親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

我們一家三口會在七月二日出發,行程如下 :
1)香港直飛札幌-住札幌
2)札幌到富良野-玩-住富良野
3)富良野去者陌旭川動物圓-住富良野
4)富良野去美瑛-遊花田-住富良野
5)富良野去中富良野遊花田-住美瑛民宿
6)美瑛回札幌-晚到小樽-住札幌
7)札幌去小樽-遊小樽-住札幌
8)札幌回香港
現有以下問題:
旭山動物園有無餐廳?
旭川JR站至旭山動物園巴士時刻表怎樣查 ?
美瑛Twinkle bus時刻表怎樣查 ?
札幌至富良野, 瀧川至札幌JR列車有餐卡或膳食或飯盒賣嗎?
札幌JR站附近何處有得買baby food呢?小兒二十個月大!
那種車票最合用?

謝謝

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Where do you live in 旭川?

旭川Terminal酒店
住宿+動物園免費送迎 plan
http://www.asahikawa-th.com/contents/intl/stay_plan_free_bus_zoo_cn.htm

原帖由 cedricmak 於 09-6-24 15:26 發表
旭川JR站至旭山動物園巴士時刻表怎樣查 ?

伯爵府

我8月中出發, 都係一家三口, 去7日, 去概地方同你差唔多, 仲有小樽添 不過, 心思思, 仲想加碼去埋洞爺湖/登別, 唔知7日會唔會太趕?

原帖由 cedricmak 於 09-6-24 15:26 發表
6)美瑛回札 ...

洋房

原帖由 JChan 於 09-6-25 21:42 發表
Where do you live in 旭川?

JChan
我會坐係富良野

旭川Terminal酒店
住宿+動物園免費送迎 plan
http://www.asahikawa-th.com/contents/intl/stay_plan_free_bus_zoo_cn.htm

洋房

cheapbombom
你自己揸車定搭火車呀?!!
如果搭火車,可能都幾趕!!
你book哂未呀?
有冇資料可以share?

原帖由 cheapbombom 於 09-6-25 23:34 發表
我8月中出發, 都係一家三口, 去7日, 去概地方同你差唔多, 仲有小樽添 不過, 心思思, 仲想加碼去埋洞爺湖/登別, 唔知7日會唔會太趕?

伯爵府

唔會揸車啊...
尋晚同個朋友傾開, 佢叫我放棄旭山動物公園, 去洞爺湖溫泉同睇煙火, 咁即係去完富良野同美瑛, 就往南行去登別..

係好趕下, 正考慮由7天改8天, 不過唔知分別大唔大...有無朋友指點下? 8日可唔可以去得晒札幌, 小樽, 富良野, 美瑛, 旭川同登別?

我淨係book左來回機票, 同頭2日係札幌既Keio Plaza酒店咋...仲有4/5晚, 要定左行程至可以再鎖定酒店....我都驚book唔切, 所以, 要日內定晒行程就action了....

你呢? 我最想知住係富良野好, 定美瑛好, 定每度住一晚? 有無住宿推介? 豪少少無所謂..

原帖由 cedricmak 於 09-6-26 07:55 發表
cheapbombom
你自己揸車定搭火車呀?!!
如果搭火車,可能都幾趕!!
你book哂未呀?
有冇資料可以share?

侯爵府

8日應該冇問題啦!我地去6日,會揸車,已經plan左去札幌﹑登別﹑函館﹑美瑛同富良野 酒店都已經攪掂晒

原帖由 cheapbombom 於 09-6-26 09:05 發表
唔會揸車啊...
尋晚同個朋友傾開, 佢叫我放棄旭山動物公園, 去洞爺湖溫泉同睇煙火, 咁即係去完富良野同美瑛, 就往南行去登別..

係好趕下, 正考慮由7天改8天, 不過唔知分別大唔大...有無朋友指點下? 8日可唔可以去得 ...

水晶宮

I will go from 5-9 July taking JR also.

去得晒札幌, 小樽, 富良野, 美瑛, 旭川同登別 but not 旭山動物公園.

旭川<->旭山動物公園 two hours already. I give up.

I will follow the IT from the guidebook that covered all.

原帖由 cheapbombom 於 09-6-26 09:05 發表
唔會揸車啊...

係好趕下, 正考慮由7天改8天, 不過唔知分別大唔大...有無朋友指點下? 8日可唔可以去得晒札幌, 小樽, 富良野, 美瑛, 旭川同登別?

我淨係book左來回機票, 同頭2日係札幌既Keio Plaza酒店咋...仲有4/5晚, 要定左行程至可以再鎖定酒店....我都驚book唔切, 所以, 要日內定晒行程就action了....

你呢? 我最想知住係富良野好, 定美瑛好, 定每度住一晚? 有無住宿推介? 豪少少無所謂..

大宅

可以去下果園u-pick.
D 生果nice and cheap.
I will go on 28 July for 7 days.

侯爵府

果園係邊呀?

原帖由 amy888 於 09-6-26 12:36 發表
可以去下果園u-pick.
D 生果nice and cheap.
I will go on 28 July for 7 days.

大宅

http://www.fruits-yamamoto.net/
this one is near 小樽 and it seems to have 白桃.

別墅

我灰 3/7 一家 三口去﹐住富良野太子 1 晚﹐聽講 OK 啊﹐而且我覺得好貴 ($2690 / 晚)﹐本來我想住 旭川 3 晚﹐但個間 HOTEL 只有 2 晚﹐所以我們要在富良野住 1 晚啊﹗
http://www.princehotels.co.jp/furano/

唔會揸車啊...

係好趕下, 正考慮由7天改8天, 不過唔知分別大唔大...有無朋友指點下? 8日可唔可以去得 ...

水晶宮

Which hotel in 旭川?

原帖由 athensland 於 09-6-26 17:34 發表
本來我想住 旭川 3 晚﹐但個間 HOTEL 只有 2 晚http://www.princehotels.co.jp/furano/

...

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

6)美瑛回札 ...

我o係番o個邊答o左你:Please click !! 希望可以幫到你 !!

伯爵府

我都由七天改左8天, 希望去埋登別洞爺湖....有朋友說晚上有煙火, 請問住邊間酒店好?

原帖由 KaHeiBaBa 於 09-6-27 16:27 發表

我o係番o個邊答o左你:Please click !! 希望可以幫到你 !!

大宅

唔會揸車啊...

請問Keio幾錢1晚?我8月中去,未book酒店。

男爵府

登別可考慮萬世閣,記得book定個懷石。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點解你唔住小樽, 要分 2 日走去小樽呢??

**

6)美瑛回札 ...

大宅

我都係一家三口去北海道6日, 其中有兩晚係美瑛同富良野住民宿, 14000-17000日元左右, 係樂天個網到book:

http://travel.rakuten.co.jp/

可以試下

伯爵府

我係連CX個package一齊出, 所以唔知幾錢..
上網睇, standard room 真係麻麻, 所以upgrade左...

原帖由 annamjyeung 於 09-6-30 15:57 發表

請問Keio幾錢1晚?我8月中去,未book酒店。

首頁

尾頁

跳至