望到,我見熟口熟面,返轉頭嚟bk望吓,個用家名都有部份內容似。

侯爵府

ensureyip 發表於 24-4-28 16:04
我尋日喺fb睇到樓主個post。佢係送工廈,佢話一個停車場有三座工廈共用,佢覺得集運可能會送埋其他客,一 ...
咁誇張, 30蚊要週圍開post公審?! 樓主睇30蚊睇到好大喎
仲要吾遮人哋電話, 心地差。

伯爵府

建議樓主下次自取

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊