親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我都報咗團今個周末去兩日:day1 去茶溪谷,day2 去大峽谷連水上樂園,住華僑城內的汽車酒店,因我3大1B去,所以好似跟團方便d,不過我都驚熱到飛起。

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴廿二6)

大宅

我剛剛星期日,一去完返來, 住茵特拉根豪華湖景房, 景望住個湖, 但房間一般只係將洗手間個浴缸放咗係窗邊. 酒店內冇咩野食.

茶溪谷地方好大, 得個行字, 只係睇風景.
大俠谷地方大, 但好多野未ready, 只係得地心4千哩, 漂流玩, 你地可坐雲海索道去高地可睇到全個大俠谷樣貌.

注意以上三個景點係冇咩好食, 要有心理準備,
有都係味道一般.

**唔知係唔係剛落8風球照樣上去玩, 好多表演都冇開, 所以今次二日一夜之旅係唔好玩及超唔低好貴. (以上係我個人意見)

男爵府

華僑城係好大同靚,但無咩巖小朋友玩,個水上樂園....我情願去番禺個個。呢個天時,楂車入去兜個圈都仲可以,行...諗起都辛苦,帶埋我仔...立刻休克都似。

*純個人意見!

別墅

我又不認為無野比小朋友玩wor, 和小朋友可以坐下小火車, 去行下冒牌大俠谷skywalk, 走下茶溪棧橋, 坐下氦氣球, 還有很多景點可以影下靚相。

不過, 可惜很熱&有不少地方還在擴建, 打了折扣。秋天應是不錯的選擇!

原帖由 cottontree 於 09-7-22 13:31 發表
華僑城係好大同靚,但無咩巖小朋友玩,個水上樂園....我情願去番禺個個。呢個天時,楂車入去兜個圈都仲可以,行...諗起都辛苦,帶埋我仔...立刻休克都似。

*純個人意見! ...

男爵府

*抱歉!純個人意見je!

由於工作關係,開幕兩年去了很多次,感覺好大好靚,影相唔錯。正如你說秋天最好(未必有特價),春天都好靚(不過要好天,無霧)。但如果夏天帶著幼稚園階段的小朋友(唔推車)真係幾辛苦。講玩同體驗,在夏天會唔會玩d水上活動、空內展館、濕地、紅樹林...呢類涼快d的好d呢?*抱歉!純個人意見!
原帖由 Fanny_Kam 於 09-7-23 00:17 發表
我又不認為無野比小朋友玩wor, 和小朋友可以坐下小火車, 去行下冒牌大俠谷skywalk, 走下茶溪棧橋, 坐下氦氣球, 還有很多景點可以影下靚相。

不過, 可惜很熱&有不少地方還在擴建, 打了折扣。秋天應是不錯的選擇!

...

別墅

Dear cottontree:

不用抱歉咁大件事, 大家純粹交流下意見姐。我覺得去過一次已很足夠了, 去多了便會覺得厭呢。

男爵府

同意!可惜下個月又有dxx單位黎,又要去...唉!
其實唔係太想表達呢類意見,畢竟頗掃人雅興,只是覺得帶小朋友或老人家去,真係要做足準備。
原帖由 Fanny_Kam 於 09-7-23 18:28 發表
Dear cottontree:

不用抱歉咁大件事, 大家純粹交流下意見姐。我覺得去過一次已很足夠了, 去多了便會覺得厭呢。

首頁

尾頁

跳至