跳至

首頁
23456...9

尾頁

民房

原帖由 magic2009 於 09-7-18 11:21 發表
今個星期comfirm有咗.預產期明年二三月咁現在有咗幾多week? 幾時要去照呢

我因為第一胎~~心急d~所以wk5已經照左啦~得個累點架jer~醫生話通常wk6-7就可以照到心跳~我下星期就去照第二次~
如果你預產23月...甘仲大過我喎~~

洋房

hi, i'm 第一胎 week 7, week 7 照到心跳, dr said have to check up again at week 9 n week 11. Week 11 可以做OSCAR, 好騖

原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-18 11:49 發表

我因為第一胎~~心急d~所以wk5已經照左啦~得個累點架jer~醫生話通常wk6-7就可以照到心跳~我下星期就去照第二次~
如果你預產23月...甘仲大過我喎~~

子爵府

我前幾日用棒棒check到bingo, 今日先打電話去book睇e生, 我上一胎係睇仁安陳帆, 點知佢依家只係接開刀 我上胎係瑪嘉烈生順產, 今次要轉醫生, 我轉左仁安吳崇傑, 上胎係吳醫生幫我超結構, 佢都ok架

子爵府

原帖由 kikiekong 於 09-7-18 14:30 發表
hi, i'm 第一胎 week 7, week 7 照到心跳, dr said have to check up again at week 9 n week 11. Week 11 可以做OSCAR, 好騖

唔駛驚架, 前一胎照呀囡時, 可以見到佢, 會覺得好得意, 照結構仲好笑, 成日見到呀囡係度食手指添

洋房

i think too much, worry too much. 我悌書,越涕越驚,又話bb有机会唐氏, k型..等等.....so everytime check up, 手汗都出埋

原帖由 Pooh529 於 09-7-18 15:33 發表

唔駛驚架, 前一胎照呀囡時, 可以見到佢, 會覺得好得意, 照結構仲好笑, 成日見到呀囡係度食手指添

別墅

hi..我係預產27/3...大家傾下計

別墅

我啱啱check到bingo, 係第二胎,預產期係3月21日,

另外想請教下, 我可以電and染髮嗎? 因為個頭超烏where, 但遲啲有得飲, 係好親嘅親戚,

我諗住趁而家仲早(5weeks),好過遲啲先整lor......

各位媽咪有無試過?

別墅

千其唔好呀...對胎有影響...忍下la...

原帖由 THOMBB 於 09-7-21 11:07 發表
我啱啱check到bingo, 係第二胎,預產期係3月21日,

另外想請教下, 我可以電and染髮嗎? 因為個頭超烏where, 但遲啲有得飲, 係好親嘅親戚,

我諗住趁而家仲早(5weeks),好過遲啲先整lor......

各位媽咪有無試過? ...

別墅

原帖由 BB_sam 於 09-7-21 11:17 發表
千其唔好呀...對胎有影響...忍下la...

我係上個月中染髮,(BINGO前)有冇影響?

別墅

我都上個月頭染咗....如果bingo前...應該ok ..但如果有咗就唔好...始終化學品對BB有害....

電/負/染...忍得就忍下!!!

人地話有咗最好cut short hair..古老話..會吸咗BB營養

原帖由 bobechristy 於 09-7-21 14:26 發表

我係上個月中染髮,(BINGO前)有冇影響?

大宅

2024年龍年勳章

[quote]原帖由 ET0626 於 09-7-9 23:38 發表
我同你差不多喎. 我今日check到, 宜家個b係0807出世, 所以應該相差20個月呢.

我都係第2胎呀,預產期3月3日,依家呀囝囝都係0807。

別墅

多謝各位意見, 咁我都係剪下算啦, 免得有排擔心...

洋房

咁可以茶甲油嗎? 做facial ? body massage?

原帖由 BB_sam 於 09-7-21 14:41 發表
我都上個月頭染咗....如果bingo前...應該ok ..但如果有咗就唔好...始終化學品對BB有害....

電/負/染...忍得就忍下!!!

人地話有咗最好cut short hair..古老話..會吸咗BB營養

...

民房

原帖由 kikiekong 於 09-7-21 23:39 發表
咁可以茶甲油嗎? 做facial ? body massage?

甲油同body massage都唔好啦~甲油有chemical~ body massage都要用油架ma~你都唔知用乜油message~身體會吸收~都可能影響呀b架ma~

複式洋房

我勁鍾意做massage同facial
facial 我會照做
massage過多兩三個月會去我去開o個間美容院
佢地有專for pregnancy o既 massage

原帖由 Monique_Ngai 於 09-7-22 00:14 發表

甲油同body massage都唔好啦~甲油有chemical~ body massage都要用油架ma~你都唔知用乜油message~身體會吸收~都可能影響呀b架ma~

別墅

我大細係1007 BB 宜家細B係0310 預產係27/3

點解msn 見唔到你地既???

原帖由 kk101 於 09-7-22 09:18 發表
facial 我會照做

複式洋房

我無用MSN.

原帖由 BB_sam 於 09-7-22 11:31 發表
我大細係1007 BB 宜家細B係0310 預產係27/3

點解msn 見唔到你地既???

洋房

really? where? 可否介紹下?

原帖由 kk101 於 09-7-22 09:18 發表
facial 我會照做

複式洋房

Clxxins (法國護膚品牌子), 我唔打全名驚BK當我賣廣告, 估唔到就pm我啦
佢地D products 全部適合孕婦用
我上一胎差唔多個個禮拜去massage, 因為條腰同對腳真係好痛!
佢地中環, 尖沙咀同Sogo都有center

原帖由 kikiekong 於 09-7-22 13:33 發表
really? where? 可否介紹下?

洋房

i knw, wht week can go r?

原帖由 kk101 於 09-7-22 13:55 發表
Clxxins (法國護膚品牌子), 我唔打全名驚BK當我賣廣告, 估唔到就pm我啦
佢地D products 全部適合孕婦用
我上一胎差唔多個個禮拜去massage, 因為條腰同對腳真係好痛!
佢地中環, 尖沙咀同Sogo都有center

...

首頁
23456...9

尾頁

跳至