親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

如題

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 豬豬蛋 於 09-7-13 12:00 發表
如題

I want to know too, any one can comment.

大宅

好媽媽勳章

睇黎太新, 無人去過.

伯爵府

都唔係, 之前太多人講過啦..久新鮮感唧..
我5月1日去左, 住喜來登京基, 華僑城又比我想像中好喎...第一日玩茶溪谷, 第二日玩大峽谷, 後者新開, 好多地方都未ready...
茶溪谷早上入場, 傍晚離場, 盡興, 好多地方行嫁, 好大, 景靚, 我公眾假期去, 都唔覺人多, 因為, 入面實在太大既原故...

不過, 你7月去, 可能好熱啦, 又另計...

有少朋友同行的話, 一定要去陶藝館, 比人仔50蚊參加陶藝班, 1個小時, 有專人教, 整左幾樣野出黎, 寫低地址, 燒好後上色再courier返黎香港比你....約1個月收到...

嘩, 真係好靚, 好堅, 啊女整個隻大碗, 佢家陣真係用黎食飯, 同街買個啲日本碗差唔多咋...

原帖由 豬豬蛋 於 09-7-13 21:34 發表
睇黎太新, 無人去過.

大宅

回覆 1# cheapbombom 的文章

I joined a tour in May 1, but I just stay there for 6 hours. It's very very big. It's worth to go but you better wait until the autume time. It's too hot now.

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請問如去一日團, 只是只選擇一個地方好D. 大峽谷 定 茶溪谷 好D呢 ?
生日月, 開心過

伯爵府

我地上次10人去, 有大有細, 一致裁定..茶溪谷好好多...
大峽谷其實反而無咩行, 無咩睇....個天幕海灘未起好, 不過就算起好, 都唔會去,好細下, 長隆大過佢好多倍...

原帖由 雪文 於 09-7-14 12:42 發表
請問如去一日團, 只是只選擇一個地方好D. 大峽谷 定 茶溪谷 好D呢 ?

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Thank you

原帖由 cheapbombom 於 09-7-14 13:19 發表
我地上次10人去, 有大有細, 一致裁定..茶溪谷好好多...
大峽谷其實反而無咩行, 無咩睇....個天幕海灘未起好, 不過就算起好, 都唔會去,好細下, 長隆大過佢好多倍...

...
生日月, 開心過

別墅

剛去完東部華僑城返來, 感覺是很大, 很熱。好多景點都未ready。現在如購了大峽谷及茶溪谷聯票, 可以一票玩兩天, 我們就在第二天去玩室內沙灘, 不過沒有驚喜, 很細, 長隆那個水上樂園好玩很多。不過, 那個所謂室內沙灘是在門票已包, 不用再付錢, 當其中一個景點吧。

但暑假去真是很熱很曬呢! 是體力之旅!

大宅

It so good for child,run play. but now is too hot . I go on April

大宅

好媽媽勳章

上年去過, 都Ok, 不過要不停行, 因為此處係依山而建, 所以係行山咁行, 但就有機動遊戲玩. 七月去會好熱喎......

大宅

Fanny_Kam,
請問你在哪兒買聯票?聯票要多少費用?我見web site沒提過可用兩天?請問哪兒可得這資料?

謝謝!
原帖由 Fanny_Kam 於 09-7-16 02:20 發表
剛去完東部華僑城返來, 感覺是很大, 很熱。好多景點都未ready。現在如購了大峽谷及茶溪谷聯票, 可以一票玩兩天, 我們就在第二天去玩室內沙灘, 不過沒有驚喜, 很細, 長隆那個水上樂園好玩很多。不過, 那個所謂室內沙 ...

別墅

聯票在永東買, $180一張。去到東部華穚城那裏有告示, 你亦可以到以下網址看看:
http://www.octeast.com/

別墅

a big big big.....park. But it is too hot to visit there in summer.

My kid and I were bit by lot of mostiques in the morning though we sprayed 'OFF'.

The train journey is amazing. But the waiting time is 45 minutes on weekday. Anyway I enjoyed the slow....train journey but my kid didn't.

We don't want to go there again until more facilites are opened. Not summer !

別墅

上年十月去過都熱熱哋但o.k.影相好靚!
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

別墅

係呀! 我亦是一早噴了蚊怕水, 但那些草叢的蚊茲亦不斷咁咬我, 在半室內的泳池也遭殃。令到我很無癮, 現在雖然回來了幾天, 但那些"lan"仍然很痕癢, 可能我特別野蚊啦!

大宅

I buy form the hotel $150/audlt
and child under 1.2 is free
anyone hotel can buy

別墅

由現在至8月31日, 只要有家長帶同中,小學生進場, 中, 學學生是免費的啊! 記住要帶他們的學生證或手冊以資證明。

大宅

原帖由 Fanny_Kam 於 09-7-17 20:07 發表
聯票在永東買, $180一張。去到東部華穚城那裏有告示, 你亦可以到以下網址看看:
http://www.octeast.com/

請問我都想自己去, 但租酒店係邊度租同邊間好, 係香港租定係上到去先租呢?, 大約幾錢一晚?自己去又方唔方便呢? 唔好意思, 太多野想知. thx

別墅

我是在517旅遊網訂酒店:

http://www.517free.com/zh-cn/htl_search1.asp?c=Shenzhen&cls=5

聽bk評論凌海ok(rmb350/day), 不過似乎舊左d, 但徒步去東部華橋城都得, 約行十多分鐘。 其實那裡都有很多酒店可選擇, 如雅蘭, 芭堤雅, 大梅沙海景.....當然最grant but most expensive 的當然是擁有私人沙灘的sheraton 啦。

自己去都好方便, 我們去程是坐永東車, 可直達到酒店。

要有心理準備: 很熱, 很曬。(不過, 在暑假去旅行都預左!)

首頁

尾頁

跳至