心聲留言

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

Re: 好擔心, 做人父母怎不心痛?! 怎不憂慮?!

如果睇咁耐醫生都無乜進展,試下食療.
我每次一生痱芝,就煮鱷魚肉湯飲.連續飲兩次就好.

大宅

我建議妳細佬去浸會睇中醫,因為個邊的中醫全部都係國內的學者,臨床經驗非常好,佢

珍珠宮

環保接龍勳章

PINKAVA,

淨係睇留言都覺得你細佬個口同埋喉嚨會好痛,我又係成日生痱滋,睇中醫叫我早d目訓,同埋我個人虛所以易生痱滋~

希望你細佬早日康復!!
人生本是苦

男爵府

真係好多謝大家既回應, 我會將所有意見講比我細佬知。

生癌, 亦都係我們一直擔心既問題, 所以佢都好緊張去做化驗。 但結果無呢個反應。

大家都試過生痱芝, 都知道個種痛楚, 佢而家個d比我地一般既都唔知痛幾多倍了。 我做家姐既都心痛又心up, 唉!!!!!

:-( :-( :-( :-( :-(

洋房

Hi! PINKAVA,

我媽媽o既朋友曾經試過生痱滋生左成兩年, same as your brother's case. 睇左好多doctors 都醫吾好, 後來doctor 叫佢抽血, 驗o下究竟有乜問題, 結果, 發現係佢身體缺少左一種維他命, doctor開番D維他命丸比佢食就無事lu。
吾好o甘擔心o拉, 試o下叫你細佬驗血o垃。 :-P

男爵府

dad999

驗過血架喇, 不過結果正常。

你可唔可以幫我問下你媽咪個朋友位醫生既資料? 非常非常唔該。

另外請問佢係咪驗"重金屬"?

複式洋房

PINKAVA,

你細佬睇醫生時,問一問醫生他會否患了inflammatory bowel disease,我老公做醫生的,我將你細佬的case同他講過,我老公話這病是病人本身免疫力出了問題,產生抗體自己打番自己的消化系統,所以便會有ulcer,有特效藥可服的,但此終我老公末見過你細佬,沒有他的病歷及化驗report,所以你可以當他的意見是second opinion,再去問一問你細佬睇開的醫生.

另外,織bb冷衫的事,我遲D打比你,因我亞B遲了一

民房

我認為您細佬可能係對某種動物蛋白質出現過敏,令到內臟腔壁變得脆弱,不斷生痱之。其實可以試o下完全素食,避o左D動物蛋白質先,睇o下有冇好轉,如果有,就繼續素食,食番大隻個人先,然後再決定點做。

另外,如果您唔介意迷信少少的話,可以同您細佬去契觀音。聽講觀音救苦救難好靈,詳情您可以問o下人,因為我唔識o架。 :lol:

祝您細佬早日康復。

[img align=right]http://taichi-schweiz.ch/images/Form.gif[/img]

男爵府

kikimama & 馬田

唔該你既提議, 我會同我細佬講番。

大宅

PINKAVA

你試下我睇開的怪中醫,中西合壁呀,專醫怪病不過睇你
細佬都要食好耐藥先得,因我老公試過喉龍剌痛,睇左好多
西醫都唔得,睇左他一年才好返,如想試下PM我.

twinsmama

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

PINKAVA,
無咩幫到你的方法,只有祝你細佬能快搵到良醫,快快康覆!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

伯爵府

好媽媽勳章

PINKAVA,

我同老公傾過你細佬的情況 , 你細佬好明顯是缺乏了底抗力 , 我老公說愛滋病都係主要缺乏底抗力的 , 加上之前你說細佬病發前去過泰國 , 會否感染了愛滋病都不知道呢 ? 試吓染血染埋愛滋病測試呀 ! 我知道是不容易接受真正的結果 , 但好過找不到病因 . 我會為你細佬祈禱的.

All the best !

男爵府

iwff , twinsmama, mcdullyiu & 各位有心既媽咪

多謝你地, 我細佬會下星期見2個醫生, 一個係預約都要半年既私家口腔專科, 另一位係油麻地口腔專科, 希望今次呢2位都能幫到我細佬, 如果仍無改善既話, 到時真係要煩麻各位介紹d醫生比我細佬。

我細佬去泰國係同女朋友跟團去的, 唔係去攪攪陣個種人, 不過醫生亦都幫佢驗埋愛滋, 不過肯定佐唔係。 大家可以放心。

民房

聽到你細佬個case都想像到佢嘅痛苦
我都建議你睇哂所有中西医尊科先 從医學角度決問題
如果試哂所有辨法都係冇用, 我諗就可能係同去咗Thailand
俾人落左降頭有關 雖然聽落有D nonsense
不過都有機會你細老得罪左D thailand小贩, 導遊, etc 佢又唔知呢 我唔係導人迷信, 但係你試下問下你細佬啦
呢D 可大可小架
因為有一次我同阿媽去算命, 見到一個男仔成面&身都長滿
小泡泡, 睇咩尊科都医唔好, 最後原來俾人係Thailan落左降都唔知..................
Anyways, 我都祝福你細佬早日康復!

複式洋房

有無聽過"正本會"? 係標榜另類療法的, 創立人很有名, 聽他的理論亦十分科學化. 你可以上他們的網址看看, 網址是www.wiserclub.com.
我也沒有光顧過(我曾考慮過去做他們的身體驗查,但基於費用不便宜, 而身體又不是真有甚麼毛病, 始終"的"不起心肝去), 只是覺得既然甚麼都試過, 不妨考慮一下另類的東西. 其實, 我覺得中降頭這類說法, 不過是慢性中毒. 我見正本會常常強調城市人身上都有很多毒素, 特別是重金屬.
無論如何, 不管你兄弟試不試這個, 總之希望他早日康復.

lulu4466

大宅

PINKAVA
看到你細佬感, 我都好難過, 己為他禱告, 希望他快好返, 我係你家人的話, 看中西醫都唔得時都會諗下D唔科學既野.... :-(

禁止訪問

男爵府

真係好好好多謝大家, 我細佬知道晒你地既意見, 叫我向大家講聲唔該。

佢今個星期會睇2個醫生, 睇下會唔會幫到佢。

再次多謝各位關心、祁禱、祝福。

別墅

PINKAVA,

CHECK PM.

伯爵府

假如相信因果的話,可找高僧幫忙化解.
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

首頁
12345...7

尾頁

跳至