自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

( 有無用緊/用過都可以討論 )

我見近年超多人戴 apple watch , apple 手機就好似少左 d 人用

大家覺得宜家既 apple 好用嗎 ? 點解會選用 apple 既產品 ?

利申 : 我用過 iphone 7 覺得好用 , 宜家用緊其他牌子手機 , 現有一對 airpod , 質量好好 , 個人覺得以前 apple 係無敵 , 近年多左好多對手 , 係咪仲係首選 ?

珍珠宮

Yeung456 發表於 24-5-9 16:38

我見近年超多人戴 apple watch , apple 手機就好似少左 d 人用
我覺得好用, 尤其是ipad 真係用十年都唔會壞, iphone 就主要係用三四年就有電池老化問題, 不過用六七百蚊換完電又可以用多幾年

侯爵府

好用
用緊iPhone, iPad,AirPods 同apple watch

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我一直用 Apple,reliable 同易用

別墅

好用,但是這幾年止步不前,被安卓追上了,nfc卡這麼簡單的功能,android早就有了,蘋果N年都不加上。人地用android的用手機就可以滴開門了,我還得傻傻地拿個id卡出來滴

象牙宮

回覆樓主:

總括嚟講好用.不過舊電就真係唔襟

水晶宮

好用

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

用咗返唔到轉頭

子爵府

2024年龍年勳章

好用
之前用開三叔,轉左蘋果之後,番唔到轉頭

子爵府

2024年龍年勳章

iki 發表於 24-5-9 17:40
用咗返唔到轉頭

完全同意

大宅

係我首選,好襟用,而且又方便

珍珠宮

好用,我同老公用iPhone, 仔用iPad, Mac機,4,5年啦叫佢換新都唔肯,就係因為舊機重好好用…貴都已經抵返晒

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

ipad可以用到AI (chatgpt),好多中學生無佢唔得。

子爵府

回覆樓主:

家人之前用開Samsung,跟住轉左用iPhone。佢話返唔到轉頭。

大宅

都唔錯呀, 但真係要搞搞舊電囉

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

用開,選佢都因為襟用,我唔追款,可以由ip3, ip6, ip11, 見其他人既機已經換左幾代,叫貴買平用,iPad 都係,主要比仔用,買過平既一下就跌爛mon, 但iPad真係無咁易爛,仲可以用舊換新平幾百蚊,我通常都trade, 因為留係屋企都係垃圾仲要搵地方放,Apple Watch 都好用,用過小米但都係Apple 好用d, 可能因為其他野都係Apple, 夾埋就好方便。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

OdisCarol 發表於 24-5-9 16:52
好用,但是這幾年止步不前,被安卓追上了,nfc卡這麼簡單的功能,android早就有了,蘋果N年都不加上。人地 ...

請問除咗華為手機有門卡~仲有咩android機有門卡?

公爵府

我之前用其他機,

用咗Apple覺得好好用!
其實除咗Apple,仲有乜嘢手機影相靚㗎?
我重視影相

伯爵府

我有電話、iPad、MacBook pro

好用又襟用:電話由Ip4 轉 ip6 再轉ip 13
(唔追款,部部都用到接近追唔上朝代)

MacBook Pro 舊嗰部用咗7年,個Mon有啲唔穩定,所以買過部新嘅⋯
(主要係我嗰行有啲software一定要行蘋果)

咁就導致輔助功具,ipad,都用返蘋果,方便!

侯爵府

真係好少壞,陳年iPhone6都重用到,係更新唔到最新版本。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊