自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

No113113 發表於 24-4-30 22:26
1. 對你都好,但愚考型。
2. 對你好好!但會不停鬧佢阿媽。

唔專重阿媽,會對老婆好? 未現型咋?結婚幾耐?

侯爵府

QQee 發表於 24-5-1 08:21
好多時會係咁
結婚前,你會覺得佢孝順
結婚後,你先發覺佢係愚孝

Yes, 我都係咁中招!

象牙宮

回覆樓主:

一定2,老婆大曬

男爵府

回覆樓主:

揀1啦,因為佢對你都好,咁佢對自己亞媽愚孝都冇影響到對老婆嘅好,點解唔可以並存呢,要同99鬥呢?

相反,第二種人不停鬧自己亞媽真係毫不可取!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

QQee 發表於 24-5-1 08:21
好多時會係咁
結婚前,你會覺得佢孝順
結婚後,你先發覺佢係愚孝

多數又係錢嘅問題,有好多老婆多數都睇唔開個老公俾錢自己個阿媽,俾多少少分分鐘又係 BK 度開 post
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

都要睇係為佢好所以鬧
定係純粹為鬧而鬧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我會揀 1,如果佢鬧得佢阿媽嘅話,遲吓鬧埋老婆都得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

畀面勳章

幸福花 發表於 24-5-1 07:30
可以再揀拍拖算了!我見
朋友唔結婚比我自在很多!不用被道德綑綁!

结婚20年的我非常認同,煩少好多
龍鳳媽

水晶宮

兩者都唔鍾意
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

別墅

rainiemama 發表於 24-5-1 02:50
選擇單身

珍珠宮

孝順係應該,愚孝不要結婚,不合適!就同母親一齊二人過下半生便可以

子爵府

回覆樓主:

一定係一。第一個性格問題但顶多對多十年廿年。第二個肯定係精神問題,程況只有愈來愈差。

公爵府

2024勳章

陳小b 發表於 24-4-30 23:53

我都會㨂一

水晶宮

回覆樓主:

睇下99咩性格,我老公係2,因為99係嗰d唔鬧唔得嘅人!
eg隔夜餸朝早喺雪櫃攞出黎,目的係中午將翻熱嘅時間縮短,食唔哂擺返入雪櫃,晚飯前提早攞出黎,夜晚翻熱再食,試過n次又痾又嘔要d後生同佢睇醫生!
仲有好多古怪事未能盡錄,呢d人唔鬧唔得囉!

珍珠宮

兩樣都唔中意,調返轉我都唔想我仔不停咁鬧我。但如果一定要選就2啦!我要老公好錫好錫我

侯爵府

牛年勳章

係孝唔係考
兩種都唔揀

珍珠宮

睇下佢媽是什么態度的人?又睇下點解佢要係咁鬧佢啊媽?

同埋要釐定什么是愚孝?唔順老婆意而遷就啊媽算唔算愚孝?

唔知原因,好難比答案。

男爵府

嫁比佢都係前世孽緣,咁就唔好理太多。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

現在不停鬧佢阿媽、以後妳年紀大咗、就不停鬧妳、這是他的脾氣、是他的性格改不了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

回覆樓主:

情願揀1.
第二種呢種人,可能佢媽死後,個target就變左老婆。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊