自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sogreen 發表於 24-5-7 11:48
你好有共鳴喎!

因為我緊張父母
我爸都有4個仔女
阿爸戶口同佢差唔多金額
都係交比我呢個大女處理

所以我唔明點解個阿爸咁信得過細女
個細女會咁對佢

未播個大陸女人呃錢
我已經講,阿爸開心咪當搵個人返黎陪下佢
照顧下囉

睇完第一集知個女人呃錢
我都話細女做得好架,好彩轉走晒

但睇完第二集,見大女 同細女女婿 咁問候個阿伯,就覺得佢地都係衰

男爵府

LedTV 發表於 24-5-7 12:02
因為我緊張父母
我爸都有4個仔女
阿爸戶口同佢差唔多金額

咁你都認為應450萬俾返個老竇,等佢送晒俾個大陸婆?呃晒啲錢之後,無條件咁供養返佢?

珍珠宮

LedTV 發表於 24-5-7 11:34
尋日個女嘅WhatsApp 問個阿爸死得未?
細女女婿粗口問候外父
完全唔係似嚇阿爸

好離譜,個個貪錢,至少分身家係老豆話事,無可能比仔女攞晒D錢。
宜家老豆想打官司都無錢請律師

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

karshing 發表於 24-5-7 11:58
無睇,女婿用粗口鬧外父??
女家錢關女婿乜嘢事

我都唔知頭唔知路,呢度有 jm 轉述新婚夫婦去人地工作地方滋擾,誰是誰非真係無人知

男爵府

因為我緊張父母
我爸都有4個仔女
阿爸戶口同佢差唔多金額

我冇睇第一集,我有睇第二集,個大陸婆1000%存心呃阿伯嘅錢嘅,你只係睇到鏡頭前講粗口啫,鏡頭之後唔方客氣啦。點會無端白事講粗口?諗到諗到咩事啦,雖然之前老婆死咗9年,但係嗰啲錢唔係全部係阿伯嘅。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我愛Corina 發表於 24-5-7 11:54
而家只係亞伯同大陸婆一面之詞,之前佢地點同d 仔女傾又無人知,仔女可能都想似呢到d 人講法,每月比返$2~ ...

個女揸住d錢
個個月照比返份利息阿爸生活就完

跟本唔駛嘈
將自己個意思表達得清楚
講明唔會一次過比,唔駛粗言穢語同長輩講嘢

個大陸婆講乜都無用
大家亦唔需要擔心佢呃到個4,500,000
仔女可以正常同佢聯絡
一講到4,500,000咪走

呢度應該冇人話要4,500,000快啲俾返阿伯
個個都支持係個女keep住
但係我覺得keep住都要溝通

loved    發表於 24-5-7 12:15

男爵府

karshing 發表於 24-5-7 12:06
好離譜,個個貪錢,至少分身家係老豆話事,無可能比仔女攞晒D錢。
宜家老豆想打官司都無錢請律師 :toocold ...

咩冇錢?個大陸婆咪有幾十萬嘅名錶同埋鑽石戒指,大大粒珍珠鏈,賣左大把錢。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

其實何伯同大陸女人都係各取所需,本來阿伯咩都冇只有錢,而家有人煮飯煲湯做家務陪睇E生同有床上,請個工人每月都要五千仲要比佢食同住,重點係唔可以掂,又要勞氣又可能幾個月換一個新,而家比錢可以好好享受仲要對方後生佢咁多,就算明知對方係要錢佢都冇所謂。

伯爵府

好簡單姐,
用返所羅門果招

而家老伯即刻身患絕症,
邊一邊肯用哂400萬去醫阿伯, 一毫子自己都唔要, 再倒貼錢去醫阿伯
果個就係真愛

瑪瑙宮

sogreen 發表於 24-5-7 12:10
我冇睇第一集,我有睇第二集,個大陸婆1000%存心呃阿伯嘅錢嘅,你只係睇到鏡頭前講粗口啫,鏡頭之後唔方客 ...

係…我只睇到細女女婿講粗口問候外父
成個畫面就係外父打比佢,佢就粗口問候外父
至於點解咁做? 可能個個發錢寒
緊張錢緊張到失晒理智

同埋到底邊一part 話啲錢唔係全部屬於阿伯?
父母打拼返嚟,一日未死晒
都唔會變係仔女財產係我個人想法
唔會全部係仔女卦

男爵府

因為我緊張父母
我爸都有4個仔女
阿爸戶口同佢差唔多金額

冰凍三尺,非一日之寒。你對人好,人地又點會咁對你? 背後原因我都好想知

象牙宮

LedTV 發表於 24-5-7 11:34
尋日個女嘅WhatsApp 問個阿爸死得未?
細女女婿粗口問候外父
完全唔係似嚇阿爸

我無聽到,無睇電視!只覺得女婿咁講野就過份!有d人係要嚇要鬧先知味道知驚架!唔想多個生活包伏,唔理唔采正常

男爵府

LedTV 發表於 24-5-7 12:18
係…我只睇到細女女婿講粗口問候外父
成個畫面就係外父打比佢,佢就粗口問候外父
至於點解咁做? 可能個個 ...

睇你啲用字,你開始同情阿伯同埋大陸婆。

你只係見到鏡頭前講粗口就等於個個發錢寒!而家個阿爸係未死,但係作為仔女嘅見到佢送晒啲錢俾大陸婆,如果啲錢佢哋死咗佢阿媽一定有份捱返嚟嘅,拎走晒一啲都唔過分,俾佢拎咗三十幾40萬俾咗個大陸婆已經遲。

既然你咁同情,唔係黑心講,你而家幫你個阿爸管理緊幾百萬嘅銀行戶口,佢同呢個阿伯一樣呃錢大陸婆上身,你係咪都送晒啲錢俾佢?

侯爵府

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女 ...

如果啲仔女有關心何伯
何太又點會有機可乘
不過一家唔知一家事,唔知何伯以前點做人老公、老豆

大宅

toyocat 發表於 24-5-7 11:05
個戶口係聯名,要貪亞爸啲錢,9年內大把機會攞,駛等到今時今日先呃咩。
我都係咁諗,要拎一早拎咗
依家先拎係真係唔想俾個大陸婆呃哂

兩個月就使咗30幾萬買袋買錶買戒指
仲話要拎多100萬開餐廳
400幾萬唔使半年就呃哂啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kalong 發表於 24-5-7 11:21
啲仔女如果要攞唔會等到今時今日啦
如果唔攞即係比個女人呃走
真係有人覺得個女人會陪個老豆過埋最尾嗰幾 ...

應該話結婚已經大吵,仲送幾十萬比佢,啲仔女forsee到會點,梗係唔想益大陸婆,咁大咬

伯爵府

攞左咪啱, 最好分埋用埋, 費時有人教呀伯打官司

男爵府

sogreen 發表於 24-5-7 12:32
睇你啲用字,你開始同情阿伯同埋大陸婆。

你只係見到鏡頭前講粗口就等於個個發錢寒!而家個阿爸係未死, ...

老實講,我同老豆鬧交時都試過激到問佢死得未,仲掟爛左d野 但平時我地和好時關係係唔錯的,相處亦冇問題

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Liuvyn 發表於 24-5-7 12:15
其實何伯同大陸女人都係各取所需,本來阿伯咩都冇只有錢,而家有人煮飯煲湯做家務陪睇E生同有床上,請個工 ...

Hourly rates 咁貴都無所謂?

大宅

LedTV 發表於 24-5-7 12:10
個女揸住d錢
個個月照比返份利息阿爸生活就完

你係咪睇得童話故事多
你覺得仔女同阿伯同個大陸女人仲溝通到咩
好明顯大陸女人唔係要仔女每個月比生活費阿伯, 係要呃曬阿伯450萬啦

首頁
23456...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊