自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋個肚中間位係咪會有條一直落的 "烘",(有小小黑黑地),是否隨時間會淡,或者會唔會冇咗. 係咪懷孕就一定有, 我已4.5years 仲見到有. 知唔知點解會有, 學名叫做咩呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我當年响贊育產檢聽講座時話呢個係好普遍情況... 係拉鬆咗腹部皮膚所致...
有啲人會keep住黑, 有啲人就會變咗銀白色, 唔會完全消失!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

懷孕時出現果條叫Linea Nigra .....
未出現前如果留意個肚都會隱約見到一條"痕",我個bb女都有啊!叫Linea Alba ....

生完會慢慢褪色,不過好大機會唔會完全褪晒 ....

複式洋房

係咪生育紋呀,有生育能力先有架...冇就大吉利事囉

原帖由 catobaby 於 09-7-2 10:29 發表
你哋個肚中間位係咪會有條一直落的 "烘",(有小小黑黑地),是否隨時間會淡,或者會唔會冇咗. 係咪懷孕就一定有, 我已4.5years 仲見到有. 知唔知點解會有, 學名叫做咩呢? ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我就6個月後退晒

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

有研究話變深色係同懷孕期insulin(胰島素)變化有關。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

由我識性時5,6歲倒已經見到自己有呢條線係個肚臍對落開始, 我個囡而家2.5歲都有呀~

大宅

塵大聞

你五,六歲已有, 即係未生過小朋友都會有呢, 我以為要懷過孕至會有, 我記得我個肚越大 "佢"就越深色呢!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我個囡得幾個月大都有,
不過有人同我講話有好呀,
唔係人人都有架,
唔通真係如之前位媽媽講,
係生育線,
冇就即係不育?
原帖由 塵大聞 於 09-7-2 10:48 發表
由我識性時5,6歲倒已經見到自己有呢條線係個肚臍對落開始, 我個囡而家2.5歲都有呀~

侯爵府

好媽媽勳章

我生大女時已有 之后淺色左d 而家生完第2 名 條文又走番出黎 仲深色個之前 個肚又鬆晒 都唔知點減
原帖由 catobaby 於 09-7-2 10:52 發表
塵大聞

你五,六歲已有, 即係未生過小朋友都會有呢, 我以為要懷過孕至會有, 我記得我個肚越大 "佢"就越深色呢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

呢個問題~我都問過醫生, 醫生話唔會冇咗, 只會淺色D, 呢條線就係分別生過同冇生過BB嘅分別啦!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

我....1年~2年已經退左喇...

不過其實... 係因人而異~

正如肚紋一樣~

男爵府

我未生之前都有條線,現在反而顏色淺左
進一步挑戰 GO!GO!

公爵府

我未生之前都有條淺色線, 生完冇幾耐就冇哂
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

生完仲有!不過就好淺色!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

侯爵府

醒目開學勳章

我好淺 差唔多唔覺

男爵府

我想問有無人個鼻上有一條紋呢?
我個女一出世就已經有,打直的,我地叫佢"老虎鼻"。佢個大表姐都有。
反而細佬無,二表姐都無。

男爵府

原帖由 塵大聞 於 09-7-2 10:48 發表

Me too
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

洋房

原帖由 紅紅 於 09-7-2 10:56 發表
我個囡得幾個月大都有,
不過有人同我講話有好呀,
唔係人人都有架,
唔通真係如之前位媽媽講,
係生育線,
冇就即係不育?

嚇.我沒哦.但係我生左两个B

男爵府

原帖由 chloe18媽媽 於 09-7-2 13:50 發表
我好淺 差唔多唔覺

ME 2
我BB已9個月..

首頁

尾頁

跳至