自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

Tobbyy 發表於 24-5-7 10:58
唔好跟車太貼。睇佢啲仔女咁嬲,可能之前有啲嘢我哋唔知。如果啲仔女唔理佢,一早掉佢入老人院,點會同佢同 ...

我覺得換鎖除左係嬲老豆,另一方面係信唔過後母,無啦啦帶陌生人入屋唔見野點算?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無話可說 發表於 24-5-7 11:28
唔會仔女貪,應該係嚇個老爸啫!比我就拎一半錢走算,以後各有各,生死不相往來!
...

尋日個女嘅WhatsApp 問個阿爸死得未?
細女女婿粗口問候外父
完全唔係似嚇阿爸

似立晒啲錢就反面
以後你死你事

你打嚟搵我咩?我賴皮
你又吹我唔漲嘅態度

珍珠宮

yurijm 發表於 24-5-7 10:55
同意,樓主呢個想法有啲離奇
就算筆錢唔貪,都無可能由得筆錢被人呃吧
咩叫當俾看護價

保護老人家係啱。背後我睇吾到,但片中見到個女問個老豆死得未,個女婿用粗口鬧佢,睇吾到班仔女攞左筆錢有照顧個阿爸。當初阿爸都係信任個女,先至同佢聯名,就等如佢而家信任個女人,俾1百佢一樣。用保護老父呢個理由做藉口,攞左錢之後吾理佢,吾見得班仔女好得過個女人幾多。到目前為止咁睇,係仔女呃左老豆副身家。

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-7 12:57

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

身價450個,一個月攞2、3個絕對冇問題,而家喺短時間攞130個先係問題。至於仔女,同個女人利益衝突,仔女應該也擔心呃晒錢反而要幫手養老。

男爵府

yurijm 發表於 24-5-7 11:28
其實本身件事就係一件家事
態度好唔好,明顯就同道理掛鉤
外面自己理虧都話對方態度唔好啦

對住鏡頭一句不孝子前不孝子後,又話一定揀個女人,你話鏡頭後說話會有幾難聽?仲踩上人地工作地點滋擾,一定嘈過無數次添啦!

D人著眼仔女爆粗講晦氣說話,有冇人理解背後係咩導致突然變成咁?

子爵府

老婆死了,仔女一直無問題,一見"她"就變成仔女有問題。

karenlyk    發表於 24-5-7 12:30

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 11:17
我無話 叫仔女比返450萬個老豆呀~
我係話啲仔女態度都過份咗(講晒粗口,問佢死得未)
上面有個JM話當比看護 ...

新何太咁心急,邊等到甚麼當看護費用,如果佢慢慢嚟,表現對伯伯嘅關愛,唔係只關愛佢嘅錢,比看護費一d問題都無

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女 ...

認同你,成件事仔女處理不當,錢到手就唔理個老豆,有理由相信怕冇得分所以偷曬。

如果攞完錢都仲會比生活費/照顧阿伯都尚可接受,完全唔理阿伯感受非常不孝。

水晶宮

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:46
贊成,衰啲講句啲阿伯喺街度遇到啲企街,都一樣要比錢先有服務,咁合理價錢下,咪當一買一賣。
...

一買一賣梗係無問題,最怕伯伯唔知係買賣,錢無咗固然傷,咁大年紀發現比人呃,唔知心情會點呢?

男爵府

LedTV 發表於 24-5-7 11:08
就算阿爸無身家
5個仔女養一個阿爸? 叫執手尾?
都唔明而家d 人點諗

你好有共鳴喎!

子爵府

pauline_c 發表於 24-5-7 11:40
新何太咁心急,邊等到甚麼當看護費用,如果佢慢慢嚟,表現對伯伯嘅關愛,唔係只關愛佢嘅錢,比看護費一d問 ...

係咪已攞咗一百萬了所以啲仔女馬上做野

大宅

唔係細路 發表於 24-5-7 11:37
對住鏡頭一句不孝子前不孝子後,又話一定揀個女人,你話鏡頭後說話會有幾難聽?仲踩上人地工作地點滋擾, ...

之前好地地,阿伯為個女人同仔女反面先,佢有重視佢哋就唔洗急住結婚啦,話晒仔女同住又照顧佢咁多年,相信全屋上下冇人收過佢30萬嘅禮物,伯伯啲說話又好難聽,先妻仲變埋前妻,大媽又囂張,去到嗰個位,如果最後都係呃,作為外人覺得比仔女分晒好過

水晶宮

kwokdicken 發表於 24-5-7 10:56
正常
呢個世界無唔貪老豆老母D錢

我信有人唔貪老豆老母D錢,呢個世界唔係人人都只係睇到錢

伯爵府

其實何伯同個女人之前有冇講過D難聽嘅說話俾仔女聽,令仔女要咁決絕對老豆呢?或者仔女只係暫時對老豆經濟封鎖迫走個女人,令老豆似火鳳凰咁,先死而後生呢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

LedTV 發表於 24-5-7 03:16
我相信睇咗兩日冇一個人係講叫仔女一次過俾返4,500,000 阿伯

大部份都係講每個月俾返萬零兩萬蚊佢生活

而家只係亞伯同大陸婆一面之詞,之前佢地點同d 仔女傾又無人知,仔女可能都想似呢到d 人講法,每月比返$2~3萬佢開支,但而家人地要晒$450萬呀。
一開始大陸婆已經要$1m, $4.5m 一年半載都玩完。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

何生何太一定只講對自己有利嘅野,唔知中間發生咩事,啲仔女又爆粗又半夜騷擾
誰是誰非真係佢地先知,如果仔女都出黎受訪就好喇

伯爵府

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女 ...

哦,已閲⋯⋯重作

珍珠宮

細女 ...

無睇,女婿用粗口鬧外父??
女家錢關女婿乜嘢事

珍珠宮

有冇人想打穫何太

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

講真,如果個大陸女人唔係咁狼死,埋身一個月就要亞伯簽字結婚,攞香港身份證、搶公屋戶籍(明眼人都知目標應該係咁啦),收咗亞伯2卡鑽石戒指加金勞,都仲開到聲要求100萬現金做生意(都怕扯係用蝕本做籍口㗎啦),我諗d仔女都唔會做到咁絕,就好似有JM話齋,唔當佢係後母(其實差唔多年紀,挽吓手仲大過後母),都當有個工人煲湯同照顧老竇,但依家個女人明顯地不簡單,比一百幾十萬佢能夠照顧亞伯餘生就話啫,依家佢係想用幾個月獨吞亞伯幾百萬喎!係咪個月費plan好唔抵呢?!

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊