自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

點解而家睇牙醫 有時唔小心入去啲 有集團背景嘅 診所 佢哋好多話自己係普通科牙醫 ,不是專科,淨係得剝牙同埋洗牙服務, 但係如果要補牙 嘅話佢就話一定要去專科度睇我,都唔知點分記?記得以前細個 求其入一間 牙科診所工聯會, 普通私家 門診所 都幫你整呀 包括 鑲牙 補牙 乜都整 ,我好耐冇睇過牙科了,是否近呢十年八年先至咁樣分開? 佢門口又冇寫住普通科或專科 上次唔小心入咗去, 照完曬 一輪 x光之後佢話佢係普通科醫生唔能夠同我整牙,搞到我 又要畀 醫生診金同x光片費用 但係跟住就 火都滾埋走返出牙科診所門口。 各位兄弟姊妹 如果要睇牙 是否一入門口就要問清楚佢係咪只得 普通科牙醫?

伯爵府

mcwdicky 發表於 24-5-2 02:30
點解而家睇牙醫 有時唔小心入去啲 有集團背景嘅 診所 佢哋好多話自己係普通科牙醫 ,不是專科,淨係得剝牙 ...

乜咁既咩??我䏲的普通科乜都有做的,植牙箍牙都有。
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

畢業未架

水晶宮

補牙係基本功,我女去牙科保健都補啦
一係佢集團式要轉來轉去賺你多 d 錢
一係個牙醫太junior 無信心補到
一係你個case 真係有 d 嘢太複雜

男爵府

睇牙好多都係普通科,咩都做
另外如果普通科做唔到,先俾專科

民房

花天使 發表於 24-5-2 07:47
睇牙好多都係普通科,咩都做
另外如果普通科做唔到,先俾專科

各位我諗我真係畀呢間集團 呃咗 下次唔敢再入去整了!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

mcwdicky 發表於 24-5-2 11:08
各位我諗我真係畀呢間集團 呃咗 下次唔敢再入去整了!

邊間集團咁差???請 開名

民房

janetlam74 發表於 24-5-2 03:53
乜咁既咩??我䏲的普通科乜都有做的,植牙箍牙都有。

看完咁多回覆之後我諗我要開名呢間診所了 我覺得佢有啲騙人成分
attach0/tmp/phpeonJji

民房

jjlai 發表於 24-5-2 11:11
邊間集團咁差???請 開名

聯合診所 (沙田乙明邨嗰間)

子爵府

即係你係呢間只做咗檢查, 冇做過其他? 咁佢有冇話你有咩問題? 要再另去看牙醫

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

吓? 補牙係普通基本嘢,牙醫無理由唔識補

民房

mcwdicky 發表於 24-5-2 11:15
看完咁多回覆之後我諗我要開名呢間診所了 我覺得佢有啲騙人成分

Whatsapp 去質問但冇人覆!
attach0/tmp/phpecXZ2j

象牙宮

mcwdicky 發表於 24-5-2 02:30
點解而家睇牙醫 有時唔小心入去啲 有集團背景嘅 診所 佢哋好多話自己係普通科牙醫 ,不是專科,淨係得剝牙 ...

是的。
收費第一步:
照完曬 一輪 x光之後佢話佢係普通科醫生唔能夠同我整牙, 又要畀 醫生診金同x光片費用
約期補牙

第2步。
補牙
要畀 醫生診金 + 補牙。

如何增加 收費方法…

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

深圳口腔愛**。
牙痛。

1. X ray。
2. 補牙。
補牙 高中低價。

3-6 个月 offer 复檢。
1. 叫你洗牙
2. 你不洗, 就說你牙有小蛀。 x ray 付費。
3. 你需要植牙。 x ray 付費。
收費 N百。

(增加收費之方法)
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

民房

333s 發表於 24-5-2 13:46
深圳口腔愛**。
牙痛。

民房

jjlai 發表於 24-5-2 11:31
即係你係呢間只做咗檢查, 冇做過其他? 咁佢有冇話你有咩問題? 要再另去看牙醫 ...

檢查員有補唔到牙索性剝鬼咗佢囉 即係話淨係剝大牙 第一次去剝 做剝甩埋我隔離牙嘅牙套 開頭佢話整唔到要專科先整到跟住我話不如唔使杜牙根照肚返個牙套上去啦 佢先肯幫我整 但係要我自己暗荷包 診所佢唔負責(emoji)(emoji)

子爵府

回覆樓主:

咁真係好差
我都去過集團背景的牙科診所、是去洗牙、我有隻牙是補過、甩咗、係內面位置、個牙醫檢查時、竟然睇唔到、要我講、先再望吓、見佢咁求其、我話下次先補、做咗洗牙先、由洗牙員洗、最後去咗另一位牙醫做、

侯爵府

好多幫你洗牙嘅都唔係醫生係洗牙員

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊