自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

只係用咗兩年就壞,應該電池問題,叉唔到電,請問大家通常邊度維修?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

要打電話去預約

https://www.dyson.hk/zh-HK/support/bring-in-for-repair
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

esmehouse 發表於 24-5-8 21:43
要打電話去預約

https://www.dyson.hk/zh-HK/support/bring-in-for-repair

因為我係sogo買,張單唔見咗,官方應該唔會維修,唯有向外再搵其他維修商,請問有冇可靠服務商介紹呀?

男爵府

如果過咗保養期,嘗試下自己換,上youtube睇教學,然後淘電池自己換。我上一部都係咁,廹長咗5,6年,慳好多

珍珠宮

summering 發表於 24-5-8 21:47
如果過咗保養期,嘗試下自己換,上youtube睇教學,然後淘電池自己換。我上一部都係咁,廹長咗5,6年,慳好 ...

好,等我試下先,謝謝。

男爵府

可愛教主2 發表於 24-5-8 21:39
只係用咗兩年就壞,應該電池問題,叉唔到電,請問大家通常邊度維修?

淘寶買電都係2/3百左右,我部dyson用左10年以上,淘寶換左電就用得返。

瑪瑙宮

自己整到就试下整

男爵府

我呢間買開,唔貴。
attach1/tmp/phpcQxrrG

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

用咗2年保養期已經過咗,唔需要單據,比维修費就可以,如果肯定係電池問題,睇吓乜嘢model,原裝電池幾錢

https://www.dyson.hk/zh-HK/products/tools-and-accessories/replacement-batteries

珍珠宮

KUDOS 發表於 24-5-8 22:03
用咗2年保養期已經過咗,唔需要單據,比维修費就可以,如果肯定係電池問題,睇吓乜嘢model,原裝電池幾錢

...

唔該曬你,我明天再打去客服了解一下

珍珠宮

sharebuy 發表於 24-5-8 21:58
我呢間買開,唔貴。

真心抵,最緊要if我識換電,哈哈,我試下研究,唔該你

男爵府

可愛教主2 發表於 24-5-8 22:19
真心抵,最緊要if我識換電,哈哈,我試下研究,唔該你

YouTube 好多片架,問賣家都有教學

子爵府

回覆樓主:

我嗰部用咗兩、三年,就開始好快冇電 , 年間屋都未吸完就冇電, 問咗門市部,佢哋話唔好用turbo mode,定max ,咁就會耐好多,到而家都冇問題。

男爵府

可愛教主2 發表於 24-5-8 21:47
因為我係sogo買,張單唔見咗,官方應該唔會維修,唯有向外再搵其他維修商,請問有冇可靠服務商介紹呀? :w ...

淘電自己換,唔難換,我換咗兩次。。一次頂一年左右咋,舊幾水一個副廠電,原裝電用到超過三年但已畢業。 (如果舊幾水可回魂一年我會keep住換電)
最近我買咗洗拖機,舊dyson 只係用嚟吸吓角落。

象牙宮

2年該冇保養?
如太貴,試淘宝。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

差唔到電會唔會死火牛?(我真係試過,去配返隻牛又重生咗)

又或者死電去淘佬換舊電試一試,我部大神就係咁換火牛同電各一次就用咗九年

大宅

丁丁aunty 發表於 24-5-9 11:24
差唔到電會唔會死火牛?(我真係試過,去配返隻牛又重生咗)

又或者死電去淘佬換舊電試一試,我部大神就係 ...

請問火牛係咪你自己拆來換?易換嗎?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

過咗保養期
我喺淘寶淘電池及配件
唔難換

大宅

叫c6搵吓資料,淘舊電池自己整,睇吓有冇信心搞得掂

伯爵府

BK Milk勳章

師妹 發表於 24-5-9 14:59
請問火牛係咪你自己拆來換?易換嗎?

就咁換咗佢零難度,除非個架上牆就要攪多少少
attach1/tmp/phpZue8Pq

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊